Pinar D
24 Aralık 2019 tarihinde eklendi
İlk filmin muhteşem ve harika olması ile herkesin beklediği gibi heyecanla bekledim ve gittim..ama ilk filmdeki akıcılığı, duygusallığı, etkileyiciliği kısacası filmi tekrar tekrar izleten ne varsa bu filmde bulamadım açıkçası..ilk filmde filmin sonuna doğru olan Muharrem Ertaş- Avşar elleri şarkısının o kadar kısa kısmı bile insanı alıp götürdü..bu filmde ki başrol karakterin değişmesi bence filmi olumsuz yönde çok çok etkilemiş. Mahir öğretmeni izlerken Fikret Kuşkan başarılı olsa da Talat bulut kadar etkileyici değildi bence mızgin karakterini hiç söylemeyeyim.. Mert Turak için söyleyebileceğim tek şey helal olsun, harika bir performans ilkinde olduğu gibi, sadece iyileştiği anlar garip geldi bana, o da engelli rolündeki muhteşem oyunculuğundan bence..filmin en belirgin olumsuz yanı diyalogların ya da karakterler arası iletişimlerin kesik olması, böyle yarıda askıda kalıyor hissiydi bence.. mesela bir konuşmada diyaloğun devamını bekliyorsunuz doğal olarak, ama karşılık gelmiyor bu da o kısmın sadece yazılmak ya da doldurmak için yazıldığı hissini veriyorlar..sadece aziz in iyileşmek için azminin anlatımı çok güzeldi bence.. olaylar arasında bile kopukluk hissettim diyebilirim olay örgüsünde sıkıntı vardı bence.. hatta bir kaç yerinde göreceksiniz ki gereksiz sahneler ve saçmalık bile vardı bence örneğin yılbaşı sahnesindeki zaman hatası.filmin sonuna doğru bir ara çok sıkıldım ve hatta burda ne yapmak istiyor ne oluyor nasıl bitecek ki ne alaka diye şaşırdığım oldu sonrasında farklı ama sonu çok kolay tahmin edilen bir olaya bağlandı sonra filmin akışı değişti biraz yani en etkileyici sahneleri belki son 15 dk sı ve sonu idi... azizin vefa borcu ve öğretmenliğin nasıl kutsal bir meslek olduğu çok iyi anlatılmış o kadar kısa sürede..neyse kısaca hayal kırıklığına uğradım, ikinci kez izlerim ancak mucize yani ilki gibi defalarca defalarca izleyeceğim bir film olmamış maalesef.. üzülerek söylüyorum başarılı bulmadım, keşke oyuncu değişikliği hiç olmasaydı, daha güzel olabilirdi çünkü hikaye çok güzel.yine de ne olursa olsun herkesin emeğine sağlık
Açıkçası film ilkine göre biraz zayıftı ama son yarım saat hayattan bişyler veriyor gibi Çok duygusaldı. Bişeyi kabullenmek lazım ben de o yörenin insanı olarak sanki 60'larda doğu çok gelişmiş eğitimde bilimde çığır açmış da sanki özellikle yönetmen göstermedi. Bu onun sorunu deil devletin politikasından kaynaklı
Mahzun Kırmızıgül imzalı hiç bir film şu ana dek beni hayal kırıklığına uğratmadı. Sosyal medya ve basında çok ağır eleştiriler okumuş olsak ta, ben tamamen bazı eleştirileri ''çamur at izi kalsın '' mantığında buluyorum.Mucize 1 ve mucize 2 filmleri her şeyden evvel sizi izlerken muhteşem doğa manzaraları ile görsel bir şölene davet ediyor.Gerçek yaşam hikayesinden esinlenmiş olması senaryoyu daha lirik ve dramatik hale getirmiş.Filmdeki oyuncuların katkıları muhteşem !.İnsanın yaşam mücadelesi ve kararlılığın ne gibi mucizeler oluşturacağına dair etkileyici bir konu.Filmin müzikleri harika.
spoiler: muallimin felç kalıp azizin ona bakması samanyolu dizisi gibiydi köyden gelen aileye daha fazla yer verilmeliydi en azından komik olmuş olurdu
Mahsun Kırmızıgül yine çok güzel bir film yapmış... Film dostluğu, yardımlaşmayı ,sevmenin ne demek olduğunu ele almış. Film güzel olmasının yanında gereğinden fazla uzun sürdü. Birinci ile kıyaslama yapıldığın da bana sorarsanız tabi ki de bir derim ama filmin devamı olan ikisi de gayet güzel . Oyuncu değişikliği ilk başlarda yadırgadım, filmi izlemeye başladıktan sonra oyunculuğu görünce pek de aldırış etmedim filmi ağlayarak bitirdim izlenmesi gereken filmler arasına girer gidip izlemenizi tavsiye ederim ...
İlk filmden ne kadar etkilendiysem bu filmden de bi o kadar etkilendim,fakat bazı noktalarda ahengi bozan atlamalar var onları da ufak sahneler ile bağlama zahmetine girmemişler aceleye getirilmiş yerleri olsa da son yılların bir solukta izlenmesi gereken yapımlarından olmuş elinize sağlık
Yerine göre güldüren, duygulandıran, dram yönü kuvvetli, en az 1. si kadar güzel ve etkili bir filmdi. Çekildiği dönemin yansıtılışı, görsellik güzeldi. Sevginin,merhametin önemi hakkında güzel mesajlar vardı. Mert Turak yine zor bir rolün hakkını vermiş. Fikret Kuşkan ve Erdal Özyağcılar da filme renk katmışlar. Ben beğendim Tavsiye ederim.