Börü
3,4

Ankarali0606
Ankarali0606

3 Ocak 2019 tarihinde eklendi
Öncelikle Dağ ve Dağ 2 filmlerinin yanına yaklaşamaz bu film ilk yarısı çok sıkıcıydı aksiyon yok denecek kadar azdı aksiyon ilk yarının sonlarına doğru başladı. Kurgu olarak zayıf kalmış gibiydi bazı sahneler çok uzatılmıştı "Asena" sahnesi gibi yani belki de Dağ filmleri kadar beklentiyi yüksek tuttuğum kadar beğenemedim fazla ama dizi'ye göre de kalitesi düşüktü bence ondan 3/5
Kurtoglu26
Kurtoglu26

6 Ocak 2019 tarihinde eklendi
Dağ 2 filmini izlemiştim bu yönetmenin ve çok beğenmiştim sahneler efektler olarak. Bizim standartlarımızın üzerindeydi. Tek eksiği neredeyse tek kelime Allah, din... kelamı etmemesiydi askerlerimizin, ve ırkçılık kokan değil ırkçılık taşan bir yapım olmasıydı.. Askerlerimizin öldürdüğü deaş lılar bile Allahuekber diye saldırıyordu halbuki...Bilmeyen bizim türk askerlerini gavur zannederdi.
Bu film de ise nas suresinin anlamı okunuyor dua ediyorlar falan güzel olmuş bu yönü. lakin sıkıcı bir film olmuş bu. Özellikle helikopterin ejderi kovaladığı sahne çok uzun ve garipti. Beklentim daha yüksekti doğrusu.
Kamil T
Kamil T

2 Ocak 2019 tarihinde eklendi
Dizi ile kıyaslayınca oldukça zayıf bir Sinema filmi olmuş. Gerekçelerimi şu şekilde özetleyebilirim.
(1) Aksiyon sahnelerinde bile gereksiz ve uzun sohbetler var. İzleyicinin görseliyle, ses efektleriyle ve sahneyi hissederek anlaması beklenmemiş, karakterlere uzun uzun açıklamalar yaptırılmış.
(2) Anlatılan tarih 15 Temmuz 2016 ama Benzinliklte pompa fiyatları 2018 yaz aylarına ait. Küçük ama rahatsız edici bir detay. Filmi alelacele paketleyip gösterime sokmuşlar izlenimi veriyor. Örneğin, bu tip küçük hatalar kadraja takılan araba modellerine de yansımış.
(3) Çatışma sahneleri çok az sayıda, sanırım fazla masraf olmasın diye hep yakın çekimlere ağırlık verilmiş. Filmin başından sonuna kadar -koca koca suratlar konuşurken- izliyorsunuz.
(4) Filmde ara ara kopuyorsunuz. Akıcılık verilememiş. Öyle şahane dizinin arkasından bekletiyi yükseltip böyle bir film ortaya koymak benim için hayal kırıklığı oldu.
(5) Kemal ile Tolga'nın kavga sahnesi son derece anlamsız. Kemal gibi bir adam bir hain karşısında silahını yere bırakabiliyor. Zorlama bir aksiyon sahnesi ve süreyi doldurma çabası görüntüsü veriyor. Kavga bitiyor bir anda güneş doğuyor. Ayrıca, o sahne de Kaya kavgayı görüyor, helikopteri taciz ediyor ve uzaklaşmasını sağlıyor ama bir anda ortadan kayboluyor. Kaya geceye elinde serum torbasıyla başlayıp 2 saat sonra elinde silahı ve üzerinde hucüm yeleğiyle 100 metre koşucusuna dönüşüyor.
(6) Film de millet yok, ne Ankara'da ne de olayların geçtiği sahnelerde az sayıdaki kahraman az sayıdaki hainlere karşı mücadele ediyor. O gün Ankara mahşer yeri gibiydi. Bütçeyi düşük tutmak için yapıldıysa sorun değil ama Milletin Direnişi filmde pek gösterilmiyor.
Özetle, başta Zafer Alagöz olmak üzere oyuncular çok iyi, konu çok iyi, senaryo zayıf, kurgu zayıf. Dizi Börü'nün devamı bu olmamalıydı. Tüm eksikliklerine rağmen izlenmeye değer bir film. Emeği geçenlerin ellerine sağlık.
Ömer K
Ömer K

29 Aralık 2018 tarihinde eklendi
Börü filmi dizisinin aksine film de pek başarılı olamamış beklentinin kesinlikle altında kalmıştır. Film arasındaki geçiş efektleri tıpkı dizilerdeki gibi keskin olmuştur. Ayrıca filmin sonunuda gereksiz ve saçma buldum. spoiler: