Kazablanka
4,3

Yasin Ş.
Yasin Ş.

28 Kasım 2017 tarihinde eklendi
Şu filmi büyük umutlarla izledim. Film hakkında ''en iyisi, gösterdiği aşk hikayesinin ne kadar harika ve çok hareketli bir film'' gibi şeyler duyunca herkesin taptığı bu klasik filmin güzel olacağını biliyordum. Filmi şimdi bitirdim ve ''en fazla nefret ettiğim filmler'' arasına girdi.

Casablanca sıradan bir filmin olabileceği kadar sıkıcı ve düz. 102 dakika, ilgi çekici hiçbir şeyin olmadığı bir film. İzlenilebilir bir hikaye yok, karakterler sade ve üstünkörü. Bu filmde neler oluyor? Filmde, filmi İzleyen birinin anlatacağı ilginç bir şeyler oluyor mu? I don't think so. Filmde sadece 102 dakika rastgele sıkıcı insanların, rastgele sıkıcı konuşmaları var. Sadece "here's looking at you kid" ve ''Play it, Sam'' gibi sözler ve karşınızda sonu olmayan klasik bir film. Yorumlar da görürsünüz; Ingrid ne kadar güzel görünüyordu, Bogart ne kadar havalıydı ve bu iki aktörün ne kadar güzel oynadığını. Ortada güzel oynanan bir şey yok, çünkü film boyunca hiç bir şey gerçekleşmiyor. İki ana karakterin arasındaki aşk hikayesi inanılmayacak derecede kötü. Aralarında bağ denen bir şey yok, karakterlerin aşk hikayesi tamamen yapay, tek boyutlu ve duygusuz. İzlediğim pornolarda bile bu filmden daha iyi atraksiyon ve daha iyi diyaloglar var. Hatta unutun bunu. Sinekler çiftleşirken bile etrafa bu filmdeki atraksiyondan daha çok sevgi ve aşk yansıtıyor. Bu film bana sıkıntıdan başka hiçbir şey hissettirmedi.
Kötü filmler en azından beni güldürür ama bu filme gelince bomboşum, hiçbir şey yok, film tamamen duygudan yoksun. Filmde hiç bir şekilde empati kurabileceğim bir karakter yoktu, sanki gerçek değillermiş gibiydi. İnsanların bu filme nasıl bu kadar çok taptıklarına aklım bile almıyor, 8.5 puan nedir arkadaş? Casablanca hayranları, kusura bakmayın ama sağduyularım var ve bu duyularda, bir filmin
eğlenceli olması zorunlu değil ama zevk vermesi ve çekici bir şeyi olması zorunludur diyor. Bu filmde ise bu özelliklerin zerresi bile yok.
sinema
1 ziyaretçi
2 Temmuz 2024 tarihinde eklendi
Saçma sapan bir film..Zaman kaybı Ben gerçekten anlamıyorum 8.5 IMDb nedir ya Yani aşk desen o yok Büyük bir Hedef desen o yok