1 ziyaretçi
27 Temmuz 2023 tarihinde eklendi
Mükemmel bir oyuncu kadrosuna sahip olmasına rağmen tarihi gerçekliklerden uzak, vasat bir senaryoya sahip. Bunun dışında filmin çekildiği ortam, o dönemi yansıtması bakımından başarılı. 6/10
Fena degilmis detirden, ilk bolumunde sizi gulduren ikinci bolumde de aglatan bir hikaye. Gercek oldugu idda edilen fakat bu iddaalarin da dogrulanmadigi bir hikayeden uyarlama bir film.
Filmin hikayesi ile ilgili biraz google'da araştırma yaptım. Yerli kaynaklarda iki Osmanlı askeri olarak geçse de, yabancı kaynaklarda bu iki kişinin Afgan olduğu yazılı. Ancak filmin başında "gerçek hikaye" yazmıyor zaten. Tahminen bu konu da tarihteki birçok olayda olduğu gibi net değil.
Filme gelecek olursak, oyunculuklar çok iyi. Ancak o "Gişe Canavarı" yok mu ? Ona hizmet etmek adına daha iyi olabilecek bir senaryo ne yazık ki biraz sulandırılmış .
Neden ve nasıl Avustralya'ya geldiğine değinilmeden ve filmin sonunda da TEK KARE ile gerçek hikaye gönderme yapılmış.
Film bir yerden sonra çok yavaşlıyor ve sizi boğmaya başlıyor. Bitse de gitsek diyorsunuz. Bitiyor ama çıkınca aklınızda kalan tek şey Çanakkale Deniz Zaferi ve Atatürk'ün yazdığı başsağlığı mektubu.
Gerçek hikaye olması etkileyici. Kurgu, oyunculuk ve çekimler yönünden kuvvetli. Hem güldürüyor hem ağlatıyor. İyi bir sinema takipçisi olarak tavsiye ederim.
Çok güzel uyku getiren bir film. Bu kadar güzel uyku getirince sonuna kadar kalıp bir güzel uyudum. Uyumak ve sıkılmak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim. Çayınızı da alıp gidin. Son dönemlerde sinemada yediğim en büyük kazık.
Filmin özeti şu arkadaşlar 70 sayfa senaryo yazılmış ama 120 dakika çekilmiş. Sonuç ? Bu kadar güzel bir GERÇEK hikayenin yine içine etmişler çünkü yapımcı para harcamadan günü kurtarmaya çalışıyor. Arkadaşlar bakın film de kullanılan kıyafet o küçük kasaba filan bunlar para tutan şeyler değil onun için emek harcanmış falan filan demeyin. Her zaman diyorum SENARYO SENARYO SENARYO bizde olmayan birşey. Ha olanı da kapıdan içeri sokmuyorlar çünkü o istenilen rakamı vermek istemiyorlar.N'apıyorlar? Senaristlik eğitimi almamış çakma Senariste 3 kuruşa yazdırıp işte önümüze böyle kopuk hikaye koyuyorlar. Ya filmde bir ara acı bir sahne vermişler 2 saniye sonra bizi güldürmeye çalışınca dedim ki Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın. Oyuncular kıyafetler harika. Renklendirme ve görüntü yönetmenliği(yabancı biri artık gerisini siz düşünün) ama işte hikaye olmayınca ne seyrediyoruz biz diye sormadan edemiyor insan. Verdiğim parayı kesinlikle helal etmiyorum . Hele filmin sonunda bir eski tren var yemin ediyorum kalp krizi geçirecektim. Bayrampaşa sanayi sitesinden demircinin birine yaptırmışlar sanırım ama patlatamadılar bile çünkü altında ki rezillik ortaya çıkacak.
Türk sinemasını ele aldığımızda yapılan eleştiriler biraz sert olmuş. Kaç tane, insanı bu şekilde etkileyen Türk filmi var arkadaşlar? 10 tane sayabilirmisiniz?. O yüzden imkanlar doğrultusunda gayet güzel bir film olmuş. 1 puanı klasikleşmiş Senaryo gidişatınan kırdım. Yani çoğu yerde ne olacağını az çok tahmin ettim ama film izlerken keyfimi bozmadı. Ha bide her Türk dram filminde mutlaka oynayan oyuncular burada da var .
Tamda tahmin ettiğim gibi harika.Canakkalede ve heryerde Türklerin neler yapabildiği usta oyunculuklar la ve hoş bir dille birkez daha gözler önüne serilmiş.Savas her zaman kötüdür.Oyuncular da ayrı bir harikaydı.Gardaşşş.
Bu filme uydurma, karakterlere haydut diyen arkadaşın siyasi fraksiyonu bellidir.. Karakterler gerçektir ve Avustralya'da olayın geçtiği yerde müze mevcuttur. Tarihinden utanmak ve sessiz kalmaktansa, bu coğrafyaya cesaret vermek önemlidir. Bu film, yeterli yetersiz tartışırız. Tabii ki bir Hollywood prodüksiyonu değil. Hikaye daha sert anlatılabilir ki; ancak 2 kişinin bir ülkeye kafa tutmaya çalışması aynı zamanda güçlü mizah içerir. Neyse arkadaşlar, olağanüstü bir hikayenin en azından unutulmaması sevindirici. Çanakkale savaşı, İstanbul'un fethi gibi müthiş hikayelerin hala hakkının verilemediğini de düşünürsek, yapımcıya omuz atmak şarttır
Olumsuz yorum yapanları görünce onlara inanıp böyle güzel anlamlı bir filmi kaçırmamanız için hesap açtım! Tüm samimiyetimle söylüyorum ki izlediğim en iyi filmlerden biri. Güldürdüğü kadar ağlatıyorda. Çanakkale Savaşının sadece Çanakkale'den ibaret olmadığını gösteren bir film. İzleyin etkisinde kalırsınız.
Sayın Ahmet YILMAZ o yazdıklarınız Avusturalya 'nın bu utancı gizleme politikası diyelim ki şüphedesiniz kurtuluş savaşı döneminde ve daha öncesinde bir çok üstün başarı sağlamış Türk söylemlerine değil de neden Avusturalya veya başkalarının söylemlerine inanıyorsunuz. 2 Türk bir araya gelirse devlet kurar duydunuz mu bu cümleyi? Kesinlikle katılıyorum bizim vatanımız söz konusu olursa 2 değil 100 asker gücünde savaşırız. Filme gelince başlangıçta çok sıkıcı geliyor ama sonra filmin ana temasını anlayınca bağlamıyorsunuz gözümü kirpmadan izledim. Bu destanlar bitmez bizde. Emeği geçen herkese teşekkürler