Muhlis Ertuğrul
1 değerlendirme
20 Mart 2022 tarihinde eklendi
Filmi bu sabah kendim, akşam ise yeni yeni 13 yaşına giren kardeşimle izledikten sonra buraya yorumumu yazmaya karar verdim.
Şimdi, baştan bu filmin şaheser olmadığını söylemem lazım. Soul veya Inside Out filminin hikayesi örneğin daha güzel geliyor. Bu filmdeki Çin inancı, ritüellerine sıcak bakmıyorum, K-pop tarzına da hayran değilim. Ama hikayeyi genel olarak ele aldığımızda, 18 yaşında bir izleyici olarak, ergenlik dönemini güzel anlattığını düşünüyorum. (Bu arada bir cümleyi sıkıştırayım, ergenlik konuları işlendiği için bu filmin küçüklerin tarafından izlenmesini pek uygun bulmuyorum. Keşke 13+ film olarak değerlendirilseydi.)
Film, ergenliği biraz daha Pixar dokunuşu ekleyerek 13 yaşındaki olan Mei Mei'in hikayesini anlatıyor. Duygusal değişimler, değişime alışma zorluğu, yalnız başına / arkadaşlarla takılma isteği gibi durumlar tutarlı şekilde anlatıldı. Aynı hislerden geçmiş biri olarak bu film adeta bana hitap ediyor gibi hissiyat uyandırıyor.
Yalnız hikayede annesine karşı çıkmanın vurgulanması ve sonunda bunun güzel gösterilmesi, küçüklerin bunu izlemesi ne kadar iyi olur tartışılır. Kim bilir bu filmi izledikten sonra kaç çocuk (hele ergenlik çağına adım atacak olanlar) annesine ve babasına karşı çıkmanın iyi olduğunu aklına koymuştur.
Bunların dışında, hikaye grafikleri çok güzel. 2160p (4K) izledik. Disney ve Pixar gerçekten animasyon işinde usta oldular. Karakterleri nedense biraz Kaptan Düşükdon'a benzettim, duygu ifadeleri (göz küçülme büyüme gibi) benziyor.
Filmi izledikten sonra "saçmaydı." Diyebilirsiniz ama yinede içten içe "yaaa çok tatlı " diyeceğiniz bir film. Bence boş zamanınızı doldurmak için kardeşimizle izlenilebilecek en iyi filmlerden.