Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı
3,3

Ayhan İMİR
Ayhan İMİR

12 Mayıs 2025 tarihinde eklendi
Serinin bu filminde kahramanların hikayesi ve olay örgüsünde “Game of Thrones” benzerliğini farkedince yazmak istedim.
Coriolanus Snow - Lucy Gray ikilisi Game of Thrones dizisindeki John Snow - Ygritte ikilisinin aynısı.
Westeros Kralın şehri ve Kapitol yönetimin bulunduğu başkentlerdir.
(GOT) John Snow ömür boyu Gece Nöbetçiliğii için SUR’a sürgün edilir, Coriolanus Snow 20 yıllığına Mıntıkalara sürgün edilir.
İkisinde de sürgün bölgesinde vahşiler (radikaller) vardır. Gerçek dünya oradadır.
Lucy Gray ’in 12. mıntıkada orman içinde kaybolmuş göl kıyısında ’a söylediği dilekler ile Yigritte’in Özgür Halkın kimsesiz özgür topraklarında ’a söyledikleri bile aynı cümlelerdir: “Hep burada yaşasak ne olur? Başkente dönmek zorunda değilsin. Dilediğimiz zaman uyanırız, acıktığımız saman yeriz”

Her iki Snow de sürgünde gerçek dünya ile tanışırlar ve Kapitollerine rütbe almış olarak geri dönerler.

Seyirlik ritüellerin icra edildiği ve yüce yöneticinin hüküm kurduğu mekanlar olarak Arena ve Sept benzerliği de çarpıcı.
Her iki mekan da saldırılar sonucu patlatılarak yılılıyor vs vs.

Senaryo, tembel bir öğrencinin başkasının sınav kağıdından kopya çekmesi misali.
Filme puanım 2,5/5
Senariste puanım “Otur Sıfır”
İyi seyirler:)