Sdk-JK
1 Kasım 2008 tarihinde eklendi
İnanılmaz bir kurgu ..İzledim en kaliteli yapımlardan birisi..Ama tabi bütün bunları anlayabilmek içinde filmi de anlamanızı gerekiyor.Karmaşık görünen ama dikkatli olarak takip edilirse basit bir kurgu çok güzel bir şekilde aktarılmış.Akıl Defteri ile sondan başa doğru giden yepyeni ve harika bir 'şey' ortaya çıkmış.10/10
beyler biri bana şu filmi anlatabilirmi:) ben şimdi baya eskiden izlemiştim bu filmi, ilk izlediğimde olayı şöle düşünmüştüm. "lenny nin karısına tecavuz etmemişler, lenny aslında karısını kendi öldürmüş insulin iğneleriyle, ama kafasında tecavuz etmişler diye kurmuş, katili arıyo, katili bulsa bile unuttuğu için yeni bi katil arıyo." diye düşünmüştüm. fakat 2 gün önce tekrar izledim bu seferde "lenny nin karısına gerçekten tecavuz etmişler,yani insülin iğneleriyle öldürmemiş, gene katilini arıyo,1 yıl önce bulmuş katili, ama unuttuğu için her seferinde yeni bir katil arıyo" böle düşündüm. Hangisi doğru? yani insülinlemi ölmüş, yoksa o 2 adammı öldürmüş bi söyleyin.
şu an birçok filmde alışageldiğimiz kopuk kopuk sondan baştan anlatımın ilk temsilcilerinden mükkemmel bir film.filmi her izlediğimde fark etmeden atladığım bir çok detaya rastladım.gerçekten defalarca sıkılmadan izlenebilinecek,film içerindeki baglantıların ustalıkla kurulduğu başyapıtlardan.
filmi izledikten sonra kendinizi leonardın yerine koyup hafıza kaybı geçiriyormuş hissine kapılıyorsunuz.en azından bana öyle oldu.mükemmel bir fim.christopher nolanın en iyi filmidir bence
Filmden hemen sonra kendinize gelemiyor ve hep yaptığınız şeyleri karıştırıyor gibi bir hisse kapılıyorsunuz. Kafanız allak bullak oluyor. Filmi baştan sonra kesintisiz, durdurmadan ve geri sarmadan anlayarak izlediğinizde beyninizin size oyun oynamasını sağlamış oluyorsunuz. Film gerçekten insan beyni, hafızası üzerine büyük bir profesyonellikle hazırlanmış. Hele Kelebek Etkisi serisni izledikten hemen sonra ard arda izlemiş olduğum 3. insan beyni ve hafızası üzerine olan bu fim hala da etkisinde olduğum değişik bir bilince soktu. Sanki filmde oynayan adam benmişim ve h..... k.... geçiriyormuşum gibi.. :S (h..... ..... =spoiler; filmi izleyinde anlayacaksınız...)
christopher nolan ile eş zamanda yaşadığım için kendimi şanslı hissettiğim bir baş yapıt. Kurgusundan senaryosuna kusursuz sayılabilecek ender filmlerden biri. İzlendikten sonra unutulması zor olan film şiddetle tavsiyle edilir. (film bittikten sonra kendinizi boşlukta hissedebilirsiniz takmayın ikinci veya üçüncü izleyişte taşlar yerine oturur)
sahnelerin farklı dilimler halinde işlenmesi ve bunların sırası ;) oldukça iyi. 2 kere izlememe rağmen tam olarak olayların gidişatını kavrayamadım ve karakterlerin birbirleriyle ilişkileri netleşmedi kafamda ama sonuçta 10/10'luk puan aldı benden. bu da filmin ilginçliğnden ileri geliyor galiba. sonradan filmdeki olayların doğru düzgün anlatıldığı bi siteden hikayeyi ana hatlarıyla öğrenince verdiğim 10 puanın az olduğuna kanaat getirdim. diyeceğim odur ki kesinlikle alın izleyin, tekrar izleyin, belki bi daha izleyin...
kafanızı karıştırmak mı istiyorsunuz bu filmi izleyin o zaman. ben böyle rahatım diyorsanız hiç dokunmayın. ben çok beğendim filmi. çok zekice kurgulanmış oldukça orjinal birsenaryosu var. ama izlerken sabırlı olmanız lazım ve pürdikkat izlemek. arkadaş ortamında izlenilecek bir film değil çünkü film izlemiyor bulmaca çözüyorsunuz.
İzlemekten sıkılmadığım tek filmdir Memento... Her sahnesini pür dikkat izlemek gerekir ki konuyu kaçırmamalı ve tam anlamıyla pekiştirmeli. Bu film için ne söylesem azdır... Asrın filmi
bence 8 li puanları hakketmiyor.kesinlikle 9.5-10 arasında olmalı.tamam artık bu iş bitti sayfası kapatıldı dedirtecek bi film.psikolojik gerilim dalında en iyi 3 film arasında yer alır.