En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
Mert H
Takipçi
1.646 değerlendirmeler
Takip Et!
4,0
23 Eylül 2019 tarihinde eklendi
What If adlı filmin Türk uyarlaması olarak lanse edilen ve garip bir şekilde hoşuma giden bir film oldu. Hangi yoldan gidersek gidelim aynı sonuca mı ulaşıyoruz yoksa yolda giderken durduğumuz duraklar mı bu sonucu etkiliyor? Düşünmeye yönelik nadir bir Türk filmi diyebiliriz. Türk sinemasında daha önce örneğini hatrlamıyorum, baktığım kadarıyla da yok. Farklı ve güzel, izlenir.
değişik orijinal konulu bir türkfilmi.. Detaylar insanın hayatını değiştirir. Karşılaştırdıkları.. Kararları vs.. Konu bu. Çok fazla sanatsal.. şarkılar çok iyi ve orijinal.. Ama filmin sonunda mantık hataları olmuş.. ve havada kalmış sonu.. bir şeyler eksik kalmış..
Merhaba, sinema ve dizilere dair eleştri,haber ve yorumların yapılacagı kaliteli ve seviyeli 4 yıllık 140 kişilik whatsapp grubumuz vardır. katılmak isteyenler 0543 419 88 50 nolu numaradan bana ulaşabilirler. Kurallar: kufur , cinsel içerikli paylaşım, saygısızlık yasak. 20 yaşından büyük kişiler kabul edilmektedir. din siyaset ve futbol konularında konuşmak ve paylaşım yasaktır.
Filmle ilgili görüşlerim burada filmi yorumlayan sinema yazarı arkadaşım Murat Tolga Şen ile paralel. Ancak benim eklemek istediğim şey insanlar neden filmlerin ortasında çıkıp gidiyor? Bugüne kadar gerçekten çok kötü filmleri bile sonuna kadar izledim. İşimden dolayı da değil. Bu garip bir hastalık ne yazık ki Türkiye'de.
Bir insanın tercihlerinin ne derece önemli olduğunu işlemiş bu gerçekten de doğru bir tercihte farklı bambaşka bir hayat varken diğer tercihte ise daha karanlık bir hayat vardı bu açıdan gerçekçi olmuştu Bergüzar Korel'in karakteri çok sempatik ve hoştu iyi olmuş Engin Akyürek ile uyumlu bir çift olmuşlar ama filmin ilk 20-25 dakikası durağan sadece tanıtım olayların gelişimi felan bu dakikadan sonra daha duygusal sahneler var. Yalnız genellikle en ufak duygusal sahnede ağlayan ben sadece 2-3 sahnede duygulandım onun yanı sıra havadan çekim ve Kadıköy manzaraları güzeldi ama bence duygu yoğunluğu azdı sinemada izlenebilir iyi bir film olmuş 3.5/5
film çok güzeldi. Eleştirenlerin filmi anlamadığı ortada. Yapılan her hareketin hayatımızı nasıl etkilediğini, kötü gibi görünen bir hayatın bizi basıl eğittiğini ve hayata daha sağlam adımlarla giriş yapmamızı anlatan izlenilesi bir film. spoiler: Başta filmi anlamıyosunuz bi beyniniz ısınıyo neler oluyo diyosunuz. Sonra yavaş yavaş çözüyosunuz. Karanlık taraftaki hayatta adam yaptığı tercih yüzünden kadınla karşılaşamıyor bu da köpeğinin hastalığını farketmemesine ve köpeğinin ölmesine neden oluyor. Bu adam da kendini annesine adıyor bir yandan da kopuk ve başıboş hayatı devam ediyor. Hayatın kötü tüm anlarını kadınla karşılaşmadan yaşıyor hatalarını o zaman yapıyor ve tam olgunlaştığı sırada kadın hayatına giriyor. Böylece çok daha ayakları sağlam basan ve hatasız bir ilişkiye başlıyor. Aydınlık taraftaki adam ise kadınla karşılaştığı için köpeğinin hastalığını farkediyor tedavi ettiriyor kadınla evleniyor ama herşey iyi giderken bi yandan da tüm bunları adam daha tam olgunlaşmadan yapıyor ve bazı hatalarını kadın hayatındayken yapıyor annesini de ihmal ediyor. Annesi ölüyor karısını aldatıyor evlilikleri altüst oluyor ama tüm bunlar bi yandan da adamı olgunlaştırıyor. Tabi kadını da epeyce yaraladıktan sonra. Tam ilişkileri de yarım yamalak düzelecek derken kadın ölüyor. Şimdi düşünüyorum da karanlık taraftaki yaşam çok daha iyi. Adam olması gerektiği gibi olgunlaşıyor ve kadınla hatasız bir hayata başlıyor.
Film berbat ,oyuncular iyi.. filmi izlerken sapittim resmen. Geçisler cok karmasa cok sacma. Ne oldu la oyle dedim cikarken. Son var gibi ne oldugu belli degil..
Yaşamımızdaki hiçbir karşılaşmanın tesadüf olmadığını, alın yazımızda kaderimizde ne varsa onu bir şekilde yasayacagimizi anlatan gerek muzikleriyle gerek oyunculuklariyla da cok begendigim bu filmi tavsiye ediyorum.
Bİr film neye göre beğeniliyor ya da beğenilmiyor bilmiyorum. Ben bu filmi beğendim. Film boyunca ilgimi hiç kaybetmedim, akıcı ve netti benim için. Oyuncuları çok beğendim, yönetmen de bence derdini çok açık anlatmış. Hepsinin eline sağlık. Beni film boyunca bence en büyük huzur bozucu etrafta yanan cep telefonu ışıkları. Filmi zaten merak etmiyorsanız, neden giriyorsunuz? Ne zaman birileri bir filmi bir şeye benzetemediğini, hiç güzel olmadığını söylese gözümün önüne film sırasında telefonununda mesaj kovalayıp filmi izlemeyen tipler geliyor... Çünkü, velevki çok kötü bir ürün izliyoruz, oradaki emeği hiçe sayarak film çıkışı koşa koşa filme saydırılmaz, bir sürü insanın emeğini en kötü yapımda bile görmemek mümkün değil çünkü. Eğer izliyorsanız elbette.... Karanlıkta selfi denemelerini falan hiç saymıyorum. Neyse... Ben filmde olan bitenlere inandım, böyle insanlar, ilişkiler var. Bergüzar Korel ve Engin Akyürek şahane bir ikili olmuşlar. İki hikaye arasındaki geçişler de gayet netti ve tek gösterge de kesilmiş saç değildi, izleyin bak göreceksiniz. Geçişler de hiç yormadı. Ayrıca filmin en sonundaki karşılaşma sahnesi çok hoşuma gitti. Biz ağzımızda güzel bir tatla çıktık filmden. Film uyarlamaymış, sonda orjinal senaryonun yazarının adı var. Gayet güzel bir yeniden yapım olmuş, öncülünün de izleyenin de hakkını vermiş. Teşekkür ederiz.
Berbat bi filimdi. Filmin ilk yarisinda neredeyse salon bosaldi. Belki sonunda biseyler olur beklentisiyle sonuna kadar izledim. Bu kadar sacma sonu olmayan aptalca bisey izlememistim. Verdigim paraya cok acidim. Oyuncularin iyi olduguna aldanip gitmeyin sakin filime. Filim sonunda yemin ederim koca salonda beş kisi kalmistik tamamen hüsran.
Filmde güzel ve isabetli olan tek unsur iki başrol oyuncusuydu. Senaryo ve tesadüfler çok kötüydü. Sevişme sahneleri gereksiz ve özentiydi. Film arasında çıktım. Olmamıştı:((
Hiç beğenmedim geçişler çok karışık öyle aşkın doruklarını anlatan bişey yok, gittiğime pişman oldum. Erkeğin sorumsuzluğu en cok o vurgulanıyor ve aldatma basit bir olay değil sonucta beğenmedim
Haksız eleştiriler olmuş bence çok güzel bir filmdi ikili çok yakışmış Bergüzar Korel e bayıldım çok farklı bir tarzı olmuş bu filmde en beğendiklerimden biri de kopişin oyunculuğu idi
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.