Şahin B.
4 Şubat 2018 tarihinde eklendi
Beş para etmez bir odanın içinde film çekmişler sinemada izlenecek bir film değil değmez. Evliliği çok kötü birşey gibi lanse etmişler. Hiç heyecan yok saçma sapan bir film. labirent varken bu filme gidilmez bedava bile olsa.
Filmin orijinalini izlediğim için başlangıçta benzerlikler konusunda çok şaşırdım. Sonra uyarlama olduğunu fark ettim. Kafamda sürekli orijinali olduğundan izlerken kıyaslama yapmadan duramadım. Yine de bence başarılıydı. Sadece sonunu orjinalindeki kadar bağlayamamışlar. Ay tutulması nedeniyle yaşanmış bir paralel evreni düşündürmüştü bana orijinali. Bundaysa yorumlardan anlaşılan herkes dumura uğramış. Ne olduğunu anlayamadıklarından tepkililer :) Türk usulu paramız boşa gitti falan diye yazmışlar. Yorumlar beni rahatsız etti. Film izlemeye değer. Türk aile yapısına uzak kalması uyarlama olmasından muhtemelen ama anlatılan gerçekler ortak bence. Herkes kendini filmdeki oyuncuların yerine koymakta zorlanmayacaktır.
film kendini izlettirdi. eleştirim eleştirilere olacak benim. 1- çalıntı diye bişey olamaz. aynı senaryoya bir daha çekilmiş. bu bir sorun değil. 2- masa etrafında, bir evde falan diyor kimisi. kimisi ucuza getirmişler falan filan. The Man from Earth, 12 angry man... hani deseler pek olmadı neyse diycemde, bu donelerle olmadı demek olmamış. eleştirileri okumasam öncesinde normal bi eleştiri yazacamda okuyuverdim bikere. film kendini izletti bence. son zamanlarda izlediğim en terli filmdi. eğlendim.
Orjinalinin italyan oldugunu bugün öğrendiğim ama dün sinemada seyrettiğim film. Çok güzel tavsiye ederim. Burada yorumlarda gereksiz entel dantel ayrıntılardan filmi vurmaya çalışmışlar. Ben sadece seyirciyim ve çok ama çok keyif aldım filmden. Orjinalini de bu hafta içinde seyretmeyi düşünüyorum.
iyi bir film yabanci versiyonunu izlemedim,filmde serkan altunorakin oynadigi karekter masum gibi gözüküyor ama filmin sonunda onunda masum olmadigi birseyler gizledigi izleyiciye gösteriliyor ben filmde leyla lydia tugutlu caglar corumlu bugra gülsoy ve serkan altunoraki cok begendim cok basariliydilar bence
Yorumlarda filme haksızlık edilmis.Hic sıkılmadan,hatta arada gulerek izledigim ,iliskileri,evlilikleri sorgulatan bir film.Orjinal olmamasina bu kadar takilmak cok enteresan.Hikayesi orjinal olmayabilir.Onemli olan nasil uyarlanmis olmasi.Bence basarili da uyarlanmis.Oyunculuklar cok iyi.Sonunda yapilan ters kose mantik noktasinda sorgulatsa da cikista uzun sure düşündürten,genel olarak beğenerek izledigim bir filmdi.
Filmi sıkılmadan izledim. Evet film tek mekanda geçiyor. Fazla bir hareket yok. Ancak bolca ters köşe var. Komik sahneler komikti. Şaşırtıcı sahneler şaşırtıcıydı. Oyuncular rolleri ile uyumluydu bence. Sonrasında senaryonun "çalıntı" olduğunu öğrendim. Eleştirenler film için fazla emek verilmemiş gibi düşünmüş. Ama sonuç olarak film kendini izletmeyi başarıyor.
Perfetti Sconosciuti 11 Şubat 2016 ve nothing to hide 22 Ağustos 2018 filminin kopyası. nerdeyse birebir. cebimdeki yabancı 2 Şubat 2018 nothing to hide netflix de şu an gösterimde. iyi seyirler.
Nothing to hide Filmini direkt kopyala yapıştır yapmış insan bazı sahneleri değiştirir bu kadar aciz bir yönetmen olamaz aslında yönetmen bile demem yanlış resmen hırsız
Gerçek hayatlar ama sahte ilişkiler üzerine güzel bir filmdi. İzlenebilir. Yaşanan ilişkiler günümüzde rastlanan türden. Teknolojinin özel hayatları sahte mutluluklarla değiştirmesini ve insanların sevdiklerinden uzaklaşmasını konu alıyor.
Film güzel. Ama övgüyü oyuncular ve filmin orijinal i olan Perfetti sconosciuti yazar ve yönetmeni hak ediyor... Bu tip araklamalar ile ki filmin haklarını satın almış dahi olsa, artık bir şey üretemediğinin üstü örtülemez... Yazık ki; taklitçi, araklamacı anlayıştan ülkemiz bir türlü kurtulamıyor. Filme gittiğimde ilk defa Ferzan Özpetek güzel bir film yapmış dedim. Lakin orijinali izleyince bu kadar da olmaz dedim ve üzüldüm... Oyuncular ve emeği geçenler haricinde emeği olmadan hazır eserin üzerine çöreklenen Sayın Ferzan Özpeteği protesto ediyor ve ağzı ile kuş tutsa izlemeyeceğimi belirtiyorum... Birde izlenmesin diye internet film kanallarına sınırlama getiriyor... Pisliğin üstü örtülebilir lakin kokusu geçmez... Uğur Yücel de Benim dünyam filmini bariz birebir bir şekilde kopyaladı. Ama böyle davranmayıp en azından bize kıyaslama şansı verdi... Bu ülkenin yozlaşması gün geçtikçe daha fazla üzüyor beni... Paramı diğer emekçi arkadaşları tenzih ederek size helal etmiyorum...
Film çok kötü 3 günde çekilen bastan sona bir masada çekilen bir film o onu bu bunu aldatmış ulan 7 kişilik masada herkes bir birini aldatmış masum yok gitmeyin bence
Konusu gereği durum öyküsü diyebiliriz. Bu tip filmlerde her an zincirleme bir aktiflik sağlanması gerekir. Yoksa seyircinin uyumaklı bir ses tonu ile "bu ne ya" demesi muhtelemeldir. Bu flim "bu ne ya" dedirtmiyor. Çünkü flimdeki yemek masasında oyuna başlayan herkesin çok ilginç sırları var. Insan bu kadar tuhaf ve acayip sırlı insanların, nasıl hepsi bir araya gelmiş diye düşünmekten kendini alıkoyamıyor. Evet telefonlarına gelen arama ve mesajların masadakilere açıklanması, bir yerden sonra mazoşistliğe dönüşüyor. Kimin bir kadın veya erkekle olan sırrı açığa çıkacak diye ilginç bir zincirleme döngü başlıyor. Bu döngü dışlanan ve anlamsız kabul edilen iliiskilere de güzel anlam yüklüyor. Ama bu mesaj ve arama döngüsü içinde, açığa çıkan veya onların etkilediğı şeylerde beliren bazı abartı seylerde yok degil. Nihayetinde salondaki herkes tarafından, masum değiliz hiç birimiz şarkısı bekleniyor. Bir de uyarlama üzerinden yapılan eleştirileri anlamak çok zor. Okumadığın kitabın senin için yeni kitap olması fikri, bence anlamlı...