DZCE81
6 Nisan 2018 tarihinde eklendi
Amerikan savaş filmi kahramanlıklarından sıkıldıysanız, gerçek hikayeye dayanan fakat kurgu eklenerek yapılan bu filme ön yargısız, ve çok da amerikan savaş filmlerinde ki sahneleri beklemeyerek giderseniz filmden çok keyif alırsınız.Savaşın ve zalimliğin ortasında kalan küçük masum çocukların dramını dozunda bir şekilde ekrana yansıtıyor.Kerem bursin oturmamış olsa da Burak özçivit işi kurtarıyor. Mesajları da güzel.En çok asker ile mehmetçiğin arasındaki farkı anlatan sahneyi beğendim.Bir kaç çatışma sahnelerinde acemilik olsa da, geleceğe dair bu tür filmlerin devamını ve başarılarını dillerim.
Öncelikle büyük emek var yani istanbulun birkaç semtinde çekilip servis edilmemiş böyle yapıp da bir aşk filmiyle daha fazla kazanabilirlerdi ama amaç milli duygulara ve değerlere vurgu yapmak olduğu için bu filmi en az 10 milyon kişi izlemeliydi bence çünkü yeri geldi mi milliyetçilikte mangalda kül bırakmayan bu filmi kesin izlemeliydi..Filme gelirsek gerçek bir öyküden gelen bir senaryo o yüzden bir şey diyemeyiz fakat kurguda karşı tarafa aktarımda sorun var ve biraz yavan kalmış yardımcı roller ve karakter diyaloğları daha güçlü olmalıydı. ne kadar filmin içine girmek istediysem film beni dışarı itti tam haz alamadım..Çatışma sahneleri başarılı diyebilirim.Sonuçta böyle emeklerle çekilen ender filmlerden birisi olduğu için desteklenmeli ki daha profesyonel ve başarılı filmlerimiz ortaya çıksın.
Çok merak ediyorum?! Acaba ne zaman biz profesyonelce film yapmayı öğreneceğiz? “Kırk fırın ekmek yedikten sonra mı?!” Kaç fırın ekmek yedik şimdiye kadar?! Yine tipik bir Türk aksiyon filmi, yine bir sürü teknik hata ve bir sürü teknik mantığı hatası. Senaryodan başlarsak çok yapmacıktı ve gereksiz diyaloglar içeriyordu, Tom Hanks’ın başrolünü oynadığı (Saving Private Ryan), Mel Gibson’ın başrolünü oynadığı (We Were Soldiers) ve (Dağ II) filmlerinden esinlendiği çok açık dolayısıyla da filmin akıcılığı tartışılır. Halbuki bütçesi milyon lirayı aşan bir filmin senayosu özgün olmalıydı. Oyunculuklara değinirsek yine ciddiyetten uzak ve yapmacıktı, bazen de oyuncular ciddi olalım diye aşırıya kaçıyordu ve bu çok barizdi. Rolünü güzel oynayan oyuncular sırasıyla bence Melike İpek Yalova ve Kerem Bürsindi. Filmdeki teknik hatalarla ilgili çok ince detaya girmeyeceğim ama bir tane havan topuyla üç tane tank ve birkaç tane asker taşıma aracı birden patlatılır mı hiç?! Nerde görülmüş böyle teknoloji?! Havan topunun misket bombası gibi patlayıp alana yayıldığı nerde görülmüş?! Bir de şu Arapça konuşan veya konuşmaya çalışan tekfirci teröristler sanki terörist değil hepsi üniversitede birer Arapça hocası, yahu resmi (fasih) Arapça konuşan terörist mi olur?! Bir de kırık resmi Arapça konuşuyorlar. Hiç mi danışacak bir uzman yoktu koca Türkiye’de?! Bir uzmana danışmak için bütçe mi yetmedi?! Bir de filmin yazarı, Irak Türkmen Cephesi ile Suriye Türkmenlerinin bayraklarını ayırt edemeyecek kadar gafil bence, kimse kusura bakmasın. spoiler: Bir de filmin son sahnesindeki okulun tabelasında yazan (Şehit Pilot Onbaşı Onur Keskin Okulu) yazısının Arapçasını Araplar okuduklarında nereleriyle bize gülecekler acaba çok merak ediyorum .
Filim Tek düze gidiyor. Bir iyi yanı filim de küfür yoktu demekki küfürsüzde filim çevrilebiliyormuş. Yalnız pilot 4-5 gün dağlarda gezdi bir gram sakal çıkmadı :) ben aksam traş oluyorum sabah sakal çıkıyor onu çözemedim. Ayrıca filim müzikleri pek sarmadı bombalama sahnelerinde dram müziği saçma olmuş. Bir de bu filimlerde hani Muhteşem yedili western filmi havası var filmin başında biliyorsunuz sonu ne olacak. Filim izlenir mi izlenir kötü değil iyi mi o da değil orta sınıfta bir yapım olmuş. Bizim yönetmenlerin sanırım biraz Amerikan filimlerinden birşeyler kapmaları lazım
Burak Özçivit farkı filme yansıyan en güzel şey. Görsel efektlerin oldukça başarılı olduğu filmde bana diyaloglar biraz problemli. Duygu aktarımı konusunda da sorunlar yaşandığını düşündüğüm filmde benim nazarımda iki tane can alıcı nokta vardı. Birincisi köşeye sıkışan timin yardımına gelen savaş uçağının düşman siperlerini alçak irtifadan bombalaması. Bu sahne kesinlikle içerisinde vatan sevgisi olan herkesin tüylerini diken diken edecek türden. Şahsen gözümden yaş geldiğine şahitlik ettim. İkincisi ise bir anne ile kızına uzaktan nişan alıp korkutan terörsitlerle olan sahne. Anne ve kız arasındaki o bağrışmalar fazlasıyla etkileyici olmuştu. Burak Özçivit dışındakilerin, filme duygularını çok yansıtamadıkları ve çoğu diyalogun acemice olduğu düşüncesindeyim. Ama kesinlikle Türk askerini konu alan bu tür prodüksiyonları destekliyorum..
Film güzel ama Burak Özçivit ve Kerem Bursin uymamış pek. Filme akış sağlayamadı gibi Burak. Bazı yerlerde müzik iyi olmamış. Bombala sahnesinde dram müziği gibi. Dağ 2 bundan daha güzel gibi görünüyor. Ama bu da fena değil ve 3.5 yıldızı hakediyor!
Filme çok büyük beklentilerle gittim.Ama malesef yine aynı hayal kırıklığı. Böyle çok heycanlanacaginiz etkisi altında kalacağınız bi film degil. Kerem Bursin hayranıyım ama kerem bursin bu filme hiç gitmemiş.Burak ozcivit cok cok iyiydi.Ama film butunuyle sikiciydi. Tavsiye etmem.
Eleştiri yapan kişi diyor ki, “Filmi beğenmedim. Sebebi ise, askerler sakallı ve bıyıklı” Hayatımda çok saçma sapan eleştiriler gördüm ama... Sanırım bu zirvesi.