Oblivion
3,9

13 Nisan 2013 tarihinde eklendi
Oblivion IMAX DE muhteşem bir görsellikle sizi içine cekiyor adeta, özellikle hava aracı yere inişi sırasında sanki sinema salonuna iniyordu. Film sırlarını gizeme dönüştürerek seyirciyi şaşırtamıyor. Bununda en büyük nedeni Tom Cruise oyunculuğunun filmi "heç" etmesi. Örn. canavar avcısı esas oğlan Morgan Freemanı gördüğünde, yüzünde seyirciyi etkeleyecek bir ifade oluşmuyor. Daha bir cok sahnede nasıl yani deyip seyirciyi ters köşe yapacak bir malzeme olmasına rağmen kullanılamıyor. Filmin 4 de 3 üne gelindiğinde bir anda "Matrix 2" yada sinema tarihinin en barbat filmlerinden biri "Su Dünyası" dan devşirilmiş bir sahnede buluyorsunuz kendizi.

Morgan Freeman filmde cok az rolü var, ayrıca onca trajedi yaşanmış ama bunun dışavurumu eksik kalıyor. "Tron Efsanesi" nde Jeff Bridges' in buda rahibi edasıyla cama doğru yürüdüğü bir sahne vardı, benzeri kameranın hareketine kadar Oblivion da da izlemek mümkün. Son olarak bu tarz için gereksiz Andrea Riseborough (Vika) bir havuz sahnesi var, insan Yönetmenin bilçaltında bir saplantısı olduğunu düşünüyor :D...
jamesbond-2
jamesbond-2

23 Temmuz 2013 tarihinde eklendi
Görsellik ve oyunculuk iyi 3d olarak izlemek daha iyi olurdu diye düşünüyorum filme gelirsek çok iyi diyemem bittikten sonra hayal kırıklığına uğratıyor bence veya beni uğrattı ama oyuncular ve görsellik için izlenebilir fena değil
potasyum
potasyum

15 Ağustos 2013 tarihinde eklendi
Güzel ı filmleri de anımsatıyor, benim aklıma ilk 2009 yılında çekilen 'Ay' filmini getirdi. Görsel açıdan güzel, az karakter ile fazlaca konuya odaklanılmış. Evet klişeler var, ama özgün kısımları da var. evet çok fazla filmden alıntı da var, ama bunlar bir araya gelince ortaya güzel bir film çıkmış.
Fahri07
Fahri07

27 Temmuz 2015 tarihinde eklendi
Filmin değişik bi konusu var ama film sanki bilgisayar oyunu gibi ayrıca konuyu anlamak için filmi yarısına kadar izlemek gerekiyo.Tomun oyunculuğu güzel ama film gereğinden fazla uzun.10/7 Tom için...
Rollercoaster
Rollercoaster

23 Ağustos 2013 tarihinde eklendi
Özgün olmaktan çok uzak,o kadar çok filmden alıntı yapılmış ki hangi birini sayayım kadar aşırmaya rağmen sağlam bir kurgusu olduğu da sö bittiğinde kafamda cevaplanmamış çok soru vardı.Yani Oblivion'dan zevk alabilmeniz için ilk defa bilim-kurgu izliyor olmanız lazım...6/10
Hülya Kizil B
Hülya Kizil B

18 Şubat 2014 tarihinde eklendi
değişik konulu enteresan bir filmdi. Durağan yerleri çoktu özellikle de başlarda ama gene de herhangi bir değiştirme isteği olmaksızın film kendini izletiyor.
19 Nisan 2015 tarihinde eklendi
Bu bütçeye rağmen böyle bir film çekmek hiç olmamış. Filmin izlenir olmasındaki en büyük etken bu bütçenin sağlamış olduğu görsellik. Film tamamen Tom Cruıse üzerinden yürüyor ve bu geriye kalan cast'e en büyük saygısızlık. İyi bilim kurgu filmlerinin peşine düştüğümüz bu günlerde daha iyisini izleyiciye sunmak filmi tepeye taşıyabilirdi. Aksiyona doyamadığımız bir film olmuş.
Ahmet Büke
Ahmet Büke

23 Eylül 2021 tarihinde eklendi
oyunculuk konu seneryo hepsi harika… ama birde sonu mantıklı bitseymiş süper olacakmış… mutlu son olsun diye saçmalamışlar
a closed chapter
a closed chapter

1 Mayıs 2016 tarihinde eklendi
Kıyamet sonrası teması gayet sıradan. Çoğu aksiyon, bilim kurgu filmi gibi çekici atmosfer ve olayların patlak vereceği bir yan hikaye ile süslenmiş.
feriste
feriste

22 Mayıs 2013 tarihinde eklendi
genel anlamda film bilimkurgu meraklılarını bir derece de olsa tatmin edecek noktada, fakat eksik olan bişey var çözemedim, ama tom cruıse tarafından kurtarılmış bir film.
Hilmi Ç.
Hilmi Ç.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

21 Nisan 2013 tarihinde eklendi
Çok farklı bir film. ikinci yarısı daha güzeldi. para verip izlediğinize değer.
KADİRSARIKAYA
KADİRSARIKAYA

17 Ocak 2020 tarihinde eklendi
Tom Cruise gibi bir yıldızın başrolda olduğu filmin aksiyon sahneleriyle göz doldurdu. Gerçekten çok kaliteli bir yapım. Fakat ses efektlerin de vasat olduğunu düşünüyorum. İzlemenizi tavsiye ederim.
Kadir Mir
Kadir Mir

17 Şubat 2023 tarihinde eklendi
Filmin sonunda gelen Jack Kavga ettiği Klonumuydu Yada Uzaya gidip bombayı patlatan kimdi Filin sonunda aklım karıştı Lütfen biri anlatsın spoiler:
17 Şubat 2014 tarihinde eklendi
spoiler: Yaşadığı hafızasal ikilemin arasında kalan an karekter Jack Haper'ın kendi dünyasına ve karısına olan özleminin bir okadarda yeni düzenle dayatılan iş ortağı aynı zamanda karısı ile olan uzak ve şaibeli ilişkisinin iyi ele alındığı bir film