Caner Aydın
spoiler: Yedi Bela Husnu – 8/10
Yönetmen / Director: Natuk Baytan
Oyuncular / Cast: Kemal Sunal, Sevket Altug, Oya Aydogan
TR:
Arka arkaya beşinci Kemal Sunal filmim. Bu kez Natuk Baytan. Kaçmaya çalıştığım şeylerden sığındığım filmler bunlar; çünkü Kemal Sunal ve yan karakterlerin neşesi, o saflık ve iyi niyet hâli her şeyi bir süreliğine unutturuyor.
Çocukluğumuzda on kez izlediğimiz filmlerden biri.
Sevket Altug ile Tokatci de var; orada da ortak oyuncular mevcut. Mesela restoran sahibi, minibüs beklerkenki adam gibi sürekli gördüğümüz tipler.
Aynı mahallede olup birbirlerini tanımamaları ilginç; Sevket’i ya da Kemal’i tanımıyor olmaları bilinçli bir absürtlük gibi duruyor.
Bu tarz, sakarlıkla bir şeyler başardığı filmlerde oyuncu kadrosu hep benzer. Natuk Baytan galiba çoğunda yönetmen. Absürd komedi serisi denilebilir. Oya gibi ortak isimler de var.
#YediBelaHusnu #KemalSunal #NatukBaytan #Yesilcam #1980ler #AbsurdKomedi #Nostalji #TurkSinemasi