abartılacak kadar müthiş bir film degil..eski türk filmlerine benziyor.baba lakabı nerden hala anlamış degilim..timuçin esen iyi bir oyuncu başarılı..hayatı deniyor filmde baba müzige karşı oysa hayatında babası saz çalıyor hatta sesinin babsına benzediği söleniyor.ne bilim işte bu diyecegim bir film degil.
Çok dramatik 2 kez izledim ikisinde de duygulandım. Yapımında emeği geçenin emeğine sağlık. Filmi izleyene kadar merhumun böyle acı hayatı olduğunu bilmiyordum. Mekânı cennet olsun.
Müslüm babanın flimini dün izledim, fikrimi öğrenmek isterseniz, Müslüm babanın hayatı olarak çok güzel olmuş, ama oyuncuların yetenekleri sıfır, şarkıları olsun,sesi olsun hiç uymamış, canlandıran oyuncu çok parlak kalmış, yani sırf babaya saygımdan gittim, yani oyuncuların yeteneklerini sorarsanız çok basit kalmış, babaya yakışan bir flim asla olamamış, bir an evel bitsin gözüyle baktım, salonda tahminen 15 kişi vardı, bir haftalık dizi bile çok güzel çekilirken, babanın fliminin bu şekilde olması çok üzdü beni
Gala'dan sonraki gun gittim. Gittiğim sinemada diğer filmlerden iki kat fazla salon sayısı verilmişti ve cok kalabalıktı. 2000 yılından sonraki dönemlerinde konserlerine ağırlık verilmiş, ölüm dönemi yok Harbiye Açık Hava'daki konseriyle bitişe yaklaştı
Cok guzel bir filmdi. Timuçin Esen, rolünde harikaydı Sinemaya 17:30da girdik 20:00'de çıktık. Hakkını verdiğini düşünüyorum.
Bu filmden yillar önce sadece Hachiko'da cok ağlamıştım
Kısa ve öz , Müslüm rolünü yapan sanatcı olmamış . Sesi berbat ötesiydi, müslüm babayı kuklaya çevirmiş,rolü yapan sanatcı. hayatını merak eden varsa ,gidip yutubede hayat hikayesi videoları var onları izleyin,paranız boşuna gitmesin !!
Timuçin Esen in oyunculuğuna hayran kalacağınız bir yapıt. Filmde herkesin aylarca çalışmış olabileceğini iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Herkesin izlemesi gereken olağanüstü bir filmdi.
Müslüm Gürses hayatı ve kişiliğiyle bir kült isim ve onu insan olarak anlamak ve şarkılara verdiği ruhu kavramak onun hayatını ve dünyaya bakışını anlamak ile mümkün. Film Müslüm Gürses gibi bir konuyu işleme cesareti göstermesi ile başarılı ama Müslüm'ün ruhuna dokunabilmesi ile bence zayıf. bu satırları Müslüm Gürses Üzerine kitap yazmış akademik çalışma yapmış biri olarak söylüyorum. keşke filmi yapanlar Müslümcülerle irtibat kurup onlardan Müslümü dinleselerdi. hikayeleştirmelerde Muhteren hanımın etkisi ve yönlendirmesi yoğun olmuş bu çok belli. ama Müslüm kitlesi ile ilişkisini ve yasaklı yıllardaki varlığını tam da hayatına ve hayatındaki trajedik olaylara borçlu. babası nededeyse bir psikopat olarak çizilmiş ve Müslüm de psikopat olma potansiyeline sahip bir kişi olarak çizilmiş. halbuki Müslüm, paraya, şana şöhrete kıymet vermeyen dostlukla vefa ile büyüyen bir ,insandır. bu Filmde Ali Tekintüre, Muhteşem Candan, Gönül Şen Yavuz Taner nerede. yine bu film de Müslüm Gürses'in meşur olduğu dönemderde bile müzikhollerde verdiği konserler nerede. kitlesi ile muhabbeti, esrarlı söyleşileri nerede? şimdilik bu kadar yazıyorum, müzikler ne olursa olsun Müslümden verilmeliydi. Sanatçıların okumaları bir traklitten öteye gidememiş. Keşke başta müslümcüler olmak üzere daha fazla alan çalışması yapılabilseydi. Doç. Dr. Caner IŞIK
Baba hayranı bir insanım. Filme gelecek olursak, sesleri olağan üstü kalite de. Karakter seçimi çok ama çok başarılı. En güzeli de babayı olgun halini olağan üstü benzetmişler. Karşımda yaşadım babayı, ağladım. Çilesiz bir günü olmadı biliyoruz bunu çok güzel hikayeye dökmüş senarist. Etrafında ki karakterleri de çok başarılı buldum ; annesi, babası, kardeşi, ustası vs vs... Herşey bir yana, görüntüyü benzer bir kişi olarak yakaladınız anladım da önyargım olan şarkılarda gerçek sesi değil başrol oyuncusunun sesiyle nasıl benzettiniz? Hayran kaldım 3 defa izledim. Helal olsun