Kelebek

l-i-l-a-H
l-i-l-a-H

19 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Hapishane filmlerinin en iyilerinden,ne zaman gözlüğünde yüksek numara cam olan birisini görsem aklıma doğrudan 'Kelebek' filmi geliyor...
jamesbond-2
jamesbond-2

29 Temmuz 2015 tarihinde eklendi
Gerçekten çok etkileyici bir yapım,özgürlüğün ne denli önemli olduğunu izledikten sonra tekrar anlıyor insan.Uzun süresine rağmen kendini sonuna kadar keyifle izlettirdi
Engin Yüksel
Engin Yüksel

19 Eylül 2014 tarihinde eklendi
gerçek bir olaydan esinlenerek çekilen zamanına göre epey kaliteli bir yapım 7/10
beck31
beck31

15 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Gerçekten etkisinde kalmamak mümkün değil.Harika bir klasik, izlenmeli.
odinhan
odinhan

14 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Dostluk ve özgürlük adına çekilmiş en iyi klasiklerden birtanesi.Bazı noksanları yok değil fakat güzelliklerinin yanında ihmal edilebilir düzeyde...10/8
nskmourinho
nskmourinho

3 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
Arkadasım dikkat edersen orada kıyaslama yok.Sadece bu tür özgürlük filmlerinin benim için ayrı oldugunu söyledim daha dikkatli olursak sevinirim
Demirtas
Demirtas

29 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Uzun süresine yenik düşmezseniz sizi çok güzel bir film bekliyor. Bence mutlaka görülmesi gereken filmlerden bir tanesi.
KaliteTAKİP
KaliteTAKİP

7 Ocak 2009 tarihinde eklendi
bi fılmden ne beklıyosun hepsı mevcut sıddetle tavsıye edıyorum 10/9
ozzy-badd
ozzy-badd

24 Ocak 2010 tarihinde eklendi
mükemmel bir film...steve mükemmel bir performans sergilemiş dustin hoffman da aynı şekilde...çok sağlam bir film özgürlüğük için neler yapılabileceğinin en öenmli kanıtıdır belkide son sahne ise mükemmel:D..
kuzularynsessizli-i
kuzularynsessizli-i

11 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Gerçekten de güzel bir film. Eski ve çok kaliteli. Hergün yeni filmler izliyorum ve hergün daha güzel filmler görüyorum işte bu filmde onlardan biri.
Ugur Tazegül
Ugur Tazegül

25 Ekim 2017 tarihinde eklendi
TÜM SİNEMA OTORİTELERİNCE GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ HAPİSHANE KAÇIŞ FİLMİ
OLARAK KABUL EDİLEN BİR BAŞYAPIT 10 ÜZERİNDEN 10

film için hayatımda izlediğim en muhteşem özgürlük hikayesi diyebilirim papillon'a.
kitabını okumadım ama filmi de kitap gibi bir film zaten.
bazı filmler vardır yi film güzel film başyapıt diye geçiştirilir.
ama papillon gibi filmler için ne filmdir ama" demek gerekir.

KİLOMETRE TAŞI KABUL EDİLEN FİLMİN KISACA ÖYKÜSÜ
20.yüzyılın başlarında paris'te, yanlış yere cinayetle suçlanan henri charriere (steve mcquenn), güney amerika'daki fransız guyana'sında bir hapishaneye gönderilir. 1973 yılında en iyi müzik dalında oscar'a aday olmuş ve steve mcqueen'e de altın küre adaylığı getirmiş olan bu 150 dakikalık film, charriere'in, 20 yıl boyunca, hapishaneden kaçma girişimlerini, yakalanmasını, hücre hapislerini anlatır. henri charriere, bu kaçma girişimlerinden birinde, oldukça uzağa gitmeyi başarmış ve bir yerli kabilesine sığınmıştır. burada, kabile şefinin göğsündeki kelebek dövmesinin aynısını yaptıran adam, bundan sonra fransızca kelebek anlamına gelen papillon adıyla tanınır. papillon, karayip cehennemindeki hapishanede, yönetimin, kaçma girişimlerinin acımasızca cezalandırılacağı uyarısına rağmen, defalarca kaçar, defalarca yakalanır ve defalarca hücre hapsine atılır.

kelebek’in tek dostu, louis dega'dır (dustin hoffman). daha buraya ilk gönderildikleri zaman, gemide tanıştığı dega, devlet tahvilleri üzerinde bir üç kağıt yapmış ve müebbet hapse mahkum olmuştur. bu zayıf, gözlüklü adamın azılı suçluların kol gezdiği, vahşi hapishane ortamında kendini koruyamayacağı hemen belli olur. dega da, gemideki diğer mahkumlar gibi parasını, metal bir tüp içinde, bağırsaklarında saklamaktadır. henri charriere ona, kaçması için para vermesi karşığında onu korumayı teklif etmiştir ve iki adam arasında öylesine bir yakınlık doğmuştur.
steve mcqueen'in oyunculuğu ile tabiri caizse "döktürdüğü unutulmaz yapım
Kelebek'in hücrede yaşadıkları belki de tüm filmin en çarpıcı yanıdır.Steve McQuenn farkını özellikle bu hücre sahnelerinde ortaya koyuyor. Hücreye girmeden ki hali ve çıktıktan sonraki hali McQuenn'in ne denli bir performans sergilediğini bizlere özetliyor. Oyunculuklara değinmişken biraz Dustin Hoffman'dan da bahsedeyim. Zeki, saf görünümlü, kendine güvensiz, kalpazan Dega'ya büyük bir başarıyla hayat vermiş. Özellikle McQuenn ile Hoffman'ın birebir diyalogları uzun süre hafızalara kazınacak cinsten. Kelebek filmde bir o kadar umutlu ve kaçmayı düşleyen biriyse Dega ise daha umutsuz ve her şeyi olacağına bırakmış biri. Bu zıt kutuptaki iki insanın dostluğunu anlatıyor bize filmi izlemeyen sinemasever dostlara şiddetle tavsiye ederim film için puanım net 10
tarhansimsek
tarhansimsek

11 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Dvd arşivimin en harika parçalarından biri. kaç defa izledim inanın hatırlamıyorum.Bu film üzerine yazılacak çok şey var ve ben sadece birine değineceğim. Muhteşem bir...10/10
birakin-gitsin55
birakin-gitsin55

3 Mart 2009 tarihinde eklendi
henri charriere adLi fransizin gercek hayat hikayesini yazdigi kitaptan sinemaya aktariLmis basariLi bir caLisma... fiLmi begenenLere kitabi da okumaLarini tawsiye ederim ki mukemmeL bir kitap....
potasyum
potasyum

13 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
kitabını okudum kitabı hayatımda okuduğum en iyi biyografilerdendir.ama filmle kitap arasında yüzde 10 kadarlık bi ilşki var.çok önemli sahneler filmde atlanmıştı..bundan dolayı kitabını okumak daha zevkliydi.film ise biraz beni sıktı..
karizmatik062915
karizmatik062915

11 Şubat 2008 tarihinde eklendi
diyordum kendi kendime yau ne zamandır bi 10 yıldızlık film izlemedim diye allaha şükürler olsun en sonunda:)
arşiv yapanlar için bu film kaçmaz bu filmsiz arşiv olmaz...