Gerilim sinemasının büyük ustası Alfred Hitchcock ?Öldüren Hatıralar'da Sigmund Freud?un psikanaliz teorileriyle bir cinayet çözümlemesi yapıyor.
Hitchcock'un düş sekansları için ressam Salvador Dali?yle çalıştığı film, göreve yeni atanan müdürünü bekleyen bir akıl hastanesinde başlıyor. Doktor Ballantine'in gelişiyle merakları bir kat daha artan hastane sakinleri, doktorun kimi tuhaf hallerine anlam vermekte zorlanacak, hatta içlerinde onun katil olduğunu ileri sürenler bile olacaktır.


Ustanın 14 filmini izledim.kesinlikle ilk 3ümdedir.(psycho-dial m for murder-spellbound).kesinlikle şüpheye düşmeden izleyin.helede psikoloji seviyorsunuz tam sizlik.kusursuz 10/10 bi film..
Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film (1902-1950)
Yapım, "Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film" listesinde yer alıyor.
Ülke
ABD
Dağıtımcı
-
Yapım yılı
1945
Metraj
uzun metrajlı film
İlginç Detaylar
1 başlık
Bütçe
1 696 377 USD
Dil
İngilizce
Görüntü formatı
-
Renk
Siyah beyaz
Ses formatı
-
Yapım formatı
-
Viza numarası
-
Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 1945, En iyi film: Gerilim, {Genre} türündeki en iyi filmler : 1945.