Merhabalar, Bu akşam Çağan Irmak arkadaşımın yeni filmi Bizi hatırlaya annemle gittik. Son 6 aydır aile kavramı hakkında yaşadıklarım ve sorgulamalarıma çok büyük katkısı olan bir film oldu. Film başladığı anda beni içine çekti. Bazı sahnelerde kendimi filmin içinde oyuncu gibi hissettim. Oğlumu İstanbula gönderdiğim günler aklıma geldi. Altan Erkeklinin duygularını bu sebeple ta içime kadar hissettim. Oyunculardan özellikle Altan Erkekli,Tolga Tekin,Sumru Yavrucuk,Binnur Kaya son derece etkileyici bir performans sergilediler.Kız torunun gitar sahnesini çok beğendim. Babamın 20 yıl kadar önce beyin kanaması geçirdiğinde yaşadıklarım film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti. Film bitince anneme sarıldım. Annem ve babamı kaybetmeden onların kıymetini anladığıma şükrediyorum. Filmin sonunun böyle bitmesini istemezdim. Çağan benim üniversite yıllarından sınıf arkadaşımdır. Babam ve oğlum favori filmimdi ancak ben bu filmi daha fazla beğendim.Dozunda bir melankoli vardı,abartılı değildi. Taciz konusunu ise çok güzel işlemiş. Bu filmi ailecek izlemenizi tavsiye ederim. İnşallah İzmir galasını da yaşamak kısmet olur....
Çağan Irmak başta olmak üzere tüm oyuncu kadrosuna bir kez daha hayranlık duyacağınız içten, samimi ve günümüz insan toplumunun gerçeklerini yüzümüze pat diye vuran ama bir o kadar da naif anlatan bir film. Her sahnesindeki olaylar ve diyoloklar insani bir vicdan muhakemesine itiyor ki istemeden içsel eleştiri yapmak durumunda kalıyorsunuz. Güncel (şehirleşme, ruhsuzlaşma, beton ve yüksek binalara alışma, doğadan uzaklaştıkça insanlıktan uzaklaşma, yaşam savaşı içindeki çıkarcılık, ebeveyn ve çocuklar akasında ki gerçek problemler, cinsel istismar, insan ayrımı, kız çocuklarının eğitimine destek, birilerine güzel götürebilmek için hastalık derecesinde sağlıksız yaşamlar, Türk toplumunun dizi ve filmlere bakış açısı, aşka dair samimi ve saygılı gönül yaraları, dostluk, fedakarlık, unutulmak ... vs )ne ararsanız var. Ama beni en çok etkileyen sahne hastane öncesi Kaan’ın babası Eşref beye gerçek hayatlarımızı evet bizlerin hayatlarını tüm çıplakığı ile anlattığı sahne ve cevap “ HAYAT BU, KİRLETİR İNSANI “ olay budur gidin ve seyredin ama yanınızda mutlaka gençleri çocukları da götürün Hem ağlamalık hem gülmelik hepsi dozunda
Öncelikle drama ve ağlamadan kaçan biri olarak filmi duyduğumda gidip gitmemekte konusunda gel gitler yaşadım şimdi bu gün keşke ilk çıktığı gün gitseydim diye kendimi kendime söylenirken buluyorum . Çağan Irmak şahane, oyuncular şahane senaryo öyle tam tadında ağlarken gülüyor , gülerken ağlıyorsun . Tolga Tekin ,Binnur kaya , Altan Erkekli , Özge özberk Su Burcu Yazgı Coşkun inanılmaz performans sergilediler. Filmde o kadar gerçeği yaşamışlar ki ağlamamak mümkün değil Küçük Su Burcu Yazgı daha önce bir çok dizide izledim tamamıyla kendini kanıtlamış. Geleceğin yıldızlarından Çağan Irmak siz bir harikasınız.
Çağan Irmak yine dramın dibine vurmuş, babam ve oğlum tadında,sosyal mesajlar veren çok güzel bir film daha. Özellikle Altan Erkekli'nin oyunculuğuna bayıldım. Film aile olmanın, baba olmanın, evlat olmanın önemini,bu değerler için yapılan fedakarlıkları,aile bağlarını, şehir hayatının insanlar üzerindeki değişimini,kuşak çatışmalarını çok güzel bir şekilde dile getirmiş. Babasını yeni kaybetmiş birisi olarak filmin içinde kendimi bulduğumu ve beni çok ağlattığını söyleyebilirim. Bittiğinde kendime saatlerce gelemedim. (Hayattayken sevdiklerinize sıkı sıkı sarılın, kaliteli zaman ayırın ve onlara sevginizi göstermeyi unutmayın.) Mutlaka izleyin tavsiye ederim.