Filmi çekenlere eyvallah büyük bir iş yapmışlar. Peki bu Dünyayı oluşturan Tolkien ustaya ne demeli.. Yeni bir dünya,yeni ırklar, ırkların kendine has dünyaları, yaşam tarzları...ve yeni diller, o dillerle yazılmış şiirler, maniler. Ben öyküdeki kelimelere hayran kaldım: mellon, miğferdibi, gandalf, çıkınçıkmazı, mordor,yolgezer, mitril vs.... bunları nereden bulmuş bu adam :)
Ahhh ben nediyim nediyim böyle bir filme ömrümün filmi lütfen olumsuz eleştiri yapan şahsiyetler benimle iletişime geçebilir tartışabiliriz yorum yok böyle bir filme
Yani bir film bu kadar mı kötü olur diyosun içinden e oluyomuş kardeş iğrençti hiçbir şey anlamadım o kadar sıkıcıydıki anlatamam birde 3 buçuk saat olunca ayrı bir sıkıcı bi an kapatıcam dedim ama bari 2 saat izledim devamınıda izleyeyim dedim övüldüğü kadar güzel degil dicem ama yani bunu bile diyemem bu filme haketmiyor bu lafı hiçççç güzel degill anlıyomusunuz
Öyleydi böyleydi derken ikinci filme daha da yaklaştık. Dün akşam dvd den bir kere daha izledim filmi. Bu arada dvd ii güzel, görüntüler, ses... ama extended dvd deki extralar ne olacak? Dvd piyasasındaki bu uygulamayı şiddetle kınıyorum. Fanların eli mahkum alacaklarını bildiklerinden yeni versiyonlar çıkarıp durmaları insanı isyan ettiriyor. Bir dvd çıksa ve olabilecek herşeyi içerse, biz de aldığımızı bilsek, değil mi ama? Tabi ki olmaz bu, daha fazla para kazanmak varken... Yine de napalım, extended ı, bekleyip Türkiye'de çıkınca alacağım ya da gelmezse dışarıdan. Yüzüklerin bir ayrıcalığı olmalı. selamlar
Bu seride tam bir Lotr hayranlığı olmayanların düşünceleri şunlar;eğer görselliğe önem veren biriyse Kralın Dönüşü en güzeli diyor.eğer görselliğe önem vermiyorsa Yüzük Kardeşliği en güzeli diyor.Daha İki Kule aralarında en iyisi diyen görmedim :)Haksızlık yamayalım :) 80 dakika çekip film diye sinemaya getirenlervar, İki Kulede sırf 80 dakika Helms Deep sahnesi vardır. Sinemada böyle savaş sahnesi yok...Benim içinse hepsi bir bütün, üçü birlikte en baştalar :)
J. R. R. Tolkien yüzüklerin efendisini yazması yönetmen Peter Jackson ve başta hayranı olduğum kendi kuşağım oyunculardan Elijah Wood ve tüm oyuncuların birleşmesiyle, böyle destansı bir üçleme ortaya çıktı.bu film ve bir çok filmde aradığımız şey, kalite.Bir film sizi o anda koltuğunuzda alıyor ve beyaz perdenin içinde o mistik dünyaya geçiriyorsa,yüzünüzde tüm ifadeler ve duygularla bedeninizi sarıyorsa.işte bu sinemadır...
Filmler hakkında zaten fazla söze gerek yok. Dikkat çekmek istediğim nokta serinin Türkçe dublajının ne kadar başarılı olduğudur. Hem orijinal dilinde hem de Türkçe dublaj olarak izledim seriyi yakın zamanda. Başka hiçbir film için bunu söyleyemem ama Türkçe dublajdaki seslendirmeler ve replikler inanın daha çok yakışıyor karakterlere.
kesin film yapılırken sihir yapmışlar.. bu kadar büyüyüleyici film yok. hakkaten yok. walla yok ya.. insanı alıp götürüyo sonra geri getirmiyo. böle de bir film yaniii.
Önce ilk filmi izleyip, sonra kitabı okumuştum. Diğer iki bölüm yayınlanmadan tüm kitapları okumuştum. Kitaplar görsel dille yazılmış. Zaten senaryo gibi diyebilirim. Filmin görsel effectleri o zaman için efsaneydi. Şimdi sıradan hatta kötü bile geliyor. Yıllar görsel effectleri eskitse de hikaye hala güncel ve eskimemiş.
süper bi filmdi yaa bİr karesinde bile insan sıkılmıo sahneler çok titiz bir şekilde çekilmiş hakedio bütün öwgüleri...
Küçük bir dip not bu film ilk türkiyede çekilmek istenmiş ama resmi belgelerin eksiinden geri çewrilmiştir bu istek bizim dewletimiz tarafından ....!!!!