rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
8 Mayıs 2020 tarihinde eklendi
Bir kısım Türk seyircisinin sinema anlayışında şöyle bir durum vardır: Ağlatan veya güldüren film muhteşemdir, çok kalitelidir. Sonuçta duygularına hitap etmiştir, onu bir şekilde içine çekmeyi, hikayeye dahil etmeyi başarmıştır. Sinemamızda pek çok örnek vardır bu durum ile ilgili. Hüngür hüngür ağlatmayan veya güldürmeyen, ancak mesajını/derdini üstü kapalı olsa da aslında çok daha derinden anlatmayı başaran filmler ise pek sevilmez, çünkü o mesajları anlamak için biraz kafa yormak, düşünmek gerekir, bu grup da genellikle 'sanat filmi' diye adeta kötülenen kategorideki filmlerdir. Bu anlayışı kesinlikle yadırgama niyetiyle vurgulamadım. Bir durum tespiti, gözlem gibi düşünelim. Hatta ben de bazen bu şekilde bakabiliyorum bazı filmlere. "7. Koğuştaki Mucize" tam da böyle bir yapım. Sempatiklik anlamında sarışın ve mavi/yeşil gözlü küçük kız çocuğumuz da eksik değil tabii. Sinemasal değerlendirmelerden neredeyse hiç bahsetmeyip her izleyenin 'inanılmaz ağladım' yorumu yaptığı bir film. Hatta 'inanılmaz ağladım, mutlaka görmelisin' yorumları. Uzun konu. Kısacası, inanılmaz ölçüde klişeler ve mantıksızlıklar barındıran, finaliyle de aslında önemli ölçüde havada kalmış, izlenme sayıları ile insanımızın halen genel bir sinema kültürü edinmekten ne kadar uzak olduğunu bir defa daha kanıtlayan bir yapım. Bir yandan böyle filmlerin de artması gerekiyor kuşkusuz. Böyle böyle kalite artacaktır.
Kadrosunu ve oyunculuklarını beğendim ancak genel manada filmi beğenmedim. Etrafımdaki insanlar çok fazla abarttığı için ekstra bir beklentiyle seyretmiş de olabilirim. Ciğer sökmek, ağlatmak için yapılmış bir film ancak bende pek etkisi olmadı açıkçası. Ortalamanın üstünde izlenebilir, iyi bir film ancak kesinlikle "Süper, muazzam!" değil.
aklı dengesi sıkıntılı adamın haksız yere idam cezasına gitmesi ve bu arada kızıyla olan ditaloğları...muhteşem seneryo oyunculuk ve işleyiş öok iyi.. Sürükleyicilik kurgu tempo herşey çok iyi. 10 numara 5 yıldız film olmuş..
İnsanı oturduğu koltuğa zımbalayan ve zihindeki etkisini günlerce sürdüren bir yapım. Emeği geçen ekip ve oyunculara canı gönülden tebrikler. Son 2, 3 senedir kalitesizliğinden dolayı Türk filmlerine gitmez olmuştum. Şampiyon(Bold Pilot) ve bu film umarım sektörün önünü açar. Salonda kadınlar bir tarafa gözyaşı döken erkeklere şahit oldum(bende dahil). İnanın gittiğinize pişman olmayacaksınız. 80 dönemi idarecilerinin despotluğu, gaddarlığı ve ceberrutvari yönetim biçimini gözler önüne seren bir yapım.
Uyarlama olan filmleri bizim ülkemizde çok yapıyorlar ama birçoğu bence çok güzel oluyor.Öteki Taraf filmi uyarlamasından çok daha iyiydi ama değer bilinmedi.7.Koğuştaki Mucize filmide bir uyarlama film bizim dönemlere uygun şekilde yapılmış.Ben bu film çıkana kadar Kore filminden haberim yoktu ve izlemedim.Filme gelirsek tek kelimeyle enfes bir film olmuş.Oyunculuklar muhteşem ötesi herkes rolünü hakkıyla vermiş.Aras Bulut resmen döktürmüş kızını oynayan küçük çocuk süper oynadı.Filmde diyaloğu çok olmamasına rağmen mimikleri ile Mesut Akusta ve diğer bütün oyuncular döktürdü.Ağlanacak çok yer var ben çok duygulandım belki de içime atıp ağlamadım ama o kadar duygu yüklü anlam dolu bir film olmuş ki herkesin yüreğine sağlık.Filmin finali beklenmedik şekilde sürprizlerle bitti bence çokta iyi oldu.Adaletin bazen güçlünün yanında yer alıp suçsuz insanları mahkum etmesi dostluğun önemini anlatmasından dolayı biz filmi çok beğendik.
Filmi ağlayarak mı izlemek ,az kalan bir cümle,içiniz acıyacak,kalbiniz sızlayacak. Aras Bulut'u daha önceden bilmesek gerçek zeka geriliği olan biri sanırsınız,mükemmel oynamış,mükemmel.O zamanları yaşayanlar az çok bu filmden daha çok etkilenir bence.Oyunculuk harika,ve sonu adı gibi mucize.
İzlediğim en iyi dram filmlerinden biriydi. Uyarlama olsa da oyuncular mükemmel bir performans sergilemiş ve oyuncu kadrosu çok iyi olan bir film bunlar göz ardı edilmemeli. Ayrıca filmde kullanılan müziklerde film kadar güzeldi. Oyunculuk, müzikler herşey mükemmeldi onun için 5/5
filmde geçen sahneleri kendi din ve ahlak inanışına göre yargılayıp, eleştiren insanlar var. arkadaşlar film eleştiriyorsunuz o sahnede mahkumlar haşa diyor zaten, ya biri de diyor ki askerler rütbelerini kullanmaz, sanırım aynı ülkede yaşamıyoruz biz.. film çok güzeldi,dramsa dram,oyunculuksa oyunculuk,süpriz son ise süprize yakın son. ne beklliyorsunuz aksiyon mu ? o vakit türüne göre izleyin. beklentiyi karşılıyor.
Gerçekten bizim film sektörü olarak başarılı olabildiğimiz iki tür varsa birinci trajedi ikinci komedi. Bu film bize duygulu, acıklı, ağlatan benzersiz bir yapım ortaya koymuş. Bence ilerleyen dönemlerde sinemamızda kült yapımlar arasında sayacağımız bir film ortaya çıkmış .Ağlamayan gerçekten kalpsizdir denilebilecek tarzda bir yapım. Duygu yoğunluğu çok üst safhada. Oyuncuların kalitesi ve performansı mükemmel ve hikayeyi adeta şaha kaldırmışlar. Özellikle Aras Bulut İynemli'ye ayrı bir parantez, sen harika bir oyuncusun ve karakterini adeta yaşattın. Yan karakterlerde olan sürede karakterlerinin üzerine basarak söylüyorum hakkını fazlasıyla vermiş.Ege ağzıyla konuşan teyzemiz vardı Fatma yani Celile Toyon bu kişiler filme ekstradan kalite ve bölgenin samimiyetini enjekte ettikleri içinde filmlerde gizli kahramanlardır unutulmamalıdır. Askorozlu karakterini canlandıran İlker Aksum'da etkili bir karakter ortaya koymuş. Bölgesinin yani Ege'nin güzelliklerini ortaya sermesi de acıklı ve trajedinin ortasında tek rahatlatan ve nefes aldıran detaydı. Filmin mutlu bir sonla bitmesi bizi filmin sonunda acılara gark eden bir gün yerine ohh be dedirten sonuyla finali güzel kapattı. Kusursuza yakın bir filmdi. Not Kore versiyonunu hiç izlemedim, bireysel bazda bir yorumdu :)
Anlamadığım su yok ordan calinmis yok ona benziyor arkadaşım herseyi bir kenara birak ortada bir emek var o filmi izledin diye bunu ezmeye neden gayret gösteriyorsun bugüne kadar bir cok film dizi orjinallerden uyarlandi adam bu filmin senaristi benim demiyor hakları satın alınan bir senaryo sadece yok çalma yok benzetilmis oyle bir sey değil bu gidin izleyin görün kim nasıl iş cikarmis neleri benziyor veya benzemiyor görün sonra gelip yorumunuzu tekrar yapın.
Demek ki neymiş isteyince Türkler de güzel film yapabiliyormuş. Senaryosu ithal olmuş olsa da Türk sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri. Oyunculuklar, mekanlar ve kurgu harika. Aras Bulut İynemli bu rol için en doğru kişi ve rolün hakkını da vermiş tebrikler. Küçük kızın yetişkinlik hali sonda gösterildiğinde insan ister istemez Memo nerde diye sormadan edemiyor onu da görmek istiyor. İkinci izleyişimde ufak hatalar görsem de bu filmin bir başyapıt olduğunu değiştiremez. Filmin finalini çok beğendim. Basit ve klasik bir sonla bitirmemişler. Harika bir ekip çalışması sonuç olarak da harika bir film.