Mert H
1.612 değerlendirmeler
22 Mart 2020 tarihinde eklendi
İlk filmde duygusal bir çalışma denenmiş olsa da çekim açıları, teknikler ve sahnelerin geçişi gerçekten çok güzeldi. Yer yer kaliteli espriler ve göndermelerle birlikte filmin kalitesini zaten anlıyorsunuz. İkinci film ise tam bir Cem Yılmaz filmiydi. Minik bir Gora izledik gibi. Güzel güldürdü ve yerinde esprileri, küfürleri vardı. Görsel efektler Türk sinemasının kesinlikle üstündeydi. Olağanüstü bir, pardon iki film olmasa da kesinlikle seviyeyi yukarılara taşıyan bir yapım olduğu oldukça açık.
O kadar da kötü film değil. Kamera açıları,kurgusu, komedisi, dramı bildiğimiz Türk filmlerinden çok daha iyiydi. Özellikle kamera hareketleri, sahne geçişleri Türk Sinemasına göre muazzam güzellikteydi. Bu sefer Türk Sineması daha iyi iş başarmış. İzlemekten bir zarar gelmez.
Çok başarılı buldum harika bir deneme, iki filmi çok şahane bağlamış, alışıldık sahneler varsa da biz,çok güldük. bence kara mizahı ve psikolojiyi daha sık ve gerçekçi kullansa daha da şahane filmler çeker Cem Yılmaz. Oyuncularını zenginleştirmeli artık. Tipleri değil karakterleri geliştirsin Zafer Alagöz her rolün adamı daha fazla dram oynasın bence!
Öyle abartıldığı kadar kötü değil özellikle iki arada filmi izlenir. Cem yılmaz denince akla kahkaha gelse de farklı bi film olmuş işlenmesi fena değil ben beğendim
2 Arada : Yine bir Cem Yılmaz dramı ve yine çok güzel. Oynadığı ve yapımcısı olduğu hiçbir dram filminde bizi yanıltmayan Cem Yılmaz bizi yine güçlü karakterlerin olduğu güzel bir dram filmi izletiyor.
Kaçamak: Ne yazık ki beğenemedim... Ancak ilk filmle aynı evrende olması güzel olmuş. Oyunculuklar iyi ama bu film bence vasat.
Verdiğim yüksek puanın sebebi ilk film ve aynı evrende 2 film tarzının çok çok hoşuma gitmesi. 2. filmi merakla bekliyoruz.
İkinci filmde, insanların iki yüzlülüğünü, cahilliğini, toplumdaki yozlaşmayı, bu yozlaşmayı gösteren ve artıran medyanın, Acun ılıcalı ve Saba Tümer in de filme dahil edilerek gösterilmesi, üstelik Cem Yilmaz'ın da bu rolde aynen böyle iki yüzlü bir karakteri oynaması ..hepimizin bunu yazan da dahil olmak üzere aynı yozlaşıyı ýaşamakta oldugumuz.... ilk filmde, insanın delilik içinde yaşamasınin, filmde anlatilan gerceklik içinde yaşamasindan daha az delice ve mutluluk verici olabilecegine dair anlatımlar, ...film bence çook güzeldi..Cem Yilmaz'in bakış açısını çook seviyorum..illa Oscarlık ya da festivallik filmler olmak zorunda degil..30 TL para verip kendini filmin ve emeğın sahibi gibi filmlerden anlasin ya da anlamasin her türlü eleştiriyi yapma hakkına haiz görmek de filmde anlatilanlar kadar kara komik bence...
Güzel bir film olduğunu düşünüyorum. Tam bizi yansıtıyor hayatın içinden. Yaşanılan evler, konuşma tarzları, diyologlar tam hayatın içinden. Kendi hayatınız nasıl birşey anlatmıyosa bu da öyle. Değişik bir tarz. Bir arkadaş sanatsa neden film birşey anlatmıyor neden konusu yok demiş. Sanatın sanat olması içim birşey anlatması gerekmez. Örnek dansta bir sanattır izlersin biter sana birşey anlatmaz. Biz alışmışız: film muğlada marmariste geçecek, kaçmalı kovalamacalı şarkılı türkülü film olacak. Ondan bu garip geliyor. Hep gitmez ama arada böyle farklı şeyler hoş olur diye düşünüyorum.
Yani anlamadım bu flim neden begenilmesin insanlar küfür bekliyor ki gülebilsinler cem yılmaz denince evet mizah gelebilir akla ama adam bu yönde de saglam ilerlemiş güzel, dizi tadında bir flim di bu şekilde dizisi olsa hiçte fena olmaz
2 arada filmini izledim ona ithafen; sinemada izlemedim öncelikle bunu belirtmeliyim. küçük yaşlarımdan beri çeşitli yerlerde ben de çalıştım ve filmin verdiği mesajları çok iyi anladım. bazı insanlar cem yılmaz a siyasi nedenlerden dolayı sinir oldukları için yapmış olduğu filmi de kötülüyorlar gerçi çoğu böyle genel olarak toplumumuz ne yazık ki böyle. film çok güzel özetliyor iş hayatını, ayzek e kötü davranan kaptan ayzek i kin tutturmaya yöneltiyor ve işler çığrından kopuyor 1 kişi bile mutlu olamıyor (kısacası) ama kaptan iyi davrandığında her şey ne kadar güzelleşiyor ve ayzek diğer arkadaşları adına çok iyi dileklerde bulunuyor özellikle ocakta “yukarıda” çalışan arkadaşı için. AKILLI ADAMA GÜZEL FİLM
Evet Kara komik filmlerin 4'ünü de izledim.Yorumlara bakıyorum herkesin genel kanısı kötü oluşu aynı oyuncular vs.Bir filmin cekim kalitesi, konusu, kurgusu,oyunculuklar,derin ama ufak ayrıntılar, vermek istedigi mesaji sizin icin bir deger değil anlaşılan.Bence siz bu tarz filmlerden ziyade akşamları pembe dizi izleyin..