İbrahim, bir sabah gelen telefonla yakın arkadaşı Cano’nun kaybolduğunu öğrenir. Başlarda durumu çok ciddiye almaz. Fakat zaman geçip Cano ortaya çıkmayınca ve kimse bu konu ile ilgilenmeyince İbrahim araştırma yapmaya başlar. Artık onun tek amacı vardır; o da en yakın arkadaşının bulmak. Yaşadıkları şehrin altını üstüne getiren ve bir türlü dostunu bulamayan İbrahim, Cano’nun doğup büyüdüğü köye gitmeye karar verir. Cano’yu aramak için çıktığı bu yolculuk İbrahim’in kendisi ve sorunlarıyla yüzleşmesini sağlar.
Beyazperde Eleştirisi
2,5
Geçer
Cano
Yeni Kürt Sinemasında Mizah ve Varoluşçuluk
Yazar: Ali Ercivan
Diyarbakır Sinema Merkezi (DSM) bünyesinde kurulan Diyarbakır Sanat Merkezi ve Cegerxwin Kültür Merkezi, bünyesindeki bir grup sinefil arkadaşın ortaklaşa film üretme girişimleri sayesinde Kürt sinemasında yeni bir harekete öncülük etti. Ali Kemal Çınar’ın kısa filmlerinin ardından Veşartî (Gizli) ve Genco ile süren, yakın gelecekte Normal adlı yeni çalışmasını da izlemeyi umduğumuz yolculuğunda, kendisinin görüntü yönetmenliğini üstlendiği Cano da Mehmet Salih Demir’i yeni bir sinemacı olarak bize tanıttı.İlk olarak Şubat ayında 17. If İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nde seyirci karşısına çıkan Cano, tıpkı Çınar’ın filmlerinde olduğu gibi, son derece düşük bütçeli, estetik kaygılardan mümkün olduğunca uzak duran ve sırtını Aki Kaurismaki filmlerinden de aşina olduğumuz, ‘deadpan’ tabir edilen komedi anlayışına yaslamış bir yapım. Öğretmen Cano’nun bir gün ansızın, kimseye tek kelime
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.