Paramparça Aşklar Köpekler
4,4

yigitkeskin
yigitkeskin

30 Ocak 2006 tarihinde eklendi
Hayatın herhangi bir anında karşımıza ne çıkacağı belli mi?
Bugün için kurulu bir düzenimiz,iyi bir ailemiz,yüz güzelliğimiz,başarılı bir mesleğimiz,çok paramız olabilir.Peki ya yarın.Kuralına göre yaşarken,sırf tesadüf eseri bulunduğumuz hatalı bir yer,kaderimize farklı bir yön verebiliyor.Bunun sonucunda birçok hayat değişebiliyor."Amores Perros" 3 farklı hayatı,bu hayatların tek ortak yönleri olan paramparça aşklardan,ve köpeklerden tutup mükemmel bir kurguyla bir araya getiriyor.
miroozkan87
miroozkan87

12 Ocak 2006 tarihinde eklendi
sıradan hayatlarda kesişen yollar,kesişen yollarda oluşan farklı hayatlar,farklı hayatlarla birlikte parçalanan aşklar ve köpekler....muhteşem bir film izlenmeli..!!!!
naked-soul
naked-soul

30 Aralık 2005 tarihinde eklendi
Paramparça aşklar köpekler...bir film ismiyle ancak bu kadar bağdaşabilir.Öylesine güzel ve bi o kadar etkileyici olmasının yanında bazı sahneleri insanı rahatsız etmiyor değil.inanılmaz bir sinema deneyimi olduğunu söyleyebilirim ama bana kalırsa aşırı köpek fobisi olan kişilerin izlemesi sakıncalı olabilir.filmin mükemmelliğinizaten 2001 en iyi yabancı film oscar ve altın küre adayı olmasının dışında 2001 ödül şampiyonu olmasından da(toplam 30 ödül)anlayabiliriz.bunun dışında sanki bazı konular yarım kaldı gibi geldi.herhalde bazı bölümler izleyicinin hayal güzcüne bırakılmış ve gerçekten ’’ iz bırakacak sahneleriyle önümüzdeki 10 yılın ilk klasiği olmaya aday’’_elvis mitchell,new york times_
bluevelve
bluevelve

4 Eylül 2005 tarihinde eklendi
Ve motor diyor ?amores perros? başlıyor perdede şiddetli bir sancı, sarsılıyor araba üç insanın buluştuğu yerde. Üç sayısı , üç hazin hikaye, umutların solduğu ve bazen yeşerdiği üç son. Hayatın içinden hayata dair portreler çiziyor, kimi silik kimi dumanlı kimi gri tonlarında. İnsana özgü tutkular vücut buluyor ?amores perros'da. Her kahramanımızın tanrı katında işlediği bir suç var yaşamında. Ve bunun sonuçları dünyevi hayatlarında onların önünde aşılması zor duvarlar örüyor karşılarına. Çarpmanın etkisiyle sarsılıyor araba. Saçılıyor ortalığa aşklar ve köpekler paramparça.?bernal? abisinin karısına tutkulu bir bağla sarıyor kendisini. Bu üç hayatın en genci. Tutkulu, öyle ki aşk gözünü kör etmiş, giriyor yanlış yola ve o yol onun için sonun başlangıcı oluyor bir anda. Köpeği ayrılmaz bir dostu. Zaten onunla hayat buluyor arenanın ortasında.Yanlış tercihlerin, insanı sonunda bırakacağını kanıtlıyor yarı yol da ?bernal'ın hayat verdiği karakter. otobüs durağında tüttürüyor sigarasını, bekliyor umutsuzca, dumana boğuyor gecenin karanlığını. kendi karanlığında sıraya giriyor, görülür bir yalnızlığın eşliğinde bilinmeyen bir yolculuk için gönülsüzce ilerliyor otobüse.Genç ve güzel bir kadın. Alımlı ve kıskanılası bir hayatla çıkıyor karşımıza. Güzelliğine borçlu her şeyini. aşkta parada şöhrette onun önünde ulaşılası bir yerde. onunda köpeği hayatının vazgeçilmezi. giriyor döşemenin altına ve günlerce sürüyor sinir bozucu kaybolma. tıpkı kendisi gibi. o da arıyor mutluluğu evli bir adam ile. Buluyor bulmasına ama hayat örülmüş kara bir ağ , geçiyor yeşilde ve düşüyor örümceğin pençesine. şimdi paramparça hayatı. Yıkılıyor birden perde, iniyor aşağı gözlerinde yaşlar aralayınca perdeyi ve göremeyince o eski beni.Köpekleriyle dolaşıyor.Yalnızlar nede olsa, sefiller şu dünya da. Birbirlerini bulmuşlar sokaklarda. Bencilliğinin verdiği vicdan azabıyla, yanıyor yüreği ve tekrar atıyor bir ölümün eşliğinde mezar başında. Yaşlı adam geçmişinden kaçmış bunca yılda. Bir amaç uğruna terketmiş eşini ve kızını, geride bırakmış hayatını ama şimdi küçük bir filiz yeşeriyor aynanın karşısında. Kesiyor yıllanmış boş vermişliğini, arınır gibi günahlarından düşüyor yola yanında ?kara'sıyla.?amores perros? paramparça ediyor izleyiciyi. Köpeklerin şahsında insan doğasına hakim olan zayıflığın dile getirilmesi sıra dışı bir seyirlik sunuyor. Vahşilik sadece hayvanlara değil insana da hakim bu filmde fakat sinemasal açıdan bakıldığında bu köpek simgesiyle anlatılmaya çalışılıyor. Her köpek sahibine benzer lafı bu filmin temel alındığı bir yaklaşım oluyor. Bu yaklaşım ustaca bir kurguyla, karakterler arasında kurulan bağlarla ve de filmin dönüp dolaşıp üç insanın çarpışmasını farklı açılardan ve farklı zaman dilimlerinde göstermesi, anlatımın gücünü ve etkisini arttırıyor. sonuç olarak insani günahların bir arınması olarak, seyirciye bu film karşısında kendi günahlarından arınması için bir fırsat veriliyor.
okyanus311
okyanus311

31 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
tek kelimeyle mükemmel bir film.farklı yaşamların bir kazayla kesişmesi daha önce bu kadar başarılı bir şekilde verilmemişti.aşk ,ihanet,kavga ne ararsanız bulabileceginiz bir film
delicewatt
delicewatt

17 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
bu film de sesizce bıraktı kendini sayılı kült filmlerin arasına müthiş bir başyapıt
berakesici
berakesici

2 Haziran 2005 tarihinde eklendi
bence ınarrıtu'yaptığı ve yapabileceğı en iyi film olağan üstü derecede etkileyici konusu var.parçalanmış aile yapısını cok ıyı sekılde verıyor.hele dövüş sahneleri ise süoer ötesi.
genel olarak uzun zamanına karşın konu hakimeyetini hiç kaybetmeyen bir başyapıt.insanların hayatlarının bir kaza ile çakışması hiç bu kadar iyi anlatılmamıştı.oyuncuların gayretle işlerine sarıldıklarında ne kadar başarılı bir yapım ortaya çıktığını görüyoruz bu sözüm türk oyuncularını kulağına.tabi ististanalar kaydeyi bozmaz.bir meksika yapımı filmin estivallerde toplamda 30 ödül aldığını düşünüyorumda gerçektan büyük iş. neden biz diyorum neden biz alamıyoruz bırakın 30u 1 tane olsun sğalam olsun. tabi son dönemde var ama daha fazla lazım ha gayret inanbıyorum ki bizim gibi sinema aşıkları bunu en güzel düzeye getireceğiz.kendimce bi şeyler söyliyim dedim inşallah anlaşılmışıdır.teşekkürler
kolaric
kolaric

7 Mart 2005 tarihinde eklendi
"meksika'dan film mi çıkar ya?" ukalalığıyla geç te olsa izlemiş bulundum ve hayran kaldım..

sinemanın hollywood sayesinde bize unutturduğu "sanat" kavramını dibine kadar işleyen bir film. göndermeler, alegoriler, alt metinler.. herşeyiyle mükemmel.. dram budur..

üç kuruşluk sermayeyle elin meksikalısı bunu sessiz sedasız çekerken biz de bin bir türlü medya yaygaralarıyla hababam sınıfı çekiyoruz ya hala.. o da ayrı bir tartışma konusu..
burakzekai-29
burakzekai-29

12 Ocak 2005 tarihinde eklendi
bu film kült olmaya her şeyiyle aday kesinlikle İZLEYİN
caneri16
caneri16

9 Ocak 2005 tarihinde eklendi
Hıkayelerın cakıstırılması fılme guzellık katmıs.kaza sahnesı mukemmel.
ancak fılmde bazı gereksız ayrıntılarda mevcut.
mesela unlu kadının kaza sonrası sevgılısıyle evde gecırdıgı zamanlar fılmını nerdeyse 1/3 unu kapsıyor.bu kısımda bıraz sıkıntı baslıyor.
ancak daha sonra fılm toparlanıyor.ben sahsen daha ılgı cekıcı bı son beklıyodum.
ama fılmın genelıne bakacak olursak cok ıyı bı fılm.mutlaka ızlenmelı.
esat-ozcan
esat-ozcan

16 Aralık 2004 tarihinde eklendi
Inarritu birbirinden kopuk hayatlari birlestirmededki ustaligini yine konusturmus.
joaolivy
joaolivy

26 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
herşey doğal yani olduğu gibi çıkıyor karşımızazevkli bir film.ayrıca şu richie dene köpek de oldukça canımı sıktı görsem öldürücem yani.ama başlık filme çok güzel oturmuş Paramparça AŞKLAR ve KÖPEKLER...
suzyanna
suzyanna

19 Kasım 2003 tarihinde eklendi
hem iyi bir film hem de iyi bir meksika filmi! açılış sahnesi,konuların birbiriyle bağlantısı ayriyetten her üç hikayeninde içinde kendi barındırdıkları... tek kelimeyle harika!izlemelisiniz diyorum!
emreavcar
emreavcar

6 Kasım 2003 tarihinde eklendi
Meksika sinemasının son yıllarda büyük çıkış yapmasını sağlayan, çok gerçekçi bir başyapıt... (10/10)
cream-2
cream-2

14 Ekim 2003 tarihinde eklendi
Üç paramparça hayat, her bir hayatın içinde köpekler... Filmin sloganı olan 'Hayat bir orospudur' lafını mükemmel bir şekilde seyirciye yansıması. Octavio’nun aşık olduğu yengesi Susana’ya dikkat! 8/10