Kız, 15 yaşındaki bir trans bireyin balerin olmak için verdiği mücadeleyi konu ediyor. Lara çocukluğundan beri balerin olmanın hayalini kurar. Sadece kadınların kabul edildiği bir bale okuluna kabul edildiğindeyse hayaline hiç olmadığı kadar yaklaşır. Fakat büyük bir sorun vardır. 15 yaşındaki Lara, bir erkek bedeninde doğmuştur. Lara, hayallerini gerçekleştirmek için zorlu bir mücadele vermek zorunda kalır. Cannes’da Belirli Bir Bakış bölümünde dünya prömiyerini yapan Girl’ün yönetmen koltuğunda Lukas Dhont oturuyor. Victor Polster’in Lara karakterine hayat verdiği filmin kadrosunda Arieh Worthalter, Valentijn Dhaenens, Katelijne Damen, Nele Hardiman gibi isimler yer alıyor.
Beyazperde Eleştirisi
3,0
Ortalama
Kız
Genç bir balerinin yolculuğu
Yazar: Ali Ercivan
Cinsiyet geçiş sürecindeki 15 yaşında bir balerinin hikayesini anlatan Kız (Girl) filminin bir trans eleştirmenin kaleminden çıkmış kritiğini okuyabilmenizi isterdim. Türkiye’de böyle bir yazı yayınlanır veya panel düzenlenirse, olasılıkla Kaos GL, Lambda Istanbul gibi gruplar aracılığıyla haberimiz olur. Bu film hakkında onların sesini duymak, benim söyleyeceklerimden her halükarda daha kıymetli olacaktır. Nora Monsecour adlı balerinin gerçek öyküsünü anlatıyor Kız. Yönetmen Lukas Dhont, onun başına gelenlerden bir gazete haberi vesilesiyle haberdar olmuş. Filmin merkezindeki karakterin adı Lara. Cinsel kimliğini kız / kadın olarak inşa etmiş, taksi şoförü babası ve altı yaşındaki erkek kardeşi tarafından da öyle kabul edilmiş. Ameliyatına gidecek yolda, hormon tedavisi görmeye başlıyor. Ancak bu esnada bir dans okuluna da kabul ediliyor. Ergenliğin getirdiği fiziksel değişimleri yavaş
İnsanın bedeniyle olan savaşını en doğal haliyle anlatan bir film. Genelde bu tarz filmleri sevmesem de sonuna kadar dikkatim hiç dağılmadan izledim. Danish Girl'den sonra kimlik toparlanması ve dağılması adına izlediğim en iyi film diyebilirim. Aynı zamanda filmde başrol oynayan kişi, gerçek bir erkek. Ben öğrendiğimde şok geçirmiştim de..
Nur Gür
2 değerlendirmeler
Takip Et!
5,0
17 Kasım 2020 tarihinde eklendi
Film trans bireylerin yaşadığı sosyal duygusal ve fiziksel döngüleri çok iyi yansıtmış, genele göre kabul gören bir ortamda (aile,sosyal çevre vs) boğuşmaya çalıştığı minimum süreçler bile bu kadar zorluysa acaba kabul görmeyen bir ortamda trans birey neler yaşıyordur tahmin bile edemiyorum . Yönetmen ve senaristin Drama kaçmamış, seyirciye oynamamış bunlar dikkatimi çekti tamamen doğal , oyunculara ...
Devamını oku
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.