Emre A.
2 Eylül 2010 tarihinde eklendi
...Yeni Zelandali yonetmen Lee Tamahori, 1994 tarihinde ulkesinde cektigi ilk sinema filmi 'Once Were Warriors' ile dikkat cekmis ve gunumuzde cogu yonetmenin basina gelmesine alisik oldugumuz sekilde Hollywooda transfer olmustu. 'Mullholland Falls' ve 'The Edge' gibi oyuncu kadrosuyla dikkat ceken iki orta karar yapimin ardindan 'Along Came a Spider', 'Die Another Day' ve XXX 2' gibi vasat filmlerle yoluna devam eden Tamahorinin 'Next' ile kariyerini sonlandirma noktasina geldigini rahatca soyleyebilirim. Philip K. Dickin 'The Golden Man' adli oykusunden uyarlanan film, hicbir derinlik icermeyen yuzeysel bir seyirlik. Tamahori, kotu karakterlerini bize hic tanitmaya yanasmadan hikayenin icine sokuveriyor, bas karakter Cris Johnsonin gelecekte olacaklari gorebilme yeteneklerini olaylar uzerinde fazla tekrarlara basvurarak kullaniyor ve isin tadini kaciriyor. Ilk yarisinda bir yere kadar beklentileri karsilayabilecegine dair seyircisine yesil isik yakan film, ikinci yarisi itibariyle iyice dibe vuruyor. Crisin hayatinin aski olduguna inandigi Liz, hikayeye bir katkisi olmadan seyirciyi gereksiz yere oyalamak icin filme dahil oluyor, tum film karma$adan ibaret tek bir aksiyon sahnesiyle seyircinin beklentilerini kursaginda birakiyor. Ayrica Crisin FBIla isbirligine karar vererek, nukleer bombayi bulma girisiminin ardindan gerceklesen operasyon sahnesindeki Crisin yonlendirmeleri cok basit ve komik duruyor. Ve herseyin ardindan gelen, seyircisiyle adeta dalga gecen o final...! Son birkac senedir, birbirinden kotu filmlerle Oscarli bir aktor oldugunu unutturmak icin neredeyse elinden gelen herseyi yaparak kariyerini iyice sallayan Nicolas Cagei maalesef bu film de kurtaramiyor. Jessica Biel fizigini ve guzelligini ortaya koyarak 'beni unutmadiniz dimi ?' diyor, ama sadece o kadar. Tek anlayamadigim Julianne Mooreun boyle bir filme nasil ikna edilebildigi. Sanirim o da 'Hannibal'dan sonra bir kez daha FBI ajani olmak keyifli olur diye dusunmus. Sonucta 'Next' hicbir beklentiyi karsilayamayacak turden bir film. Iyi bir Philip K. Dick uyarlamasi mi izlemek istiyorsunuz ? 'Blade Runner' veya 'Minority Report'u arsivden cikartip bir kez daha izlemeye ne dersiniz...? (1/10)
en azından juliana moore için bir kez daha izleyip olumlu birşeyler bulmak istememe rağmen, çok az olan sempatimide kaybettiğim bir film. ilginç olan cage bu rollere nasıl evet diyebiliyor anlamış değilim!!! çok çok kötü bir film!!!!
Orta seker bir aksiyon gibi baslayip gitgide bir komedi filmine dönüsen Next'i bunlari sevenlere tavsiye ediyorum; 1-Cüneyt Arkinin 80'lerdeki filmlerini gülmek için izleyen arkadaslara (bu filmde bol kahkaha vaad ediyor) 2-Nicholas Cage'in dökülen saçlarini ve oyunculugunu izlemek isteyenlere. Evlerden uzak diyorum.
Gerçekten gazetelerin yazdığı kadar varmış çok ama çok kötü bir film. Nicolas Cage ve Jessica Biel'ın film boyunca kimyaları hiç tutmuyor, film ve hikâye ilerledikçe film iyice saçmalamaya başlıyor (Deja Vu filminden sonra en saçma en abuk sabuk senaryo sahip film diyebilirim), Julianne Moore ise filmde varlığıyla yokluğu belli bile değil. TV filmi kalitesinden bile bana göre uzak.
Bu film nasıl 8'in üzerinde puan alır anlamadım. Puan verirken "kötü/iyi film" ile "eğlenceli/sıkıcı film" kavramlarını birbirine karıştırıyoruz sanırım.
Film hakkında önceden yaptığım yorum tamı tamına aynen çıktı çünkü Nicolas Cage son dönemde büyük hazine hariç hangi filmde görsem film hakkında bende peşin ve olumsuz bir yargı oluyor.film nasıl bu kadar yüksek puan almış şaşırdım..sahneler arası geçişler çok zayıf..bir türlü almıyor içine film insanı..tek kelimeyle kötü.julianne moore de kurtaramamış filmi..
Öncelikle belirtmek isterim ki çok iyi bir nicholas cage hayranı olarak hayal kırıklığının dibine vurmuş durumdayım. evet her iyi oyuncunun hayatında bir iki kötü film yapma hakkı vardır ama bu kadarıda biraz fazla... filmi yorumlamaya nerden başlanır bilemiyorum hiçbir sahnenin birbiriyle bağlantısı olmamasından mı, eyvah ruslar amerikayı yok edecekler. miami(başka bir sahilde olabilir filmden o kadar sıkıldım ki hatırlamıyorum bile) sahillerindeler ama tam yerlerini tespit edemiyoruz hemen bi sihirbaz bulup yerlerini tespit edelim mantıksızlığından mı söz edeyim biemiyorum. bu arada olaylarla hiçbir bağlantısı olmayan sihirbazı özel harekat timlerinin müthiş helikopterli baskınıyla yakalamaları mantıksızlığın en üst noktası oldu derken,yine yanıldığımı anladım.filmin sonlarındaki amerikan anti terör timinin başında yürüyen nicholas cagein; DiKkAt sağa bak, sola bak; geriye 6. kuleye ateş et ... şeklindeki beni kahkahalarla güldüren replikleride filmi izleyen herkesi saçmalıkların nirvanasına ulaştırabilir. UZuN LAfıN KISası ÇOK DERin BİR KONuya GİRmiş AMA O KONu İÇİndeki HİÇbir ALAnda (AKSiyo ,EFfect ,OYUnculuk ,SENaryo) VASatı DAHi YAKalayamamış OLAn DÜNyayı KURtaran ADAm TADında BİR FİLm. AMA UYArayım O KADar KOMik OLMayı BİLe BECerememiş