Hesabım
    Deliler Fatih'in Fermanı
     Deliler Fatih'in Fermanı
    23 Kasım 2018 Sinemada | 2s 0dk | Aksiyon, Tarihi
    Yönetmen Osman Kaya
    |
    Senarist Mustafa Burak Doğu, İbrahim Ethem Arslan
    Oyuncular: Erkan Petekkaya, Cem Uçan, İsmail Filiz
    Basın
    3,0 1 Eleştiri
    Üyeler
    3,7 507 Puanlama, 217 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Fatih Sultan Mehmet’in gönderdiği Osmanlı elçisi Romanya Prensi Vlad tarafından infaz edilmiştir. Yaşanan olay karşısında Fatih Sultan Mehmet, Vlad’ı öldürmesi için Baba Sultan’a ferman verir. Baba Sultan görev için Gökkurt, Çebi, Suskun, Adsız, Mübariz, Kongar ve Aşgar’dan oluşan Deliler Birliği’ni Kuman’la birlikte Edirne’den Targoviçte’ye gönderir. Deliler, Alaca köyü yakınlarından geçerken Vlad’ın çetesinin köye saldırdığını öğrenir. Deliler’in amacı önce köyü kurtarıp ardından Vlad’ı infaz etmektir. Osman Kaya yönetmen koltuğunda oturduğu filmde, Kazıklı Voyvoda Vlad Tepeş’i Erkan Petekkaya, Gökkurt'u Cem Uçan, Aşgar'ı İsmail Filiz, Alaca'yı Nur Fettahoğlu, Baba Sultan'ı Yetkin Dikinciler, Fatih Sultan Mehmet’i de Rüzgar Aksoy canlandırıyor. Kadrosunda Demet Tuncer, Mehmet Ali Karakuş, Gökçe Özyol, Mehmet Pala, Batın Uçan gibi isimlerin de yer aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Sami Saydan üstlenirken, senaryo ise Mustafa Burak Doğu ve İbrahim Ethem Arslan'ın imzasını taşıyor.

    Deliler - Teaser 1:01
    46.765 gösterim
    Deliler Teaser (2) 0:57
    9.236 gösterim
    Deliler Fragman 2:20
    Deliler Fragman
    271.940 gösterim

    Ekstra Videolar

    Deliler Fatih'in Fermanı Basın Lansmanı 8:25
    Deliler Fatih'in Fermanı Basın Lansmanı
    1.650 gösterim
    Beyazperde'de Bu Hafta! ( 23 - 29 Kasım) 2:25
    Beyazperde'de Bu Hafta! ( 23 - 29 Kasım)
    1.106 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Yerli Gişenin Lideri "Bizim İçin Şampiyon"!
    Haberler - Yapımdaki Filmler
    18 Aralık 2018 Salı
    Box Office Lideri "Kafalar Karışık" Oldu!
    Haberler - Sektörden
    "Kafalar Karışık" yerli box office listesine zirveden giriş yaptı.
    11 Aralık 2018 Salı
    Yerli Box Office Lideri "Hedefim Sensin" Oldu!
    Haberler - Sektörden
    Yerli box office liderliğini kaybeden "Müslüm"ün yerini "Hedefim Sensin" aldı.
    4 Aralık 2018 Salı
    "Müslüm" Yerli Box Office Zirvesinde 5. Haftasını Kutluyor
    Haberler - Sektörden
    "Müslüm" bu hafta da yerli box office listesinin galibi oldu.
    27 Kasım 2018 Salı
    Yüksek Bütçeli Epik Savaş Aksiyonu "Deliler Fatih'in Fermanı" Sinemalarda!
    Haberler - Yapımdaki Filmler
    "Deliler Fatih'in Fermanı" filmine biletlerinizi hemen alın.
    23 Kasım 2018 Cuma

    Oyuncular

    Erkan Petekkaya
    Rolü : Vlad
    Cem Uçan
    Rolü : Gökkurt
    İsmail Filiz
    Rolü : Aşgar
    Nur Fettahoğlu
    Rolü : Alaca

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Muharrem D
    Muharrem D

    1 değerlendirme Takip Et!

    5,0
    23 Kasım 2018 tarihinde eklendi
    Amerikanın yenilmezleri varsa bizim de delilerimiz var. Film Türk sineması adına bir umut. Böyle filmlere sahip çıkmalıyız.
    mustafa k.
    mustafa k.

    Takipçi 13 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    26 Kasım 2018 tarihinde eklendi
    Şimdi efendim öncelikle henüz filmi izlemedim yalnız yorumlardan anladığım az sürede çok şey anlatılması gereken bir film olduğu için bazı sahneler havada kalmış dolayısıyla geçişlerde kopukluk olmuş ama izleyicilerin büyük kısmı beğenmiş beğenmeyen de var yalnız benim anlamadığım şey özellikle bu aşırı kötü şeklinde yorum yazanlar rakip şirket mi yada bu filmin başarısını istemeyen birileri mi ...
    Devamını oku
    Yerim yurdum
    Yerim yurdum

    Takipçi 22 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    25 Kasım 2018 tarihinde eklendi
    Göze hoş görünen kaliteli sahnelere sahip kendi mitolojimizin filmi.

    Taktir ediyorum. 2018 sinemada epik kendi kültürümüze döndüğümüz yıl oldu.
    Bu tarihi değerimiz iyi yansıtılmış da.

    Film akıcı. Bu anlamda izleme de sorun olmuyor.
    Önerilecek bir film.

    Eren göndermesi de hoştu.
    Yerli ve kaliteli filmler hislendiriyor işte insanı. Artar umarım bu tip yapıtlar.
    Emin Ö.
    Emin Ö.

    Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

    5,0
    4 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    Bence kesinlikle izlenmesi gereken bir film bu filme düşük not veren insanları anlamıyorum hangi kafayla izlemişler??
    savaş sahnesi az diyenler 2 saat boyunca savaş mı beklediler acaba her şey gayet dozunda olmuş tek bir konu üzerinde durulmuş birden çok şey anlatmaya çalışıpta konudan sapılmamış. 7 sezon GOD izledim savaştan çok sevişme üzerine bir dizi bence onunla kıyaslamamak lazım. İzlemeyen varsa kaçırmasın bence..

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı CGV Mars Dağıtım
    Yapım yılı 2018
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2018, En iyi film: Aksiyon, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2018.

    Yorumlar

    • alper
      Can demir 300 sparta'lı gibi tamamen kurgu ve hiç bir gerçekliği olmayan ''mantık abidesi'' !!!! bir filmi bu kafayla eminim ki kıçın tavana vura vura izlemişsindir. Biz yapınca filimlerde mantık arayanlarda iyi niyet beklemem Rambo ile büyümüş bir neslin çocukları olarak Türk'ün gücünü gösteren daha çok ''mantıksız'' film istiyoruz.Emeğinize sağlık arkadaşlar 10 numara film olmuş....
    • Can Demir
      Rambo 1 bu arada çok iyi filmdir. Rambo askerden gelince kendi devleti tarafından adam yerine konulmadığını görür ve dağa çıkar. Hatta kendi askerleriyle ve polisle savaşır. Senin sinema tarihinde böyle çekilmiş bir tane filmin var mı? Böyle bir film çekse bizimkiler ertesi gün Fetö'cü diye içeri alınırlar. Hemen her konuda olduğu gibi dünyanın 100 yıl gerisinden geliyoruz bir de bununla övünüyoruz. İlginç bir milletiz.
    • Can Demir
      Yok hanımefendi ben bir filmde mantık aramam. Millliyetçilik ararım... Kan ararım, dövüş ararım, bir Türk'ün dünyaya bedel olmasını ararım. Ulubatlı Hasan gibi kafası kesildiği halde 1000 tane haçlıyla dövüşmesini ararım. Benim için kriterler bunlar. Kafa yapınızı ve zekanızı bence filme almalılar hanımefendi. Eminim izlenme rekorları kıracaktır filmlerde mantık aramayan tipler için...
    • Can DEMir
      Ben adama İnce Kırmızı Hat diyorum adam gelmiş bana Rambo diyor. Hey Allah'ın neydi günahım!!!!
    • can DEmİr
      Yanlış yazmışım. Ben yanlışlarımdan utanan ve reddeden bir insan değilim.Çok bilmişlik yapmadım canım kardeşim, internette yazarken neden bilimsel rapor yazıyormuş gibi dikkat edeyim ki, buradaki ironiyi de mi anlamadın? Kendini ve ulusunu büyük gören, bir tane film çekince dünyayı kurtarmış gibi böbürlenen, filmi film olduğu için değil, hastalıklı milliyetçi duygularla izleyen ve bundan saçma sapan bir üstünlük meselesi çıkartan geri kafalı bir zihniyeti eleştirdim. Evet yabancı hayranıyım bu arada, o yabancılar olmasaydı şu an ne film çekebilidin ne de internetten yazışabilridin. Afedersin kıçındaki donun lastiğine kadar o yabancılar üretiyor da gene ne alakası var? Alt tarafı bir film lan, izle beğenirsen beğen, ben TÜRK filmlerini izlemem... Nuri Bilge Ceylan dahil. İsterse on tane oscar alsın. Daha Türk filmlerinde ne konuşulduğunu bile duyamıyorum. Mikrofonu ağızlarına sokup mu konuşuyorlar nedir. Ne zaman Türk filmlerine alt yazı koyarlarsa o zaman izlerim belki.
    • Yagiz N
      Can DEmir bu şekilde mi yazılır? Çok bilmiş.Bizimkiler zaten hep yabancı hayranı.Rambo' yı yıllarca tekrar tekrar izlediniz.Tek başına bir ülkeyi kurtarıyor.Bununla karşılaştırmak absürd mü?
    • Oznur U.
      Film 10 numaraydı. Filmlerde mantık arayan tiplerdenseniz siz filme falan gitmeyin zaten. Filme genel olarak baktığınızda görsel efektleri , çekim kalitesi , özellikle gereksiz sahnelerin olmayışı ile süper bir film olmuş. Ayrıca hiç işlenmemiş bir konu üzerine olması da daha ilgi çekiciydi.
    • Can DEmir
      Erdem Bey kardeşim ben bir filmi vakit geçirmek için izlerim, kimin çektiği umurumda değil. Film çekerek memleketi kurtaramazsın zaten, öyle olsaydı Cüneyt Arkın cumhurbaşkanı olurdu, ( Eryan'ı Kurtarmak'ı diyorsan eğer, İnce Kırmızı Hat'ı tercih ederim ama öbürünün de hakkını yemem! Kendi alanlarında çok başarılı filmlerdi. Hem 200 milyon parayla film çeken devasa bir ülkeyle 2 milyona çekilen filmleri karşılaştırmak biraz absürd değil mi? (Bu arada mi ler ayrı yazılır. Elin gavuru kendi dilini doğru yazıp konuşuyorken bizim gibi yüce bir milletin, ilkokulda öğretilen gramer ve yazım kurallarını hala bilmemesi pek ayıp değil mi?)
    • Memo
      300 Spartalı hayal değil len! I. Leonidas yaz görürsün zaten. Ayrıca o filmi Yunanlar değil, Amerikalılar çektiler.
    • Ahmet Yalçın
      keyifle izledim. güzeldi
    • Onur
      Harika Ötesi bir film yapmışlar.. Gercek hikayenin kurgulanmasıdır. Gidin izleyin kardeşim kararı siz verin.. Elin Yunanı hayali kahramanları 300 spartalıya film cektiler. Bir şey demediler bu film bomba olmuş
    • Soner O
      Çok güzel bir film yapmışlar. emeği geçen herkese teşekkürler. Atatürk'ün şu sözünü hatırlattı bana , Türk Çocuğu Atalarını Tanıdıkça Daha Büyük İşler Yapmak İçin Kendinde Kuvvet Bulacaktır.''
    • Erdem
      Elin amerikalısı kendi 1 askeri için kahramanca filmler çekip onu şişirirken sorun yok rahatça izliyorsunuz dimi ?
    • Can Demir
      Dövüş sahneleri güzele benziyor ama, durun bir de filmin konusunu tahmin edeyim. Türk askerleri cesur yiğit fedakar, gavur askerleri de korkak, zalim ve hain. Bir ilkokul çocuğunun gözüyle film çekmekten ne zaman vazgeçecekler? Cüneyt Arkın filmleri en azından eğlenceli oluyordu. (Niye tamamen ön yargılıyım, fragmanından bile belli değil mi? Bir de o gözlerdeki abartılı sürmeler nedir yav? Tiyatro sahnesindeymiş gibi bir de ak pak giysiler, o kadar tozun toprağın içinde o kıyafetleri o dönemde ACE ile mi yıkıyor bunlar?
    • gizem
      Görüntüler çok güzel, vikingleri aratmıyor
    • Suna Kul
      Güzel bir konu seçilmiş.
    Back to Top