Bu filme güzel diyenin alnını karışlarım ben güzel olan nedir hadi yapılma tarihine göre efektler süper kurtarıyormu bu filmi başında sonuna kadar sıkıcı müzikleride insanın sinirini bozuyor konusu bişeyi yok boşuna vaktimi kaybettim
1 puan veriyorsam o da 50 yıl önce duyguları olan yapay zekâlı robotun düşünülmüş olmasının hatrına...Diğer herşey berbat bence.Evrim teorisi,sonunda ölüm ve yeniden doğuş falan
Tamam yapıldığı zamana göre kaliteli olabilir zaten her filimi yapıldığı zamana göre değerlendirmek gerekir.Ya sitesinde de anlatmış zaten bu filmi anlamıyacak ne var niye bu kadar büyütülüyor bu filim ya.Adamda şaşırmıştır böyle tepkiler gelince.İşi zbozuntuya vermeyip açıklamayarak daha ilgi uyandıracak br karar almış.Yani rüzgara karşı yelken açmış işte.Öldükten sonraki hayatı irdelemiş filimdeki yaklaşım açısı tabiki ona göre insanlar evrimleşiyor ve evrimin son aşamasıda belki okudğu bilimsel makalelerden etkilenmiş çünkü bazı bilim adamları yıldızlarında doğup büyüyüp yaşlanıp öldükleri için canlı varlıkmış gibi algılanabileceğini söylemiş.Oda o makaleden etilenip sırf bu noktayı vurgulamak için filim yapmış ne var bunda daha ötesi yok!!
biraz önce kubrick2001.com sitesine girdim diğer yorumları okuduktan sonra. Ama bi anda kendime geldim. neymiş efendim filmi anlayacakmışım. kardeşim filme 2 buçuk saat katlandım bi de internet sitesinde mi vakit harcayacağım. Ne anlatacak idiysen filmde anlatsaydın ya.
Bu filmi ancak bir şartla tekrar izlerim. O da filmden inanılmaz etkilendiğini söyleyen 3 kez, 4 kez, 10 kez izleyenlerle birlikte, onların izlerkenki halet-i ruhiyelerini tespit etmek için