Rezalet ötesi bir film, iskandinav ülkelerinin filmleri gibi yine bir sıkıcı bir film pagan kültürünü anlatan konu geçişleri alakasız filmin ilk yarım saati niye eklenmiş belli olmayan bön bön bakan insanlar dolu 2,5 saatlik saçma sapan bir şey. Vakit kaybı.
İzlediğim en iyi filmlerden biriydi. Yönetmen çok profesyonel çalışmış. Gerek çekimler, gerek olay işleme, gerek hikaye akışı çok iyiydi. Psikolojik gerilim türünde bir film. Korku mevcut değil fakat insanın içinde garip hisler yaratıyor. Filmin konusu İsveç'te geçen bir ayine (rituele) dayanıyor. Rituelde geçen ve 90 yılda olan olaylar üstünden geçiyor. Gerçek bir hikaye olabilme şansı var ya da eskiden yapılan bir ayini konu alıyor. Kısaca psikolojik drama. Yönetmenin daha önceki filmleri izlemiş biri olarak bu türü seviyorsanız izleyin. Yabancı basında da çok çok beğenildi. Yorumlara bakmayın. Türk halkı böyle güzel filmleri anlamaz. Onlar gitsin Captain America izleyip yılın filmi desinler. Bizi de Midsommar, Rome, Green Book, Shawn Shank Redemption, Spotlight, The Last Black Man in San Francisco gibi filmlerle bıraksınlar. Bu film Oscar'da bir kaç ödül alır gibime geliyor. İyi seyirler :)
Yarım puan bile fazla. Sadist ve sapkın bir pagan ayinini korku filmi diye yutturmuşlar. Zaman kaybı kesinlikle. Psikolojisini germek isteyen gidebilir ama korku filmiyle uzaktan yakından ilgisi yok. Konusu değişik başka tür bir film.
film mi p.rno mu belli değil. bundan korkan ılıktır. korkumu korku kapanı, paranormal aktivite, filan izleyin. zaman kaybı. ziyan olur zamanınız. ilk 1 saati zaten sıkıyo ha dayanayım diyosun bişeyler bekliyon sonuç b.mb.ok bişey
Korkunç olmadığını söyleyenleri anlamıyorum. Bir filmde korku beklentiniz cin, şeytan girmeleri ile insanlıktan çıkaran yüz makyajlarının olduğu ya da eli bıçaklı katilin gerilim anında birden ortaya çıkarak sizi yerinizden hoplatması mı? Korku figürleri sadece bu mu bir filmde ? Felsefi anlamı olan, senaristin yazdığının yanında kendinizden de farklı anlamlar katarak izlediğim, film biter bitmez koşarak analizlerini okuduğum ikinci film (ilki Mother/2017). Hayatımda belki de ilk defa "sakin" bir şekilde gerildim. Güneşin batmadığı, aydınlık, rengarenk, bir ekranda karanlığa boğuldum. Normalde sadece NBC griliğindeki filmlerden bunalan birisiyken ilk defa bu kadar apaydınlık, güneşli, çiçeklerin nefes aldığı bir filmde boğulduğumu hissettim ve tüm bunları filme hayran kalarak yaşadım (ve ilk defa bir filme yorum yaptırdı bu film bana:)). Gerilirken evet, korktum; bitene kadar ne olacak korkusu sardı izlerken ve bittikten sonra da Dani için bu sorunun korkusu devam etti ve bence bir filmin verebileceği en büyük haz, karşılık budur benim için. Bu film beni hayatını, kalemini merak ettiğim nadir senaristlerden biri ile tanıştırdı. Teşekkürler Ari Aster <3
Hayatımda izlediğim en gereksiz en vakit kaybı en saçma filmdi. Bu kadar rezalet çok az film izledim. Gerilim korku diyenlerin ben aklına tüküreyim. Korkuyla uzaktan yakından alakası yok. Bommbos bir filmdi bosa giden 2 saat…
ilk defa bu platformda yorum yapıyorum belki bir daha hiç yapmam ama sinema tutkunlarını uyarmayi bir görev biliyorum...benim için bu filme için korku filmi demek en şimdiye kadar seyrettigim en kötü korku filmine hakaret olur bir film sadece mide bulandırıci, olağanustu sıkıcı ve aşırı derecede uzun olabilir mi ? evet başarmışlar eğer böyle bir film arıyorsanız tam olarak istediğiniz şey bu film...
2.30 saatimi geri istiyorum keşke lol yada fifa 24 atsaydım şuan çok pişmanım film o kadar yavaş ilerliyor ki canınız çok fazla sıkılıyor hiç heyecanlı bir film değil izlemenizi tavsiye etmiyorum
Bana göre film güzeldi ama korku severlerin beklentisini karşılamaz. Daha çok İsveç halkının genel kültürü, yaşam tarzını konu edinmiş bir belgesel niteliğindeydi. Ben böyle değerlendirerek filmi beğendim ve etkilendim. Filmin beğenisi kesinlikle kişiden kişiye göre değişir ama bana kalırsa bir şans verilmesi gerekiyor.
Zaman kaybı , gereksiz ve mantıksız bir film . Bir gram korku yok . Senaristler filme konu bulamayınca korku filmi diye sallamışlar.Ayıp olmasın diye 0,5 puan verdim. NOT:İzlemeyin!