En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
ill-key
Takipçi
211 değerlendirmeler
Takip Et!
3,0
6 Mart 2019 tarihinde eklendi
Daha önceki filme paralel komik olaylar örgüsü içerisinde akıp giden olayları anlatan kimi zaman düşündüren kimi zaman güldüren TV filmi. Sinema da izlemeye değmez. Yılmaz da farkindaki netflix e vermiş filmi.
Öncelikle ilk filmin yerini tutmadığı beyanı ile başlayıp filmi alkışlama kısmına geçeyim. Kadro çok geniş tutulmuş. Oyunculuklar fena değil. Özellikle Saruhan rolündeki Kıvanç Tatlıtuğ'u tebrik ederim. Zerre hazzetmediğim bir kişilik olmasına rağmen profesyonel bir oyunculuk sergilemiş. Pokemon rolündeki Ersin'in rolü keşke biraz daha geniş tutulsaydı. Film rahmetli Erdal Tosun'un anısına atfedilmiş. Zaten grafitisini duvarda görünce bayağı bir hüzünlendim. Ekin Türkmen maalesef geniş kadro uğruna kurban edilmiş. Hiç oynamasaydı daha iyiydi. Film eğlenceli. Çok büyük bir beklenti içine girmeden izleyip keyfini çıkarın. İyi seyirler.
İlk film kadar güzel değildi hikaye basit kalmıştı. Sarı Saruhan karakterini Kıvanç Tatlıtuğ çok iyi oynamış Ata Demirer'in sahnesi eğlenceliydi Ahmet Mümtaz Taylan'a daha çok yer verilebilirdi. Erdal Tosun'u anmaları çok güzeldi Mahir İpek'in başta ki sahnesi güzeldi onun yanı sıra Bensu Soral ve Ezgi Mola'nın oyunculuğu cidden basit kalmış filmde göze batıyor yerlerine başka oyuncular tercih edilebilirdi. İstanbul manzaralarını izlettirmeleri ve ikinci yarıda ki aksiyon sahneleri ve efektleri güzeldi izlediğim salon full doluydu hani salonda herkesin güldüğü sahneler aynıydı böyle arada ince espriler felan olsa da çok iyi değildi daha iyi olabilirdi bu oyuncu kadrosu ile ama o açıdan zayıftı genel olarak iyi denilebilir onun için ortalama bir puan 3.5/5 veriyorum
Filmin hikayesi için hiç çalışılmamış.Başta basit iki dolandırıcılık hikayesi ile başlayan ve gereksiz uzatılarak sonuda fuzuli olmuş.Filmi tek seyrettiren Kıvanç Tatlıtuğ'un manyak karakteri ve acayip gülüşü oldu.Yani anlaşılan Yılmaz bey'e para lazım olmuş ''dur şunun ikincisini çekeyim'' demiş gibi bir hava vardı zaten ama masraf çıkartmadan.Düşünsenize ilk filmin üzerinden tam 13 yıl geçmiş,sormazlar mı ''aga sen 13 yıldır ne yapıyorsun?'' diye! Seyirciye saygı kalmamış çünkü bu filmden de anlaşılıyor ki bizi sağılacak inek olarak görüyor bunlar.Ha gidip seyredin neden gittim demezsiniz ama oooo muhteşem olmuş da demezsiniz! Karar sizin. Unuttum filmin sadece iki yerinde güldüm 5 yerinde gülümsedim.
İlk filme göre pek sevdiğim söylenemez. İlk filmde bir felsefe vardı izleyenler hatırlayacaktır. Tabutu taşıyan mı yoksa yardım eden mi olacaksın sahnesi gerçekten filmin bir felsefesi olduğuna inandırmıştı bize ama 2.film için evet yine bir felsefe var gibi hissettiriyor ama yine de yüzeysel olmuş bir film. Bu filmde sadece aksiyon kısmı biraz daha fazla diyebilirim ama sonuçta biz komedi filmi izliyoruz bu kadar aksiyona gerek yok. Ayrıca ilk filme göre oyuncu kadrosu çok tırt diyebilirim. Tamam Kıvanç Tatlıtuğ felan iyi oyuncu birşey demiyorum ama nerde o Cezmi Baskın, Altan Erkekli, Demet Akbağ, Salih Kalyon, Tuncer Salman, Öner Erkan, Cem Yılmaz ... Liste daha böyle uzar gider ama şunu tekrar belirtiyim ilk filme göre çok tırt bir film olmuş. İlk film kendini özletirken bu film kendini anca izlettiriyor.
Bu film ilki kadar komik olmayabilir ancak ilkinden daha fazla bir film. Kocalama sahneleri müthiş olmuş. Sırf Kıvanç Tatlıtuğu izlemek için müthiş oyunculuk müthiş karakter. Sahne, manzaralar, müzikler ve karakterleriyle büyük bir emek var bu defa ortada.
Değerlendirmek gerekirse açıkçası komedi bekliyordum bekleneni veremediğini düşünüyorum çok fazla espri olması gerekirken 3 espri vardı filmin sonu kim düşündüyse çok güzel olmuş iyi düşünülmüş yani bu filme mesaj ana fikir var çok net verilmiş mesaj halka her şeye kanmayin uyanık olun dolandırılmayin demek istemiş çok fazla espri olsaydı çok iyi olurdu yukseltirdi filmi altında kalmış 1gorespoiler: spoiler:
Her sahnesi ayrı bir dünya olmuş. Şehrin tüm cadde ve sokaklarında görebilmek mümkün olan insan yüzleri topluluğu. Oyuncular ve mekân seçimleri bizi 2 saatte olsa güzel bir heyecana sürükledi :) bence ilk filmdeki önemli ve değerli oyuncuların yerini dolduramazsa da güzel bir renk Ezgiyle olmuş :)
Oyunculuklar mükemmel fakat senaryo film olsun diye yazılmış.Yorumları okumadan gittik 6 kişi pişman olmadık ama televizyonda izlenecek film kategorisinde.Bizim gibi organize isler 1,vizontele v.s. gibi filmleri gözleri arayanlar malesef hayal kırıklığı yaşayacaktır...
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.