Buda ilk film kadar olmasada çok iyiydi.Anthony hopkins zaten filmin kilometre taşı.Gitgide artan temposuyla daha da sürükleyici bir hal alıyor ve sonunda da yine sizi şaşırtıyor.İyi bir gerilim filmi izlemek isteyenlere iyi seyirler.
Bazı açılardan ilk filmden daha başarılı bulduğum hatta böylesi bir filmi Ridley Scott tan hiç beklemediğim serinin ikinci filmi.Scott atmosfer kurmada birincinin bile önüne geçen bu bölümde potansiyelini kullanamadığı filmlerinden birine imza atmayıp istisna yapmış.Hopkins yine çok iyi zaten,Julianne Moore da yerinde bir tercih.Ray Liotta ve Giancarlo Giannini gibi yetenekli aktörlerle birlikte çok şık bir devam filmi Hannibal.
Kuzuların Sessizliği’nin yanına dahi yaklaşamayan ama kendi başına değerlendirdiğimizde yinede iyi diyebileceğimiz bir devam filmi. Ama Kuzuların Sessizliği’nin bir hayranı olarak hayal kırıklığına uğramıştım açıkçası.
10/10 Kuzuların Sessizliği’ni izledikten sonra hannıbal’i de izleyim dedim ve iyiki izlemişim ilk film kadar sürükleyici, heyecan verici, mükemmel bir film. Gözlerim film başladığında hep Hopkins’i arıyordu 30 dakikaya kadar ortalarda görünmüyordu ve işte hopkins show. mükemmel ötesi, usta oyunculuğuyla hopkins yine karşımdaydı bu benim için çok önemli bir andı ve bu film benim için çok özeldi film bitene kadar gözlerimi bir an ayırmadım ve film bittiğinde şunu dedim mükemmel ötesi...... bu film hakkında yorumlarımın devamı gelecek
Sunu soylemem gerekir ki R. Scott cagimizin en iyi yonetmenlerinden biri ve filmlerinin en buyuk ozelligi gorselligi. Scott'in Floransa'yi mekan olarak kullanimi son derece basarili. Hannibal ilk filme oranla burada siddetin dozunu iyice arttiriyor ve olduk olmadik sekillerle kurbanlarini arttiriyor. Moore ise Foster'in yerine cok uygun bir secim aslinda fakat Sterling'i surekli asabi biri olarak canlandirmasi rahatsiz edici. Ayrica Hannibal'in pesindeki adamlar da filmin geneline fazla karikaturize kacmis. Karsimizda iyi bir film var acikcasi ama genel olarak Brett Ratner'in ilk filminn ardidan serinin ucuncu halkasi olan (aslinda kronolojik olarak ilk film) Red Dragon ile daha iyi bir film ortaya cikarmisti... (6/10)
O sonlarda beynin kızartıldığı sahnede içim kalktı resmen.. Ona rağmen filmi çok beğendim Anthony Hopkinsê zaten laf yok.. İyi iş çıkarmışlar izleyin derim..
Görsel açıdan güçlü sahneler ve Ridley Scott’un atmosferi dikkat çekici olsa da hikâye zayıf ve gereksiz şekilde abartılı ilerliyor. Anthony Hopkins rolünü yine iyi oynuyor ama Clarice karakteri aynı etkiyi veremiyor. Gerilim var fakat psikolojik derinlik eksik. Genel olarak ortalama altı, unutulabilir bir devam filmi.
Serinin sadece bu filmini henüz izleyememiştim, ancak fırsat bulabildim...Tıpkı Kuzuların Sessizliği’ndeki gibi muhteşem bir senaryo, muhteşem bir kurgu ve harika oyunculardan oluşan bir film.Scott’ın başyapıtı sayılmasına şaşmamak lazım.Çok beğendim...
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.