Joker
4,3

Betül V
Betül V

10 Ekim 2019 tarihinde eklendi
İnanılmaz bir film ve oyunculuk. Bu güne kadar hep Bruce Wayne ( Batman) bakış açısıyla izlediğimiz Gotham’ı, en büyük düşmanı Joker’ın gözlükleriyle seyretmek. Aydınlık ve karanlık aslında nedir? Suçlu nasıl yaratılır? Pek çok toplumsal sorgulama yapılabilecek bir film. Oscar’ın en büyük adayı Joaquin Phoenix’’in unutulmayacak oyunculuğu ile Joker’i seyretmenizi hararetle tavsiye ederim.
Orhan C
Orhan C

10 Ekim 2019 tarihinde eklendi
Joaguin bu filmde kariyerinin zirvesine çıkmış ben böyle bir oyunculuk izlemedim adam kişilik degiştirmiş bundan sonrada normalleşirmi bilmiyorum bir insanı toplumun nasıl suc işlemeye teşvik ettiginin en güzel örnegiydi tek kelimeyle harika bir filmdi
Zeynel K
Zeynel K

7 Ekim 2019 tarihinde eklendi
Temposu biraz ağır gelebilir ama çok kaliteli bir film olmuş. Jokerin nasıl bu hale geldiğini görmemiz çok ilgi uyandırıcıydı bende. Ayrıca Joaquin Phoenix'in gülüşlerine hem sinir oldum hem de çok sevdim çok garip bir duygu :)
Didem Canada
Didem Canada

7 Ekim 2019 tarihinde eklendi
Thor, Kaptan Amerika falan gibi hiçbir mesaj vermeden, sanattan uzak, safi eğlencelik film arayanların "hiç aksiyon yoktuuu" diye ağlaması normal. Yanlış anlaşılmasın ben de Marvel tutkunuyum ama bu Joker filmi hepsini solladı bence. Verdiği mesajlar o kadar güzeldi ki. Anlayışsız, yozlaşmış toplumun kendini normal görüp diğerlerini anormal görmesini işlemiş ve aslında anormal olanın toplumun kendisi olduğunu gözümüze sokmuş. Amerika'da birçok genç Jokerin yaşadıklarını yaşayarak katile dönüşüp okuldaki arkadaşlarını kurşuna dizdi. Bir tanesi yaşı tutmamasına rağmen elektirikli sandalyede idam edildi hatta filmi dahi yapıldı. Bir film sadece aksiyon, aşk, gerilim diye izlenmez. Benim tüylerim diken diken oldu ve kendimi sorguladım, toplumu sorguladım, sistemi sorguladım. Bu film tek kelimeyle harikaydı.
iamokan
iamokan

6 Ekim 2019 tarihinde eklendi
Sinemada izlenmesi gereken şimdiden kült film olmayı hak eden yapım. En az 2 Oscarı olduğunu düşünüyorum. En iyi erkek oyuncu ve Bathroom Dance ile en iyi müziği alacaktır. Film dışlanmışlığı ve kötü geçen bir çocukluğun bir insanı hangi noktalara getirebileceğini çok iyi veriyor. Sonuçta bizler bu işin üstadları değiliz bizler seyirciyiz. Paramın hakkını çok güzel aldım. Fİlmi beğenmeyenler herhalde bombalı, vurdulu kırdılı film bekliyordu. Oyunculuklar, Müzikler çok güzeldi. Çekimler harikaydı. Banyo'da ki dans sahnesi beni çok etkiledi diyebilirim. Finalde ki Ledger'in Jokerine olan gönderme çok hoşuma gitti. Sinemada izlenmeli. Sinemada izleyemezseniz tek başınıza kulalığınızla izlemenizi öneririm. 2019'da izlediğim en güzel şeydi diyebilirim...
Ufuk A
Ufuk A

6 Ekim 2019 tarihinde eklendi
Sadece Joker'in hikayesini anlatmıyor. İnsani değerlerin kaybolmasını, toplumsal yozlaşmayı, çürüyen sistemi, ezilenleri ve yaşanan travmalardan sonra bir insanın gittikçe suça itilmesini sorguladığı için bence ciddi şekilde uyarıcı nitelikte başyapıt. Bu film mutlaka izlenmeli.
Serkan Y
Serkan Y

5 Ekim 2019 tarihinde eklendi
Öncelikle filmi izleyecek olan, merak eden herkes şunu bilmeli ki bu bir süper kahraman - süper kötü filmi değil. Eğer öyle olduğunu varsaysak bile karakterlerden "kahraman", "iyi" olanları ne gerçekten kahramanlar, ne de "kötülere", gerçekten kötü diyebiliriz. Hatta bir anlamda sıfatların yer değiştirdiğine bile şahit oluyoruz. Bu filmde beyaz yok. Çerçevesi kapkara olmakla birlikte grinin tonlarıyla bir tablo boyanmış. Ortaya çıkan iş bir sanat eseri olmuş. Sadece film olarak sınıflandıramayacağım bir eser... Şunu da belirtmeliyim ki bu film insanların psikolojisini derinden etkileyebilir. Bunu göze alarak izleyin izleyecekseniz. İzlerken kah güleceksiniz kah ağlayacaksınız. Bana tam olarak olan buydu.

Karanlık tema öyle bir işlenmiş ki Marvel'ın "why so dark?" eleştirisini yerden yere vurmuş, karanlık atmosferi kararttıkça karartmış. Neredeyse tüm Marvel kahraman filmlerini izlemiş biri ve gelecekte çıkacaklardan bazılarını da izleyecek biri olarak Marvel'a hep naçizane tek bir eleştirim oldu. "Neden herkes karşılarında, canlarına kastedebilecek, kendilerinden daha güçlü bir düşman bile varken bu kadar ciddiyetsiz, eğlenceli ve esprituel kalabiliyor?" Adeta hepsi birer Joker gibiler. Her daim şakacı ve kahkalar atan... Fakat artık gerçek bir Joker gördük ve işlerin aslında hiç de eğlenceden, espiriden ve kahkahadan ibaret olmadığını anladık. Marvel'a bu filmiyle why so funny? diyerek selam çakmış olan Joker'ın bizi hüzünlendirmesi, duruma ciddiyet kazandırması çok ironik değil mi?

Joaquin Phoenix'e gelirsek. "Bu nasıl bir oyunculuk yiğidim!" demek istiyorum. Klişe ama kesinlikle oynamıyor, yaşıyor. Yaşadığı yetmiyor, yaşatıyor ve karakterin duygularını, düşüncelerini iliklerinize kadar işliyor. Bu performansıyla Oscar almazsa bir daha Oscar'ı ciddiye alabilieceğimi sanmıyorum, ancak bu şekilde anlatabilirim başarısını, üzgünüm.

Sonuç olarak bu filmin ve Joker'ın kahraman dünyasını aşarak sinema dünyasına çok şey kazandırdığı gün gibi ortada. Benim hayalim ve dileğim karşısında kendi kadar sağlam bir Batman olması ama artık işler o kadar farklı ki...
Son: İnsanlar Batman'i "kötü" bir karakter olarak görmeye hazır mı?
Ba N
Ba N

5 Ekim 2019 tarihinde eklendi
Bence film tam bir fiyasko önceden reklam yapılarak abartılmış. Öyle muhteşem bir oyunculuk ta yok. Yorum yapanların daya önce kaliteli film izlemediklerini düşünüyorum. Sıradan psikolojik bir film.