mercan
15 Ağustos 2014 tarihinde eklendi
oyunculuklar senaryo yönetmenlik ...her alanda dört dörtlük bir film..bir annenin çocuklarını koruma içgüdüsüyle dolu duygusallıkla harmanlanmış bir tedirgin edici havayı sürekli hissediyorsunuz...kaç filmin finali beni bu kadar sersemletmişti...yıllar geçti üzerinden ama hala o benim için türünün bir numarası...hala izlemeyen korku filmi meraklıları varsa mutlaka izlesin izlemeyenlere izlettirsin...
İspanyol sinemasının dahiyane yönetmeni Alejandro Amenabar'ın gerilim, drama, korku ve gizem ögelerini bir arada kullanıp yazdığı, yönetiği ve müziklerini yaptığı şahane bir dönem filmi. Bir baş yapıt. Harika bir konu; Atmosfer, ışık, her şey harikulade. Kült bir filim. İzlediğim en iyi gerilim filmi ve izlediğim en şok edici final ve gördüğüm en iyi kadın kadın oyuncu performansı; Nicole Kidman eteğindeki bütün taşları dökmüş. "The Others" kendi türünde çekilmiş filmleri açık ara geride bırakmış 10 üzeri 10 luk, kaliteli, leziz, gurme bir filmdir :) Halen izlemediyseniz hiç vakit kaybetmeyin.
arkadaşım neresinde bir kopukluk var Allah aşkına. şuna açık ve net ben anlamadım desene. senin izlediğin filmi bizlede izledik ve biz bir kopukluk bulamadık, her şey gayet basit ve net. bu kadar insan bu kadar puan vermişse sen kendinde ara biraz kopukluğu.
Gerilim - Korku türünde kendine özel bir yer kazanabilmiş, güzel bir film. Süpriz sonu ile gerçekten izleyenleri şaşırtabiliyor. Oyuncu performanslarının güzelliğide filmde artı... Eğer filmi ikinci kez izlerseniz, filmin sonunda ki süprizle ilgili ayrıntıların aslında filmde gizli olduğunu ama bunları bulsanız bile sizi filmin sonundaki olaya götüreceğini tahmin etmiyorsunuz. Kesinlikle tavsiye edeceğim bir film. 10/8
kurgu, senaryo, oyunculuk, ses, görüntü tam anlamıyla bir sinema filmi... 9/10Not: Filmlerde artık yeni bir kategori olması gerekiyor ve bunun adı KuRGu olmalı. Gerilim korku aksiyon sınıflandırması açıkçası filmi basite almak gibi oluyor...
sakin geçmesi filmi daha esrarengiz ve izlenesi kılan nadir filmlerden biridir,,kurgu çok güzel ama sonu muhteşem güzel değil,,yalnızca güzel ama o şekilde yaşam sürdürmenin farkına nasıl varılmaz insan merak ediyor,,, :S
sevgili arkdaşım durmadan bana filmin sonunda ne kadar şaşıracağımı söyleye söyleye malesef filmin sonunu tahmin ederek ve sıkılarak izledim filmi. hiç bir yorum okumadan direk izleyeme başladıysaknız ne mutlu size .. tabi bu yorumu da izledikten sonra okuyorsanız :D
Pek fazla korku öğesi yok.Hafif bir gerilim filmi denilebilir.Başlar biraz monoton ama sürpriz sonla birlikte taşlar yerine oturuyor.Final sahnesi gerçekten oldukça etkileyici.10/7