Mert H
1.632 değerlendirmeler
26 Haziran 2022 tarihinde eklendi
Mükemmel görüntüler, iyi oyunculuk ve orijinal bir hikaye. Film uzun sürse de temposu hiçbir zaman düşmüyor. Sonunda klişeye bağlanmasa ve bahsi geçen evrenlerden daha çok bahsedilse çok daha iyi olacak bir film. Fakat buna rağmen muhteşem.
Başta biraz karmaşık geliyor, kendinize filme bıraktıktan sonraysa keyifli bir şekilde akıp gidiyor.
spoiler: "bana zalim bir dünyada olduğumuzu ve kendi etrafımızda dönüp durduğumuzu söylemiştin. bunu zaten biliyorum, ben de dünkü çocuk değilim sonuçta. korktuğunuz ve kafanız karıştığı için dövüştüğünüzü biliyorum. benim de kafam karışık.
olaylara iyi yönden bakmayı seçince saflık etmiş olmuyorum. bu stratejik ve elzem bir hamle. her şeye katlanmayı böyle öğrendim. bilmiyorum. tek bildiğim nazik olmamız gerektiği.
nazik ol özellikle de neler olduğunu bilmediğimiz zamanlarda.kendini mücadeleci biri olarak görüyorsun. ben de kendimi öyle görüyorum.
ben böyle mücadele ediyorum işte."
Guzel filmdi çoklu evren teorisine merakiniz varsa sizi daha da cezbedebilirlir. Yer yer sikildigim zamanlar oldu mu oldu ama gayet basarili buldum. 4/5
Son yıllarda izlediğim en güzel filmlerden birisi. Bazı sahnelerde güldüm bazılarında ise ağladım. Muazzam bir kurgu, sıradışı absürt sahneler ve en önemlisi efsane bir sosyal mesaj. Hayatın koşuşturmasın da ihmal ettiğimiz sevdiklerimiz ve herşeyin anlamsız olduğu, asıl olanın ise aile olduğunu vurgulayan süper film.