Duygu Y
1 değerlendirme
2 Kasım 2018 tarihinde eklendi
Yakarsa dünyayı garipler yakar BABA deldin yine ciğerimizi ağla ağla sesini bir iki parçada olsa duymayı bekledim eksik olan bir oydu birde filimin bitiş şekli bir anda olmayacak bir tarihte kesildi hikaye biz 1 saat fazla bile izlerdik sevenleri olarak buna üzüldüm:(Ufacık çocuktum seni dinlerdim yaş oldu 44 ben hala Müslümcüyüm...
Herhalde Babam ve Oğlum filminden sonra ilk defa bu kadar duygulandıran bir film izledim.. Filme giderken Timuçin Esen'in nasıl bir performans sergileyeceğini çok merak ediyordum. Ama adam Baba'yı oynamamış resmen yaşamış.Müslüm babanın şarkıları meyhane, dostlar eşliğinde birbirlerine dertlerimizi anlatırken dinlerdik ama bu filmde birde Müslüm Baba'nın gözünden dinledik şarkılarını ve onun şarkılarını dinlerken onun acısına dostluk ettik bu sefer. Her şarkısında onun gibi düşündük. Yüreğimiz yandı, karşısında olup sarılmak istedik. Meğer o Büyük adam'ın içinde ne fırtınalar kopuyormuş. Türk Sinema Tarihimizin biyografi olarak çekilen en iyi örneklerinden biridir bu. Filmden sonra etkisi çok güçlü olacak. Çıktıktan sonra ne yaşamışız ki bu kadar dert etmişiz hayatı diyeceksiniz.
Müslüm gursesin çocukluğunu oynayan şahin kendirci çok güzel bir performans sergilemiş Timuçin Esen 'nin müslüm gursesi oynamasi harika olmuş birebir muhteşem bir oyunculuk tebrik ederim Ama hikayenin 2006 bitmesi cok erken daha yasanmisliklari vardı biraz daha hikaye uzatilabilirdi emeği geçen herkese teşekkürler
bayıldım süperdiii tebrik ediyorum ❤️ Bi flim bu kadar güzel duygusal olur yaaa sevgilim bile duygulandı ağladım ilk baştaaa sonra flime kitlendım oyuncular filmin hakkını vermiş helal olsun
Verdiginiz paranin hakkini veriyor film. İzlerken hem aglayip, hem guluyor, degisik duygulara kapiliyorsunuz. Yureginde merhamet ve sevgi taşiyan her insan evladinin filmin bir yerinde gözleri dolar ve aglar. Hayatin tum acimasizligi tum ciplakligiyla karşimizda. Gidin pişman olmayacaksiniz. Ses ve muzik secimleri harika olmuş.
Dün 20:00 seansında izledim filmi.. Hala etkisindeyim çıkamıyorum etkisinden filmin.. Bu kadar muhteşem bir insana bu kadar muhteşem bir film yakışırdı.. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...
İlk fırsatta tekrar gideceğim... Zaten hayranıydım Müslüm BABA'nın müptelası oldum şimdi...
Son yıllarda seyrettiğim en güzel filimdi.Filimde bir insanın bir kadına ölene dek sadık kalması sabrı acısı ve en önemlisi annesini ve kardeşini öldüren bir babayı affeden koca yürekli bir müslüm babayı seyrettik.koca salonda filimi seyrederken kiseden çıt çıkmıyordu.Mutlaka seyredin pişman olmazsınız ama mendillerinizi yanınıza almayıda unutmayın.yapanların oynayanların ellerine sağlık.Müslüm baba seni seviyordum bu filimden sonra daha çok seveceğim .Mekanın cennet olsun...
Film beklediğimden çok daha iyi çıktı. Bu yönetmenin daha önce de filmlerini izlemiştim. Filmlerinde sinema duygusu eksikti, TV dizisi gibilerdi. Bu işinde büyük yol kat etmiş. Keşke film de ki şarkılar kısa olsaymış, hikayeden kopmaya neden oluyor.
Herkesin izlemesi gereken efsane bir film olmus yureginize saglik Timucin Esen Zerrin Tekindor ve niceleri tek kelimeyle harika giderken yaninizda bol bol pecete goturun zira gozyaslarinizi silecek yer bulamazsiniz
44 yaşındayım çocukluğumdan beri müslüm babayı dinler çok severim birçok konserlerine gittim hep merak ederim bukadar eşsiz bir sesin hayat hikayesini birçok araştırmaları okudum ama bir yerde eksiklik vardı cünkü şarkıları okumak başka yaşayormuş gibi yürekten söylemek başka 26 ekim vizyona girdiğinde eşimle flimini seyretmeye gittik salona girdim flim başladı koktuğa yapıştık yaşadikları yumru yumru yureğimize oturdu ağladık sinirlendik biraz tebessüm ettik tekrar ağladık flimin her saniyesi bizi bizden aldık sükrettik kendi yaşadıkalarımıza kendi kendimize sorduk bu nasıl bir yurek nasıl bir dervişlik onca yaşadıklarına rahmen her yapılan kötülü iyilikle cevap vermek babası gibi bir adama ev alip elini uzatması ve bunu hiç bir şekilde basında yaşantısında lanse etmemesi kullanmaması şimdi anladim sen ne büyük koca yurekli bi adammışsın sen dilin değil gönullerin babasısın mekanın cennet olsun nurlar içinde uyu BABA. Oyuncular ve flim 10 numara helal olsun emegi gecenlere sonsuz teşekkürler dün 2 ci kez seyrettim eşimle 3 kezde gidecez
Filme ayrılan bütçeye ters orantılı B sınıfı bir film olmuş. Taner Ölmez harici oyunculuklar vasat. Timuçin Esen'i severim ama bu yapımda ki vücut dili abartılıydı. Keşke Müslüm Baba'yı orjinal sesi ile dinleseydik. Timuçin Esen bayağı bir detone olmuş. Buda izleyiciyi filmden soğutuyor. Yine de film fena olmamış izlenilebilinir...
Harika bir Müslüm baba filmi olmuş. Gençliğinde Müslüm’ü dinleyen ve sevenler için bir başyapıt tadında haz alarak izlenecek bir film. Ama Müslüm’ün şarkılarını bile bilmeyenler için güzel bir drama olmuş. Yapanların emeğine sağlık. Bu arada Müslüm dinlemek kroluk sayılan günlerden bu günlere gelmek güzel. Filmde şarkılara eşlik etmek ayrı bi hava katıyor insana :)
Yıllardır toplumun bir kesimi tarafından hor ve hakir görülen arabeks dünyasının en büyük sesi Müslüm Gürses'in dram ve taravma dolu hayatını çok iyi bir şekilde beyaz perdeye aktarmışlar. Bu film çocukluk ve gençlik travmalarını şarkı söyleyerek içinden atan ve kendisi gibi zor bir hayat geçirmiş olan toplumun başka bir kesiminin hislerine tercüman olan Müslüm Gürses'in Baba lakabını hak etme hikayesini de ele almaktadır. Bana göre bir filmin iyi olma kıstası şudur: Bu filme para verilip tekrar izlenir mi? Değer mi? Evet değer , fazlasıyla değer !
Çok etkileyici her sahnesi oyuncular tarafından BABA'yı yaşayarak oynanmış bir film. Acı dolu bir hayat, yaşadıklarına ragmen gönlünün ne kadar zengin olduğu güzel anlatılmış. Herkes üstüne düşeni fazlasıyla yapmış. Sinema kültürü bizim bazı insanlarımız da gerçekten yok evde cips çekirdekle film izlediklerini zannediyorlar. Acı kokan bir filme utanmadan boy boy cips mısır abur cubur la girip ses yapmaları flaş la fotoğraf çekme nedir ya. Tam anlamıyla saygısızlık.emege saygı biraz.yasanmisliga saygı.