Serkan Y
1 değerlendirme
5 Ekim 2019 tarihinde eklendi
Öncelikle filmi izleyecek olan, merak eden herkes şunu bilmeli ki bu bir süper kahraman - süper kötü filmi değil. Eğer öyle olduğunu varsaysak bile karakterlerden "kahraman", "iyi" olanları ne gerçekten kahramanlar, ne de "kötülere", gerçekten kötü diyebiliriz. Hatta bir anlamda sıfatların yer değiştirdiğine bile şahit oluyoruz. Bu filmde beyaz yok. Çerçevesi kapkara olmakla birlikte grinin tonlarıyla bir tablo boyanmış. Ortaya çıkan iş bir sanat eseri olmuş. Sadece film olarak sınıflandıramayacağım bir eser... Şunu da belirtmeliyim ki bu film insanların psikolojisini derinden etkileyebilir. Bunu göze alarak izleyin izleyecekseniz. İzlerken kah güleceksiniz kah ağlayacaksınız. Bana tam olarak olan buydu.
Karanlık tema öyle bir işlenmiş ki Marvel'ın "why so dark?" eleştirisini yerden yere vurmuş, karanlık atmosferi kararttıkça karartmış. Neredeyse tüm Marvel kahraman filmlerini izlemiş biri ve gelecekte çıkacaklardan bazılarını da izleyecek biri olarak Marvel'a hep naçizane tek bir eleştirim oldu. "Neden herkes karşılarında, canlarına kastedebilecek, kendilerinden daha güçlü bir düşman bile varken bu kadar ciddiyetsiz, eğlenceli ve esprituel kalabiliyor?" Adeta hepsi birer Joker gibiler. Her daim şakacı ve kahkalar atan... Fakat artık gerçek bir Joker gördük ve işlerin aslında hiç de eğlenceden, espiriden ve kahkahadan ibaret olmadığını anladık. Marvel'a bu filmiyle why so funny? diyerek selam çakmış olan Joker'ın bizi hüzünlendirmesi, duruma ciddiyet kazandırması çok ironik değil mi?
Joaquin Phoenix'e gelirsek. "Bu nasıl bir oyunculuk yiğidim!" demek istiyorum. Klişe ama kesinlikle oynamıyor, yaşıyor. Yaşadığı yetmiyor, yaşatıyor ve karakterin duygularını, düşüncelerini iliklerinize kadar işliyor. Bu performansıyla Oscar almazsa bir daha Oscar'ı ciddiye alabilieceğimi sanmıyorum, ancak bu şekilde anlatabilirim başarısını, üzgünüm.
Sonuç olarak bu filmin ve Joker'ın kahraman dünyasını aşarak sinema dünyasına çok şey kazandırdığı gün gibi ortada. Benim hayalim ve dileğim karşısında kendi kadar sağlam bir Batman olması ama artık işler o kadar farklı ki... Son: İnsanlar Batman'i "kötü" bir karakter olarak görmeye hazır mı?
Muazzam bir baş yapıt ve beklettiğine deydi. Bu kadar düşük bütçe ve tamamı gerçek mekanlarda çekilmiş(hiç yeşil perde kullanılmamışı) olan bir film ve sizi gererken bir kaç saniye sonra kahkahalarla güldürebilmesi çok zor başarılabilecek bir durum bence. Joaquin Phoenix söylenildiği gibi gerçekten de en iyi performansını sergilemesinden ötürü kalitede oldukça güzel bir seviye yakalanmış. Umarım yılın filmi ödülünü alır. (Almazsa sinema sektörü pekte iç açıcı bir durumda değil demektir)
Mükemmeldi! Her şey mükemmel yansıtılmıştı, karakterin gelişimi o kadar iyiydi ki... Ben çok etkilendim ve oyunculuklar için tek diyeceğim şey "Oscar geliyor..." mükemmeldi! ✨
Hayatım boyunca izlediğim en iyi oyunculuklardan biri Joaquin Phoenix kesinlikle ödül almalı. Filme gelince klasik bir dram , yavaş ve etkisiz. Bir kitabın önsözü gibi olmuş.
Yok "Çok abartıldı" Yok "Gişeye yönelik bir film" "GEÇİN BUNLARI" Her yönüyle sarsıcı, tahrip edici, dehşetengiz bir filmle, orjinal bir başlangıç hikayesiyle karşı karşıyayız. Öyle bir film ki; bu filmden sonra Batman sanki Joker'in Spin-Off'u gibi geliyor... Joker gibi bir karakterin doğuşu da ancak böylesi sert bir kurguyla aktarılabilirdi. Joaquin Phoenix'in parmak ısırtan performansıyla Arthur Fleck'in trajedisinin Joker'e dönüşümünü MUTLAKA AMA MUTLAKA İZLEYİN..
Bence film tam bir fiyasko önceden reklam yapılarak abartılmış. Öyle muhteşem bir oyunculuk ta yok. Yorum yapanların daya önce kaliteli film izlemediklerini düşünüyorum. Sıradan psikolojik bir film.
Joaquin Phoenix in oyunculuğu mükemmel, filmi tek başına taşımış. Ama şu var ki; dram filmi dahi olsa belli biryerde izleyicinin kopmaması için haretli sahneler gerekir. İlk yarım saati izledikten sonra çok güzel olacağını düşündüm ama hep aynı tempoda devam etti. Bütçeyi diğer DC filmlerine göre oldukça kıstıkları belli. Kısacası oyunculuk ve senaryo mükemmel ama bütçe kısıtlı ve hareket sıfıra yakın.
işe bak ya 31 agustosta italyada izledi millet biz 4 ekimde izlicez. ama sinamada izlicez internette izlememek için nasıl kendimizi tutucaz acaba. beklemeye değer. süper bişi olıucak.