Hesabım
    Çınar
     Çınar
    12 Nisan 2019 Sinemada | Dram
    Yönetmen Mustafa Karadeniz
    |
    Senarist Necip Güleçer
    Oyuncular: Yunus Emre Çelik, Sezgin Cengiz, Şilan Düzdaban
    Basın
    3,0 1 Eleştiri
    Üyeler
    4,1 427 Puanlama, 297 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Çınar, engelli bir gencin yaşam mücadelesini konu ediyor. Mustafa, eşi Suna ve engelli oğlu Rıza ile birlikte Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yaşamaktadır. 30’lu yaşların ortasındaki Mustafa, ailesini makam şoförlüğü yaparak geçindirir. Mustafa’nın en büyük hayali oğlu Rıza’nın diğer çocuklar gibi koşup oynadığını görebilmektir. Oğlunu ameliyat ettirebilmek için canla başla çalışan Mustafa, sevmediği işinde patronu ne derse yapmak zorunda kalır. O, at üzerinde kasabaya işe giderken, eşi Suna da oğlu ile ilgilenmektedir. Engelli oğlunun eğitim alması için elinden geleni yapan Suna, oğlunu sırtında okula götürüp getirir. Kendi yaşam koşullarının zorluğu bir yana bölgenin zorlu yaşam şartları ile de mücadele eden ailenin yaşadıklarına odaklanılan filmin yönetmen koltuğunda Mustafa Karadeniz oturuyor. Evlerinde dört duvar arasında mahsur kalan engelli gençleri yüreklendirmeyi, onların inandıkları zaman neler başarabileceklerini gözler önüne sermeyi amaçlayan filmde Rıza karakterine Yunus Emre Çelik hayat veriyor. Filmin oyuncu kadrosunda Sezgin Cengiz, Şilan Düzdaban, Mert Aygün ve Halil Demir gibi isimler yer alıyor.

    Fragmanlar

    Çınar Fragman 2:18
    Çınar Fragman
    11.881 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Vizyondaki Filmler
    Haberler - Özel Dosyalar
    11 Nisan 2019 Perşembe

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Mert H
    Mert H

    Takipçi 1.254 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    8 Ekim 2019 tarihinde eklendi
    Beklentimi düşük tuttuğumdan mı bilinmez olağanüstü bir film ile karşılaştığımı düşündüm bu filmi izlerken. Mükemmel ve doğal bir senaryoya sahip olduğunu düşündüğüm bu filmde ses ve görüntü yönetmenini de ayrıca tebrik etmek lazım. Hikayenin yönetmene ait olduğunu düşündüğümüzde daha da etkileyici bir film haline geliyor. Böyle filmleri daha çok görsek, ne kadar güzel olur. Ortalamanın çok ...
    Devamını oku
    Irem A
    Irem A

    Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

    5,0
    17 Nisan 2019 tarihinde eklendi
    Türk sinema tarihinin bence en güzel dram filmi. İlginç farklı hikayesi insanı derinden etkiliyor. Mustafa Karadeniz’in ikinci filmini sabırsızlıkla bekliyorum.
    Mehtap Bayram
    Mehtap Bayram

    7 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    22 Ocak 2020 tarihinde eklendi
    Tesadüfen denk geldim filme.Bu tarz filmlere ön yargılı olmama rağmen oturdum seyrettim.Bence filmde fakirlik, onur, namus, kader, ve doğuran değil bakanın önemli olduğu gayet başarılı verilmiş. O garibanlığı Hissettim. Çocuğunu karlı havada sırtında okula taşıyan anneye saygı duydum. Aynı odada yemek, banyo, uyku uyunan evler olduğunu hatırladım...Başarılı bir film bencespoiler:
    Devamını oku
    Cevahir K
    Cevahir K

    2 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    8 Eylül 2019 tarihinde eklendi
    İnanılmaz sürükleyici bir film, gariban köylü ekmeğinin peşinde olduğu halde çocuğunun kendisinden olmadığını öğrenmesiyle ummadığı bir şekilde darbe yemesi..O annenin bunu bildiği halde kocasına saygıda kusur etmemesi,hergün çocuğu sırtında o kışın ağır şartları eşliğinde okula götürüp getirmesi vs. adeta bir hayat dersi niteliğinde..Boş vakit geçirmek istemiyorum diyorsanız şiddetle tavsiye ediyorum bu filmi!..

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı CGV Mars Dağıtım
    Yapım yılı 2018
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2018, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2018.

    Yorumlar

    • Çağrı Akın
      Tüm engellerin aşılabileceğini gösteren bir film. Herkesin izlemesi gerek
    Back to Top