Ahmet Büke
27 Şubat 2022 tarihinde eklendi
değişik orijinal konulu bir türkfilmi.. Detaylar insanın hayatını değiştirir. Karşılaştırdıkları.. Kararları vs.. Konu bu. Çok fazla sanatsal.. şarkılar çok iyi ve orijinal.. Ama filmin sonunda mantık hataları olmuş.. ve havada kalmış sonu.. bir şeyler eksik kalmış..
Görüyorum ki film adına odun bünyeler tarafından sallama yorumlar yapılmış.Her film gibi aynı zincirleme hikayeler tarzında girmiyor.Özellikle son sahneye bayıldım.Bazen hayat olmazlar sunuyor.İşin kısası tek hayatın farklı pencerelerinden bir senaryo.
Film herkese hitap edebilecek bir film degil. Filmin çekildiği mekanlar hosuma gitti. Yalniz filmin iki yerinde çiftin çocuklarına hitap edilme sekli hosuma gitmedi birincisi eve girerken kizi sen al ikincisi ise telefon da konusurken kizlayim tarzi bir seydi.
Yaşamımızdaki hiçbir karşılaşmanın tesadüf olmadığını, alın yazımızda kaderimizde ne varsa onu bir şekilde yasayacagimizi anlatan gerek muzikleriyle gerek oyunculuklariyla da cok begendigim bu filmi tavsiye ediyorum.
What If adlı filmin Türk uyarlaması olarak lanse edilen ve garip bir şekilde hoşuma giden bir film oldu. Hangi yoldan gidersek gidelim aynı sonuca mı ulaşıyoruz yoksa yolda giderken durduğumuz duraklar mı bu sonucu etkiliyor? Düşünmeye yönelik nadir bir Türk filmi diyebiliriz. Türk sinemasında daha önce örneğini hatrlamıyorum, baktığım kadarıyla da yok. Farklı ve güzel, izlenir.
Film müziklerinden işleyişine kadar bence tutarlıydı.. İzlediğim manalı filmlerdendi.Ağır eleştiri yapanları anlamıyorum. Olağanın dışına çıkıp çift senaryo ile besleme yapılmış. Anlamayan arkadaslara da kısaca sunu dıyebılırım. Kader bazen insanın secımlerı ıle alakalıdır. Her ıkı senaryoda da ıkı farklı secımın getırılerı goturulerı anlatılmıs. Bence Berguzar Korel ve Engin Akyürek gerçekten yürekten oynamış. Onca kötü Türk yapımı filmin arasında bu film öne çıkıyor.. Bazı sahneler gerçekten fotoğraf havasındaydı ve mizansen olarakta mükemmel olmasada iyiydi... Bence övgüyü hakediyor bu film. Eleştirirken ben daha iyisini yapabilir miyim sorusunu aklınızdan çıkarmayın. İyi günler.
Son zamanlar da sinemaya gidemedigimden bir çok flim kaçırmıştım . Ama iyi ki vakit bulabilip bu flme gitmişim . En son böyle bir flim nexflixte izledim . Netflixte izlediğim flimden daha akışkan sahneler daha anlaşılır bir biçimde harika bir seneryo ve oyunculuk sergilenmiş. Tek kelime ile muhteşem...
Basit bir anlatım tekniği olan sıradışı bir film ile karşı karşıyayız. Klişelerden hoşlanmayanlar bu filmi sevecektir eminim. Filmin konusu hayatın ta kendisi. Hayat çizgimizi belirleyen olayları sadece biz mi belirleriz? Bu gerçeği sinema dili ile anlatmaya çalışmış. Ben filmi gayet beğendim. Bir de sondaki uçurtma sahnesi yok mu! Bu sahneyi izlemek ve fondaki şarkıyı dinlemek için bile gitmeye değer. Oyunculukların kalitesini zaten söylemeye gerek yok. Gidin, sabredin ve düşünün. Kendi hayatınızı da düşünün
Bİr film neye göre beğeniliyor ya da beğenilmiyor bilmiyorum. Ben bu filmi beğendim. Film boyunca ilgimi hiç kaybetmedim, akıcı ve netti benim için. Oyuncuları çok beğendim, yönetmen de bence derdini çok açık anlatmış. Hepsinin eline sağlık. Beni film boyunca bence en büyük huzur bozucu etrafta yanan cep telefonu ışıkları. Filmi zaten merak etmiyorsanız, neden giriyorsunuz? Ne zaman birileri bir filmi bir şeye benzetemediğini, hiç güzel olmadığını söylese gözümün önüne film sırasında telefonununda mesaj kovalayıp filmi izlemeyen tipler geliyor... Çünkü, velevki çok kötü bir ürün izliyoruz, oradaki emeği hiçe sayarak film çıkışı koşa koşa filme saydırılmaz, bir sürü insanın emeğini en kötü yapımda bile görmemek mümkün değil çünkü. Eğer izliyorsanız elbette.... Karanlıkta selfi denemelerini falan hiç saymıyorum. Neyse... Ben filmde olan bitenlere inandım, böyle insanlar, ilişkiler var. Bergüzar Korel ve Engin Akyürek şahane bir ikili olmuşlar. İki hikaye arasındaki geçişler de gayet netti ve tek gösterge de kesilmiş saç değildi, izleyin bak göreceksiniz. Geçişler de hiç yormadı. Ayrıca filmin en sonundaki karşılaşma sahnesi çok hoşuma gitti. Biz ağzımızda güzel bir tatla çıktık filmden. Film uyarlamaymış, sonda orjinal senaryonun yazarının adı var. Gayet güzel bir yeniden yapım olmuş, öncülünün de izleyenin de hakkını vermiş. Teşekkür ederiz.
Filmle ilgili görüşlerim burada filmi yorumlayan sinema yazarı arkadaşım Murat Tolga Şen ile paralel. Ancak benim eklemek istediğim şey insanlar neden filmlerin ortasında çıkıp gidiyor? Bugüne kadar gerçekten çok kötü filmleri bile sonuna kadar izledim. İşimden dolayı da değil. Bu garip bir hastalık ne yazık ki Türkiye'de.