işi pearl harbour saldırısıyla bitirseler ona bile razıydım.zaten saldırı sahnesini izleyebilmek için 70 dk. pembe dizileri aratmayacak bir film izlemek zorunda kaldım.ama film perl harbour saldırısıyla değil amerika'nın karşı saldırısıyla bitti.filmin adı yaşasın amerika olsaydı hazmedebilirdim belki ama böyle değil işte.
Şimdi bir kere film fena değil duygu,aşk,aksiyon,savaş hatta komedi falan hepsi var. Bu filmi Amerikalı eleştirmenler yerden yere vuruyorlar ama bence o kadar da fena değildi, ben eğlendim her ne kadar çok çok uzun olsa da. Ama filmde Amerika olayı işine geldiği anlatmış. Pearl Harbor kalleş bir saldırı olabilir ama bu saldırı sonunda Amerika''nın Japonya''ya yaptığuı ve dünya tarihine geçen felaketlerden Hiroşima ve Nagazaki''deki atom bombalarına hiç mi hiç değinilmemiş. O kalleşlikle Amerika''nın yaptığı 100 kat kalleşlikti hem de dünyayı etkileyen cinsten. Filmde sanki Japonlar katil , Amerikalılar onurlu ve masumcuk gösterilmiş. Amerika bu tip filmlerle kendi kötü geçmişini insanlara farklı şekilde anlatmaya çalışmış. Şu idam edilen Amerikalı''nın sözlerini duydunuz mu? Beni Amerika yarattı. Onların diğer ülkelere yaptıkları vahşete bakarak bunları yaptım..