Bir Rüya İçin Ağıt
4,4

dyingoblivion
dyingoblivion

12 Eylül 2007 tarihinde eklendi
Bu filmi bu kadar geç seyrettiğim için kendime çok kızıyorum. 10 üzerinden 11 denebilecek bir film. Bir başyapıt. Film bağımlılığı anlatıyor. Yemek bağımlılığı, uyuşturucu bağımlılığı, Sevgiliye olan bağımlılık. Televizyon bağımlılığı. Ve her bağımlılığın kötü olduğunu bir tokat gibi yüzümüze çarpıyor. İnsanların bağımlılıkları için ne hallere düştüklerini, hayatlarını nasıl boşa geçirip çar çur ettiklerini gösteriyor bize. En yalın haliyle. Yalın olmasından dolayı da en acı haliyle...
endless941
endless941

10 Eylül 2007 tarihinde eklendi
harika bir film izledikdden bir kaç gün etkisinden kurtulamadım anlatımı gercekten cok başarılı şiddetle tavsiye edilir izleyin
emotionaless
emotionaless

6 Eylül 2007 tarihinde eklendi
Filmdeki çekim kalitesi feci derecede başarılıdır.Ve söylemeden geçersek ayıp olur.Bir soundtrack bu kadar mı harika olur?Filme bu kadar mı "cuk" oturur.

Film ise insanda ki tüm yaşama sevincini ve umudunu sonuna kadar sömürür.Her şeyin bazen ne kadar da kötüye gidebileceğini en çarpıcı şekilde gözler önüne seriyor.Muhteşem bir başyapıt daha kısacası.

Kesinlikle her sinemaseverin en az bir kere izlemesi gereken bir film.
hakanozeler
hakanozeler

29 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
gercekten izlenmesi gereken bi film
Film baslarin da o kdr da guzel gelmedi acikcasi ama Film yarisindan sonra baslior bir filmi izlerken ilk defa boyle etkilendiimi ve miydemin bulandigini hissediyorum sahnelerden mi? hic sanmiyorum, testere ve otel serilerinden sonra... film buyuk bi ustaligin urunu ayni konuyu ayni sekilde baskasina cektirseniz filmi belki bu kdr etkileyici olmz ama o hizlandirma efektleri basta ne kadar sıkıcı olsada daha sonralar o kdr etkileyici olmus.
m-cengiz
m-cengiz

21 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
izledikten sonra içimdeki yaşama sevincimi azaltan koltuktan kalkmama izin vermeyen bir film. arkadaşların dediği bende o müziği duyunca içimin daraldığını hissediyorum ve şuan çok izlemek isyetediğim halde cesaret edemiyorum.10 puan verdiğim tek tük filmden biri.
halidumann
halidumann

31 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
ekranla bütünleştiğim tek film..gerek müziği gerekse oyuncularıyla sizi bütünleştiren bir yapıt..ve bazı zamanlar titreyip kendimi kaybediyorum bu filmi düşünürken..
gokberksu61
gokberksu61

27 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Hayatımda izlediğim en güzel filmlerden birydi. Film bittikten sonra etkisinden kurtulamadım. En az 5- 10 dakika hayatı sorguluyorsunuz.Ayrıca jared leto cok ii bir performans göstermiş...
totallyowned
totallyowned

13 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Bittikten sonra cast bitene kadar boş boş ekrana baktığım tek film... Tek ve en büyük üzüntüm bu flmi 7 sene sonra izlemem... "everything will be ok" lafının ne kadar yalan ve boş olduğunu suratınıza suratınıza vuruyor... 10/10
screamhole
screamhole

11 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
son derece güzeldi cok etkilendim...
anilulus89
anilulus89

5 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
öncelikle müziği yapanları burdan tebrik ediyorum tam isabet yani bu film için gelgelelim film yönetmenin ustalığıyla bütünleşmiş ve ortaya bir şaheser çıkmış bir madde bağımlısının psikolojisi bu kadar anlatılamazdı bana en çok harry'nin sewgilisini hapiste arayıp konuştuğu sahne acıklı geldi atrıca harry'nin annesi süper bi oyuncuymuş birçok defa izledim tek kelimeyle harikaaaaaaaaa izleyin
nilufererdal
nilufererdal

20 Haziran 2007 tarihinde eklendi
abimle ablam izleyip de bu filmi beğenmemişlerdi, heralde ben de beğenmem diye düşünüodum ama film harikaydı
kieslowski-2
kieslowski-2

5 Haziran 2007 tarihinde eklendi
keşlerin filmi olmasına rağmen o işin nasıl yapıldığı asla bize gösterilmiyor. bunun yanında uyuşturucu içenler bu filmi izleyerek bırakabilir. müzikler konuyla bütünleşerek seyirciyi içine çekiyor.kısacası mükemmel izleyin.
kemal-trbzn
kemal-trbzn

2 Haziran 2007 tarihinde eklendi
filme bence diye başlayan cümlelerden kaçınarak daha objaektif yorumlar yapılmalı herşeyden önce. izlediğimiz bu film diğer filmlerden her anlamda bağımsız bir örnek teşkil etmesi bakımından yeri doldurulamaz,filmin yönetmeni bu yapıtla ölümsüzleşti diyebiliriz. çünkü film sinemadaki tekrarlardan değilde yepyeni bir tarzın,yaklaşımın,tasarımın ifadesi olmasından dolayı bütün lütufları fazlasıyla haketmektedir.filmin dünyaya mal olmaması yani popüler halde değilde sadece dikkatli, hisli bir entellektüel azınlığın tabanında değer bulmasını da yanlış görmemek gerek. çünkü popüler olan iyi yada doğruyu ifade etmez. diğer bir hususta filme bir devam filminin çekilmeyecek kadar tatmin edici ve kendini ortaya koyuyor olması bizim gibiler için sevindirici... sigarayaı ve uyuşturucuyu bırakmak isteyenlere de tavsiye ederim
girlofevil
girlofevil

25 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
mükemmel
saniser
saniser

18 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
arkadaşlar requiem for a dream herkesin beğenecei bi film deil. herkesin izlemesini tavsiye etmiyorum,bi önceki yorumumda yanlış yazmışım:) bu filmi izlemek için önce bu tarz bi kaç film izleyin(gemide,lalelide bir azize,tabutta rövaşata,old boy,fil(elephant),american gun,kabuslar evi serisi,a ay,korkuyorum anne...)bu filmler tarz olarak dier vizyona giren filmlerden farklılardır. bu tarz film izlemeyen insanlar tarafından sıkıcı-basit bulunurlar.çünkü bu arkadaşlar,dram diince baba ölmüş kardeş kötü yola düşmüş,psikolojik diince katilin biri onu bunu sıraya dizmiş,aşk diyince araya dağlar yollar girmiş,aksiyon diyince cılkını çıkarana kadar her sahnesi vurdu kırdı dolu,yani yönetmenlii ve oyunculuu ön plana çıkarmayacak ,3 yaşındaki çocuun izlerken sıkılmaması hedeflenerek yapılan fimleri hayal ederler.gelgelelim,sinema bu diildir:)ayrıca türk yönetmenlerimiz de bu tarzda gayet başarılı işler çıkartmaktadırlar. ayrıca isimli dergilerin en ii film listeleri,yanlızca çok önemli eleştirmenler ve sinema adamları tarafından oluşturulur.bu yüzden insanlar bu listeler hakkında yorum yaparken bence subjektif olduklarını,yani bunun yanlızca kendi düşünceleri olduunu belirtmelilerdir ki komik duruma düşmesinler.iyi seyirler.. gurumuz fatih akına cannes da başarılar(bu dilee ihtiyacı bile yok aslında..)