atakanozruh
6 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Müthiş bir seyir zevki ve görsellik, enfes müzikler, çarpıcı anlatım, kusursuz oyunculuklar... Hepsi tek bir filme toplanmış. Her insanın hayatında en az bir kere izlemesi gerektiğini düşündüğüm muhteşem bir yapıt. 9/10
abartı demeyeceğim, çünkü bazı şeyler abartılmadan anlatılmaz, tıpkı bu filmde anlatılan bağımlılıklar gibi.. anlatmak istediğini anlatabilmiş başarılı bir yapım.
filmi izlerken hayatımızda ne kadar çok bağımlılık yapan etkenler olduğunu farkettim..televizyon ve uyuşturucu filmde o kadar etkili ve çarpıcı kareler ile anlatılmış ki...izlerken hem mideniz bulanıyor yaşanılan onca pis şeyi görünce hem de ağlamaktan üzülmekten harap oluyorsunuz. liselerde vb. yerlerde öğrencilere izlettirilirse bence büyük bir yararı olur. film gerçekten engelleyici bir unsur olarak kullanılırsa çok etkileyici olur. muhakkak izlenmesini tavsiye ediyorum...
aynı konuda yapılan ilk film trainspoting'i de izledim ama bu film bni ilkinden daha çok etkiledi. açıkçası izlerken çok etkilenmedim. hatta gülüp geçtim. alt tarafı film işte dedim. müziğini duyan daha önceden izlemiş arkadaşlarım ise tahammül edemiyordu. lütfen sesini kıs o sahneler aklıma geliyor diyorlardı. çok şaşırmıştım. nerden bilebilirdim benmde öyle olacağımı. şu an müziğini duydukça, benzer konular hakkında konuşuldukça ürperiyorum. kesinlikle güzl bir yapım. internet sitesinde bile allak bullak oluyorsunuz.
filmde sinema adına iyi sayılabilecek herşey bir araya gelmiş. dublajlı değil de orjinal seslendirmesiyle izlemenizi tavsiye ederim sadece uyuşturucu değil hayatta bağımlısı olduğumuz herşeyi anlatan muhteşem film
Film başladığı anda zaten "ha şu meşhur soundtrack demek bu filmin" dedim Film açıkçası hem bildiğimiz uyuşturucuyu, hem de medya denen uyuşturucuyu Toplumun yozlaşması ile harmanlayarak gerçekten duygu yüklü bir biçimde sunuyor.
Dipnot: filmin son 10-15 dakikasını gerçekten çok duygulanarak ve ibretle izledim. Anne rolunde oynayan neredeyse herkese göre rolünün hakkını fazlasıyla veriyor.
Baştan sona kadar, film izleyeni içine çekiyor ve sonunda yerden yere atıyor. Kalp atışlarınız hızlanıyor ve donuyor, öylece kalakalıyorsunuz. Kendinize gelemiyorsunuz... Depresyona girmeyi meyilliyseniz uzak durun derim. Ancak dram türü filmleri seviyorsanız ve hala izlemediyseniz çok şey kaçırmışsınız derim...