Amelie
4,3

hayalperest8282
hayalperest8282

2 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Çooook güzel bir film.en az 2 kez izlemişimdir.müzikler de mükemmel ayrıca.Yann Tiersene de çoook teşekkürler gerçekten harika bütün müzikler.
yumaxs
yumaxs

1 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Yahu etkilenmemek elde değil gerçekten.Şu kısa dünyada insanın kendi mutluluğu için elinden gelen tüm çabayı sarfetmesi gerektiğini;istediğini yapamayıp bunu başke şeylerle tatmin etmenin yanlış olduğunu bunun sadece kendini kandırmak olduğunu,zamanı doğru ve yerinde kullanmayı en içten yürekle anlatan bir film. Müzikleride cabası ;D
basouekin
basouekin

31 Ocak 2009 tarihinde eklendi
izlediğim en eğlenceli filmlerden biri. insanın dikkat etmediği küçük şeyleri göz önüne sunuluyor.puanın 10/10
gzdeulkn
gzdeulkn

21 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Çok eğlenceli bir o kadar sanatsal.En sevdiğim filmleri sayarken ilk başta "Amelie" diyorum zaten.Ama herkes izlemesin bu filmi;Recep İvedik,Kurtlar Vadisi,Muro,Çılgın Dershane... gibi filmleri seviyorsanız hiç elinize bile almayın.
Ekrem Doydu
Ekrem Doydu

11 Ocak 2009 tarihinde eklendi
yeni izleme fırsatı buldum bu filmi daha farklı bekliyodum sanki ama kötü bi film olduğunuda söyleyemem eğlenceli bi film olmuş..
serhatisci61
serhatisci61

7 Kasım 2008 tarihinde eklendi
15 dakika daha uzun olsaydı film amilieye aşık olacaktım..mükemmel bir film kesinlikle izleyin..10
therion-26
therion-26

27 Ekim 2008 tarihinde eklendi
gösterime girdiği zaman sinemada izlemiştim. başucu kitabı gibi başucu filmim o benim. sıkıldıkça izliyorum. hala üstüne daha iyi bir film izlemedim. kategori olarak romantik komedi denilse de bambaşka tarzda bir filmdir. amelie karakterinden alınacak çok şey var hayata dair. abarttığımı düşünüyorsanız filmi izlemelisiniz:)
gasom
gasom

4 Eylül 2008 tarihinde eklendi
defalarca izleyebileciğim bi film .. audrey tautou bi filme ancak bu kadar yakışır çok gzl ;)
garland-norlin
garland-norlin

9 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
çok zevkli bir filim...yani gerçekten güzel yani nebiliyim pek bişi diyemiyorum ama izlemeyenler izlesin kesinlikle...bide benden bi önceki şiirsel bir yorum yapan arkadaşımın yorumu gerçekten çok hoşuma gitti...yani ona katılıyorum...:):)
doan-erdoan
doan-erdoan

19 Haziran 2008 tarihinde eklendi
kaç tane arkadasım saçını böle kestirdi biliyrmusunz:)hoştur,tatlıdır,iz bırakır,küçük zevkler edinirsin kimseye sölemediğin ama yapmaktan acayip haz aldığın..
alpacino89berko
alpacino89berko

13 Haziran 2008 tarihinde eklendi
Farklı ve çok güzel bir film yönetmen gerçekten işini çok iyi çıkartmış masalsı bir havası var bir insanın içinden geçenleri sıradan bir hayatı çok güzel anlatmış.
hadesoul
hadesoul

13 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
işte tüm zamanların en iyi filmlerinden biri. j.p.jeunet 2001 yılında öyle bir filmle çıkıp geldi ki, işte sinema bu dedirtti. kendi dünyasında hayalleriyle yaşayan amelie poulainin çevresindeki herkese yaptığı iyilikleri izlerken sürekli olarak onun yanında olduk. onunla güldük, üzüldük. parisi baştan boyayan jeunet filmin masalsı atmosferine daha fazla vurgu yaparken bu kadar harika ayrıntı iki saate nasıl sığdı diye şaşırıp kalmıştık. tüm oyuncu kadrosu birbirinden ilginç karakterleri nefis yorumlamışlardı.
yann tiersen in eşine az rastlanır güzellikteki müzikleri de insanı mest ediyordu. sonuçta nino ve amelie belki gerçek değildi; ama bu kimin umurunda ki..
medemjulio
medemjulio

27 Nisan 2008 tarihinde eklendi
her izleyişimde yeni ayrıntılar farkediyorum ve şu gerçek dünyadan 2 saatliğine de olsa kurtulup masallar diyarına göçüyorum...
erdemmarasli
erdemmarasli

24 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Senaryosuyla, kurgusuyla, oyunculuğuyla ve muhteşem soundtracklari ile dört dörtlük bir başyapıt. Yann Tierseni Elveda Lenin filminden biliyordum ama amelie ile gerçekten hayranlığım bir kat daha arttı. Hele albümde La Banquet adlı parça var ki; akordiyonla çaldığı canlı performansını izledim ve mest oldum. Mutlaka izlemeli herkes...
sabio-2
sabio-2

27 Mart 2008 tarihinde eklendi
önce gözlerinizi kapatın jean pierrenin yakaladığı harika ayrıntıları fark edin sonra kulaklarınızı kapatın bırakın ruhunuzu yann tiersen e siz o hafif buruk sevinç gülme ağlama arasındaki sınırda gezdirsin evet bu filmle sinemanın büyüsünün var olduğunu görüyoruz farklı bi 2 saat geçirmek isteyenler veya filmi izlemeseniz bile soundtrack albumünü edinin pişman olmazsınız