martinscorsese
29 Temmuz 2025 tarihinde eklendi
en filmi çok beğendim. Olay çok gerçekçi ve çok doğal anlatılmış. Filmde travmatik bir olay var. Karakterler sürekli birbirini suçluyor ama tüm karakterlerde masum. Film sanki şartlar bu ve önüne geçilemez diyor. Sadece bazı çocuk oyuncuların diyaloglarından rahatsız oldum. Amatör oldukları için ağızlarına oturmamış. Profesyonel oyuncuların yanında çocuklar çok sırıtmış. Tam bir festival filmi olmuş. Emeği geçen tüm ekibi tebrik ederim.
spoiler: Çocuk ölüyor ama filme yansıtmamışlar. Bunu çok akıllıca filme işlemişler. Çocuğun gece kafasına darbe alması. Daha sonra iç kanama meydana gelmesi. Çocuğun ilerleyen saatlerde şiddetli baş ağrısının olması iç kanamayı gösterir ve kan beyne doldukça oluşturduğu baskıdan dolayı şiddetli baş ağrısı, bulantı, halsizlik, baş dönmesi yapar. Daha sonra da bilinci kapanır hemen müdahale edilmezse de ya felç olur ya da ölür. Filmde geceden öğle vakitlerine kadar hatta yol durumunu da göz önüne alırsak 15 saati aşkın bir beklemeden dolayı çocuk ölüyor diyebiliriz. Filmde bunu doğrudan vermeyip bu şekilde anlatmaları çok etkileyici. Ayrıca film tamamen ters köşe, doğuda bir okul ve kötü öğretmenler olarak başlayıp aslında ilgili ama disiplinli olduklarını ve ötekileştirme olmadığını, telefonun bile çekmediği yolların tamamen kapandığı ücra bir noktada bile çamaşırhane de koca koca makinaların olduğu ve çok fazla sayıda çalışanın bulunduğu bir yapı olduğunu bize gösteriyor. Ekmek meselesinde bile diğer çocukların hakkının gözetildiği, kadın öğretmene karşı (nispeten daha az disiplinli ve yumuşak öğretmene) karşı disiplinin ne kadar gerekli olduğunu anlatan çok güzel bir yapım olmuş. Bazı noktaları biraz uç olsa da benim zamanımda da tıpkı böyleydi. Başkentte okumuş olmama rağmen, çünkü olması gereken de biraz buydu. Dolayısı ile gerçekten güzel bir yapım.
her detayıyla acıyı izledim. revirin girişinde herkesin ayağının kayması, hastaneye gidemeyiş, çocuklara karşı katı tutum, telefonun çekmeyişi, soğuk, cüzdandaki vesikalık.. böyle ince detaylar beni etkiledi. ayrıca çekim açılarında arkada kalan kişilerin yüz ifadelerini de takip edebiliyor olmayı çok sevdim. Festival filmiymiş. çok hakim değilim bu kavramlara, güzel bir filmdi, izlemenizi öneririm.
Filmi beğendim. Süre ve hikaye olarak sıkmadı. Başta biraz gerçeklikten uzak gelse de daha sonra yaşadığımız ülkeyi düşününce gerçekçi olduğu kanaatine vardım.
Yorumlari okudumda bazı insanlar ki ben bunun yalandan ibaret diye zirvalayanlarin öğretmen olduklarıni biliyorum hemde bu filimdeki öğretmen adı altında canı insanlarla aynı insanlar ya yalan diyorsunuz vaya karalama falan ben bu hayatın bizzat aynısını yaşadım o kadar izlerken derinden hissettim ki böyle sanki her saniyesi benim hayatım mis gibi öğretmenlerin kendini bir şey sayıp milletin çocuklarini o şekilde ve dövmeleri hakaret etmeleri vb kötü şeyler ya kimse bunlar can bunlarda evlat demediler yani bence bu filim o kadar gerçekçi ve içtendi ki bazı insanların bu hayatı yasadigini unutmamalıyız ve ona göre davranmalıyız filimin sadece sonunu begeedim gerisi çok gerçekçi ve çok etkileyici
Filmde egoist hocalar garip cocuklarimiz uzerindeki baskı anlatilmiş orada gorev yapmiş biri olarak tek sorun bu degil... Ögretmenin saglikcinin memurun yani oraya goreve gelene bahcesarayin halkinin zulmu yobazligi anlatilsaydi keske memurlarin örgüt ile tehdit edilip orgut kampina birakip kacanlar, memura zulm edip cekemeyenler, BAHCESARAY bende Çok buyuk travmasın cok buyuk.... Gorev yaptigim surede beni yildirmaya calisanlarin hicbirine hakkimi helal etmiyorum allahinizdan bulun.... Cocuklarimizi rabbim korusun yetistirilme tarzlari degistirilsin biran önce egitimin encok ihtiyaci oldugu yerlerden biri BAHÇESARAY....
Bu kadar gereksiz başka bir film gormedim sirf bu filme yorum yapayım diye hesap açtım boşu bosuna 1.30 saatim gitti. Acayip konusuz sacma sapan birsey izledim