Ceronika
1 değerlendirme
15 Nisan 2020 tarihinde eklendi
Çok klasik bir konu ama işin içinde anne olunca çok etkileniyor insan ister istemez. Sahneler kopuk, zaman algısı yok, feci bir son ama Sumru Yavrucuk için bile izlenir.
bencee puan olarak cok az puan almis bencee tam olarak 5 yildizz 6 olsa 6 veririm haftada mutlaka bir kez sinamaya giden biri olarak oyunculuk mukemmel otesii
Ayıptır ya bi anneye bu kadar yüklenilir mi nasıl bi senorya bu kesintisiz ağlıyoz ne güzel dimi oyuncular iyi yönetmen iyi herşey iyi de bu filmin konusu nedir, Kadın kızı için yıllarca kocasasının zulmüne dayansın yetmedi kızı her yaşta anneden uzak kalmak için hatta her defa utansın yetmiyor torun kaybetsin kocayı kaybetsin yetmiyor kızını kaybetsin, para kazancağınız diye bu kadar da yapılmaz [spoiler]
‘’Annem’’ Filmi Analizi Sumru Yavrucuk ve Özge Gürel’in başrolde oynadığı bu film bir anne kızın hikayesini konu edinmektedir. Erken yaşta evlenmiş ve 2 kere düşük yapmış bir annenin, kızı üzerinden var olma çabasını göstermektedir. Çocuğunu doğurduktan sonra bütün yaşam enerjisini çocuğuna yönlendirmiş olan anne, kendi hayatında yapamadığı her şeyi kızının yapmasını istemektedir. Onun okumasını, iyi bir evlilik yapmasını ve her zaman dönebileceği bir yuvası olmasını isteyen anne kızını bir cam fanus içinde büyütmeye çalışmakta, çocuk ise kendi içerisinde bağımsızlık çabası vermektedir. Bu da çocuğun zaman zaman annesine öfkelenmesine yol açmaktadır, en sonunda ise üniversite hayalini gerçekleştirmek için İstanbul’a gelerek kendine ait bir düzen oluşturur. Bu süreçte annesiyle kopuk bir ilişkisi bulunan Nazlı karakterinin kendi çocuğunun doğması ve ardından ölümüyle birlikte annesiyle olan çatışmaları tekrar ortaya çıkar. ‘’Beni her zaman koruyamazsın’’ cümlesiyle son bulan an aralarındaki iletişimi uzun süre koparır. Ta ki Nazlı karakteri ölümcül bir hastalığa yakalanana kadar.. Yıllarca gitmek ve ardından dönmemek için çabaladığı yuvasına tekrar döner. Son kez derindeki her şey yüzeye çıkar. Bir çocuğun annesi ve babası onun hayatla kurduğu ilk bağdır. Onunla sevmeyi, sevilmeyi, bağlanmayı öğrenir. Soğuk ve alkolik bir baba, bağımlı ve fedakar bir anneyle büyüyen Nazlı’nın tek amacı köklerinden uzaklaşmak ve kendini kurtarmaktır. Ancak nereye giderse gitsin, yaşanmışlıkları ve yaşanmamışlıkları onunla birlikte gelecek, hayat tekrar tekrar bunları karşısına çıkaracaktır. Artık kaçamayacağını fark eden Nazlı, yuvasına tekrar dönecek ve bu sefer çok farklı olacaktır. Sumru Yavrucuk’un muhteşem performansı, Özge Gürel’in sadeliği ve samimiyetiyle kendi ebeveynlerinizle ilişkilerinizi tekrar tekrar gözden geçirmenize yol açacak olan bu filmi mutlaka izleyin ve yanınızda bir çift mendil bulundurmayı unutmayın..
Mutlu son sevenler izlemesin ucu açık olmuş bi son yazsaydiniz keske öldü kaldı hamile iyilesti yada anneyi hasta gosterip kızı hasta yapmak? Emeginize saglik ama bi sonu olmali bence yinede aglayarak izledim teşekkür ederim Syg.
Yani bu nedir kardeşim ?!! Film bitince aklıma ilk gelen şu oldu : Biz milleti babam gibi ağlatmak için ne yapalım diye toplanan aceleci bir grup beyin firtinasi yapmış . Ondan da koy bundan da koy demişler arka arkaya çekip birleştirmiş ler gibi geldi . Ağlamak garanti de aşırı zorlama olmuş . Sumru yavrucak olmasa üçüncü sınıf ucuz dizi tadında zaten . Ne konu var ne bağlantı nede hikaye . O ne saçma sahnelerdi öyle ya ! Mantık sıfır . Sırf para kazanmak için yapılmış bir şey . Montaj da mı kestiniz yoksa sadce paranız sumru yavrucak icinmi idi ? Fragman gibi bişey. Olmuş ! Ne figurasyon var ne sanat nede kurgu . Ağla ak için yaratılmış sahneler toplamı . O kadar ! Ya amma kolaya kacilmis bu kadar olur . Yazana da yönetenlerede sıfır puan . Oyuncular da kötü oynamış . Sırf sumru yavrucak i sevdiğim için bişey demiyorum ama .... Neyse izleyin ağlayın ama film izledim demeyin .
Oyunculuk mükemmeldi..senaryo cok klasik. Hep ağlayan ezilen türk kadını..duygu sömürüsü gibi geldi bana.neden bı anvatar yada starwars cekilmiyo Türkiye de
Belli bir noktasından sonra ağlamama son veremediğim film.. Ne denir ki Sumru Yavrucuk'un harika canlandırması hikayeyi derinden hissettim. İçimde onların acısını ciddi anlamda yaşadım. Harikaydı ya tek kelimeyle. Alışılagelmiş bir senaryo gibi başlıyor, sonra en azından benim için hiç beklemediğim bir şekilde yön verildi. Gözlerim şişti ağlamaktan. İzlemeli herkes!
Anneleriöizin bizleri koşulsuz kabul ettiği ama bizim onları koşulsuz kabul etmediğimizi gösteren çarpıcı biir filmdi. Bizi ağlatan film değildi kendi vicdanımızdı. Evet onlar iyi ki var, annenin evladına olan sevgisi ve çocuğun bu sevgiye asla ne yaparsa yapsın karşılık veremeyeceğini anlatan ve hüngür hüngür ağlatan bir filmdi. Teşekkürler.
Film çok fazla acıtasyon içeriyor. İlk yarım saat fena gitmiyor. İnsan ğlamakla ağlamamak arasında. Annenin oyunculuğu iyi fakat sonu olmamış çok kötüydü. Başka son düşünemediniz mi kardeşim.
Daha filmin başında kız büyümüş halde, annesiyle olan geçmişini anlatırken babası maç izliyor eljif elmas falan diyor spiker. Film 2019 yapımı. Kızın küçük hali 2019 olsa film 2039da geçmesi lazım