Paramparça Aşklar Köpekler
4,4

derya-horasan
derya-horasan

15 Eylül 2008 tarihinde eklendi
farklı bi film diyerek başlamak gerek. birbirinden farklı 3 hikaye ve tabiki bu farklılıkların bir araya gelip benzerliklerin oluşturmasıyla oluşan bi senaryo. günümüz insanlarının arasındaki çarpık ilişkiler, maddiyata dayalı bağlılıklar, geçici zevkler ve çıkarlar, unutulmayacak dostluklar ve tabi ki aşk . anlatılan 3 hikayeden bana göre ilk önce gösterilen " octavio & susanna " hikayesi filmin en iyi sahnelerinin olduğu, anlatılmak istenenin en iyi şekilde anlatıldığı kısımdır. bu bölümde paramparça aşkların ne anlama geldiğini ve köpeklerin insanlar için ne ifade ettiğini tam anlamıyla görmekteyiz. ikinci hiyake " Daniel & Valeria " filmin yine vurgulanmak istenen noktasını vurgulamış ve bir köpeğin bir kadın için ne demek olduğunu çok çok iyi bi şekilde gösterir. lakin 3. hikaye olan "El Chiavo " biraz sıkıcıdır. ama genel itibariyle film izlenilmelidir. özellikle de soundtracki " control machete & ely guerra - amores perros " parçası süperdir.fragmanını muhakkak izlemelisiniz. 10 üzerinden 8 bence.
turgutkaya
turgutkaya

28 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Birkaç hayatı birbirine bağlayınca iyi yönetmen olunmuyor. Film çok sıkıcı ve kötü bir film. Neden sıkıcı ve kötü ?Filmin ilk yarım saati, geçtikten sonra film biter sandım, yani bitmeliydi; ilk yarım saati çok güzel işlenmiş, izleyiciyi bir sonraki sahneyi meraklandıran, daha doğrusu filmden koparmayan bir anlayış vardı. Fakat sonrasında, yönetmen sıkılmış olacak ki, olaylar o kadar sıkıcı ve sönük hale geldi ki, gereksiz bir sürü sahne ile doldurulmuş bir film olarak karşımızda. Çoğu kez kısa kısa atlayarak izledim filmi. 'birkaç hayatı birbirine bağlamakla iyi film olmaz', filmi izlerken sıkılıyorsunuz, oflayıp poflamalar başlıyor. Özellikle Richie adındaki köpeğin parkenin altında kaldığı sahneler o kadar gereksiz uzatıldı ki, tamamen koptum filmden, 4-5 sahne o köpekle uğraştılar...5/10
olmezali1987
olmezali1987

27 Haziran 2010 tarihinde eklendi
ilk bir saat hariç izlerken uyumuşum o kadar sıkıcı idi.
gri-8
gri-8

4 Haziran 2006 tarihinde eklendi
Büyük umutlarla izlemeye başladım, fakat sonunda -umutlarım- tatmin olmadan ayrıldım. Uzun zamandır ertelediğim bir filmdi. Yinede Sezar'ın hakkı Sezar'a Kötü bir film değil. Kurgular güzel ve özellikler El Chiavo hikayesi beni baştan çıkardı. 10/6

İzlenmesini öneririm.
no-one-2
no-one-2

3 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
tarantinesk sinemanın en iyi örneği
invinoferitas
invinoferitas

12 Ocak 2007 tarihinde eklendi
kurgu öyle çok iyi deil ama bence etkileyici bi filmm her bölüm bi öncekimi unutturuyor ancak hikayeler birdenbire karışıyor ve filmi harika yapıyor
devrancevher
devrancevher

18 Şubat 2010 tarihinde eklendi
müthis bir film 8,5/10
selin-taskin
selin-taskin

5 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Yok böle bi film.İnsan neye uğradığını şaşırıyo.Inarritu öle bi film yapmış ki adeta ders vermiş
thedeadlock83
thedeadlock83

9 Şubat 2009 tarihinde eklendi
3 farklı hayatı birleştiren bir film. evet başta bu fikir güzel gözüküyor ama 3 hayatta o kadar boş bir konu ile işlenmişki sanırsınızki duygu yüklü bir film ama tamamen sıradan ve gereksiz bir film olmuş. izleyipte harika mükemmel süper diyenlere bakmayın filmin hakkı en fazla 4/10
BeckhaM-2
BeckhaM-2

13 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
FiLm çok güzeL ve kaLiteLi heLeki iLk böLüm çok mükemmeL beLki fiLm sadece iLk böLüm oLarak çekiLseydi çok daha iyi oLurdu.Çünkü 2. böLüm peq tatmin etmiyor insanın canı sıkıLıyor ama 3. böLüm gayet güzeL.Bence sinema severLer kesinLikLe izLemeLi
tarkos
tarkos

28 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Babel ile aynı film. Ne giriş var ne bitiş. Çarpışma, babel gibi filmlerin konularıyla, gidişatlarıyla aynı. İnsanların ahlakını bozan bir çok bölüm var. Babelde ve Bu filmde ( ikisi de aynı yönetmenin filmi ) Akrabalar arasındaki ilişkilere değiniyorlar hep. Filmde duygudan gerilimden ve sonuçtan hiç bir eser yok. Belli ki film bazılarının işine geliyor ki bu kadar ön plana çıkıyor. İzlediğiniz de hak vereceksiniz. Mesela küçük bir örnek;

Babel filminde bir izlenim bırakıyorlar. Neymiş Bazı arap çocukları ablalarını dikizliyormuş.

Paramparça Aşklar Köpeklerde ise çocuk yengesine aşık oluyor.

Hem de bu tür şeylerin amiyane olduğunu lanse etmeye çalışıyorlar. İnsanı ne düşündürüyor ne de iyiye yönlendiriyor.
evrenerarslan
evrenerarslan

13 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
kurgu açısından bir mihenktaşıdır bu film..
sinemaya başka bir bakış açısı getirmiştir inarritu bu filmle..
bundan sonraki filmlerinde aynı şekilde kurgudaki akıcılığı sağlayamamış olsa da yine gelecegin en büyük yönetmenlerinden biri olacaktır..
şimdiden efsane oldu zaten..
müthiş bir film.. ölmeden önce mutlaka izleyin..
9.3 / 10
Sefa Demirci
Sefa Demirci

30 Kasım 2006 tarihinde eklendi
hayatımda izlediğim en kötü filmlerden bir tanesi tamam mantık çok iyi ama çok kötü 3 tane hikayeyi güyya karıştıriolar ammakarıştiriolar ha hepsi havada kalio film bitince burda bitmemesi lazım die cast ı 10 dakka izledim film dewam etmesi lazım die bu film nası bu kadar puan almış onu anlmadım kesinlikle zaman kaybı çok kötüü!!
memoli-2
memoli-2

11 Eylül 2007 tarihinde eklendi
etkileyici bir film.. konusu ve bu konuya köpelerin dahil edilmesi çok zekice...tebrikler...
umutbk
umutbk

8 Ocak 2006 tarihinde eklendi
aynı yönetmenin bir dier filmi olan 21 gram gibi çok iyi bir film bikere tür çok iyi zaten ama bu yönetmenin hikayelerinde öyle bişey varki sanki onlar bildiğimiz klasik dramalardan farklı gibiler gerçeklik olgusu bana biraz fazla güçlü gibi geliyo galiba gerçek olamayacak hiçbişey yok gibi yani gerçekten çok iyi ama 21 gram daha iyi izlemeyenlere öneririm