ilk izlediğimde film bittiğinde ben hala koltuğumda oturmuş ekrana bakıyordum.kurgusu anlatım tarzı olayların birlikteliği ve aslında hayatın da herkesin bir yerde biribirine etki ettiği bir şekilde bulaştığı bir durum olarak karşımıza çıkarıyor inarritu..bence son 10 yılın en iyi filmi olacak!!!
Dvd’de yönetmenle söyleşi bölümünde İnarritu zaten en başta ellerinde sadece üç hikaye olduğunu ve bu üç hikayenın bir noktada kesişmesinin kendı fikri olduğunu söylüyor.O kesişme mutlaka yapılmalımıydı ya da yapıldığında bu şekılde mı olmalıydı onu bilemıyorum.Çünkü kesişme noktası çok yavan ve havada kalmış bence.Güzel bir film ama bir şahaser de değil,biraz da fazla uzun tutulmuş.
inanılmaz... kesinlikkle izlenmeli oyunculuklar ve detaylar kesinlikle anlatılamaz ilk başta gecenin 2 sinde izlenmek için uygun olmadıını,karışıq olduunu düşündüm ve çok uzun sürüp te sıkar,bayar filan dedim ama filmin büyüsüyle zamanın nası geçtini bile anlamıyo insan yhaa!!3 farklı hikayeyi o kadar ilginç birleştirmişler ki filmin etkisi büyük oldu. izlemeyenler bayaa şey kaçırmaya devam ediyolar (ayrıca dublajlı versiyonu da gayet ii) 108 ... başka söze gerek varmı....
çok sevdiğim bir arkadaşımla izlediğim bu filmden ikimizde çok etkilenmiştik... meksika filmlerine bakış açımı değiştiren bir film... tekrar izlemek isteyeceğim bir film...
filmin çok abartıldığı görüşündeyim 21 gram olayların bütünlüğü ve kesişen hayatlar bakımından çok daha bir kurgu burada olayların kesişiminden ziyade üç tane kısa film izliyorsunuz
kusura bakmayın ama ben bu filmi bu kadar da beğenmedim ve çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım.ne bileyim...ya ben bir şeyler anlayamadım ya da film gerçekten berbat..:(
Hikayelerin her ne kadar çakıştırılması sağlanmak istense de tamamen birbirlerinden bağımsızlar. Bu da film için büyük dezavantaj.Ortak olan tek bir öge var o da köpekler.
Bu kadar planı böyle akıcı şekilde kurgulamak zor iştir ve bunu da başarmışlar.Senaryo ve oyunculuk da oldukça başarılı. 3 film izlemiş gibiyim ve kaç puan vereceğim konusunda kararsızım :) Tebrikler.
Birkaç hayatın hikayesini anlatan ve bu hayatların bir noktada kesiştiği çok güzel bir film kelimesinin bile yetersiz olduğunu düşündüğüm bir başyapıt.10/10