jamesbond-2
1.684 değerlendirmeler
13 Ağustos 2015 tarihinde eklendi
Klasik bir Amerikan kulturu hikayesi..Kiz cok genc,16-17 yaslarinda,erkek olgun yasta,ani bir etkilesim,meydana gelen bir cocuk,kirilmis,dokulmus,parcalanmis hayatlar..Bazen genclikte yapilan hatalarin bedelini aileden pekcok insan cekiyor..PARIS,Texsas.
film güzel,yavan veya içi boş bir film değil tabii ki,wim wenders çekmiş sonuçta,benim de yönetmenle tanışmamı sağladı paris texas bu arada.ancak biraz fazla abartıldı bana göre.önemli şeyler söylüyor ve insanla ilgili çarpıcı noktalara değiniyor fakat yaklaşık iki buçuk saat sonunda pek de tatmin olmadım.filmle ilgili aklımda kalacak birinci şey harry dean stantondır,çok hisli oynamış cidden,karakterin içine girmeyi başarmış.diğer oyunculuklar da iyi,bariz bir olumsuzluk söyleyemiyorum ama rahatlıkla öneremiyorum da.çok çok sıkılmazsınız yalnız bunu söyleyebilirim,yönetmenin sinemasını merak edenler için en ünlü filmlerinden biriyle başlamak fena olmaz.bu arada filmin finali izleyiciye bırakılmış.kendi adıma bu tarz finalleri de pek sevmem aslında.
Bence yol filmi kategorisine sokamayacağımız,son derece abartılmış bir yapım...Aslında senaryosu bir hayli eski türk filmlerine benziyor,karşılaşma sahnesini saymıyorum tabi.Hapishane psikolojisini andıran müzikleride başka bir abartılan yanı,yani zaten başka müzikte yoktu farkettiğim kadarıyla.Gayet sıradan baba-anne-oğul hikayesi.6/10
paris,teksas'ı ilk izlediğimde hayal kırıklığı yaşamıştım, o da büyük beklentilerim nedeniyle. ama bu filmin değerini azaltmaz..yol filmlerini sevenlerin bayılacağı bir film..sanırım baş karakterleri daha genç olsalardı bu filmi yere göğe koyamazdım!
Wim Wenders’in 1984 yapımı Paris, Texas filmi atmosferi ve görselliğiyle etkileyici olsa da benim için biraz ağır ilerleyen bir yapıya sahipti. Hikâye duygusal ve karakter odaklı, fakat temposu yer yer fazla yavaş kalıyor. Buna rağmen oyunculuklar ve müzikler filmi ayakta tutuyor. Özellikle yalnızlık temasını iyi hissettiren bir film, ancak herkesin kolayca bağ kurabileceği bir anlatım değil. Bu yüzden benim için 5 üzerinden 3’lük bir deneyim oldu.