filmi yıllaaaar önce izlemiştim, ki o zaman ne sinemadan ne yönetmenden anlayabilecek kadar küçüktüm.filmin adınıda oyuncularınıda tanımıyordum,buna rağmen öyle etkilenmişim ki 2. kez izlemediğim halde hala filmin duygusunu çok iyi hatırlıyorum.işte bu yüzden tim burtonu ve johnny depp i çok seviyorum.
küçükken bir tv kanalında verilmişti kanal E ydi sanırım o gün tam izleyememiştim ve annem bizi bi yere getirmişti çok üzülmüştüm.. gel zaman git zaman bende ki johnny depp hayranlığı ve filmlerini seri haline getirmekle başladıgım serüvene, bugün o yıllar önce izleyemedigim filmi tam izleme şansını yakaladım ve o zamanlar seyredemeyip ne kadar üzüldügümü şimdi daha iyi anladım çok dokunaklı bir filmdi film den sonra ellerime uzun süre bakmam da zaten bunun belirtisi olmalı..
bu rolü johnny deppten başkası oynayamazdı film kesinlikle arşivlik duygu filmde özellikle depp aracılığıyla çok iyi verilmiş bir sahnede çocuk yere düşüyor depp ona yardım etmek istiyor fakat elleri makas olduğu için çocuğun suratını kesik içinde bırakıyor o anki deppin suratındaki üzüntüyü gormeniz lazım beni çok etkilemişti izlemeyenin kaybedeceği şeyler var bence
Johhny depp in şu ana kadar izlediğim en ii performansıydı. Atmosfer çok etkileyici. Özellikle buzdan heykeller yaptığı zaman ki görüntü muhteşemdi. Tim burton yine harikalar yaratmış.
jonny deep tam bir binbir surat. o ifadesizliği nasıl da güzel taşımış üzerinde... senaryo harika, tim burton yine hayalleriyle şekillendiriyor özgün tavrını, bu özgünlüğüyle kendinden sonrakilere örnek olacak bir tarz yaratmıştır tim burton bence. işte işin içine biraz hayalgücü katılarak neleer yapılabileceği... karın nasıl yağdığını bilimsel açıklamasından uzaklaşarak, hayalgücünüzle yorumlayarak düşünürseniz eğer binlerce fikir çıkar ortaya.. işte tim burton bu fikirlere korkmadan vücut kazandıran bir sinemacı.. bufilm fantastik tarzda izleyebileceğiniz en iyi filmlerden..
Tim Burton'dan yine yalnız, gizemli ve içe kapanık bi karakter tiplemesi..Burton'ın yarattığı ilginç hayal dünyasının yanında, irdelediği toplumsal yapı ve Depp'in muhteşem masumane performansı filmi çekici yapıyor..Mutlaka izleyin Depp ve Burton ikilisini çok seviyorum :)
Tim Burton ve Johnny Depp muhteşem ikilim ya. Bu filmi ilk seyrettiğim anı hatırladım ya sanırım orta okuldaydım.Televizyonda veriyorlardı;ve ben kanepenin üzerinde bağdaş kurmuş dirsekleri dizlerinde elleri yüzüne geçmiş bir insan türünü canlandırıyordum.Muhteşemdi ya yer yer ağladığım ve film bittikten sonra saçlarımı edward gibi kestiremeye karar verdiğimi hatırlıyorum...Uzun zamandır izlemiyorum.Bari maaşımı alınca gidip bir DVDsini alıyım.Canım sıkıldıkça Edward ile hayal dünyasında gezinirim.
Pek bilinen bir film degildir Edward Scissorhands lakin kesinlikle bir sekilde edinin, izleyin. Tim Burton'un fetiş oyuncularından Johnny Depp ve Winona Ryder, ask konusu, kagittan yapilmis gibi duran evler ve suni gorunumlu mahalle, fantastik dekor, iyi niyetli korkunc Edward Makaseller, masalsilik vs vs ile tim burton denince akla gelen herseyi iceriyor bu yapim...Cok tatli bir filmdir; kirlenmiş dünyaya karşı hayal gücüyle ayakta duran,çimlerden ve buzdan harika şaheserler üreten bir elemanın masalıdir...Johnny Depp oyunculuk sınırlarını zorlar bu filmde. Farklılığın, değişikliğin, itilmişliğin, dışarıdalığın insanları nasıl korkuttuğunu, yeni bir şeyler keşfetmenin, tanımanın ve öğrenmenin insanları nasıl ürküttüğünü, yalnızken tutunucak bir dal bulmanın ve bu dala sonsuzca bağlanmanın saflığını ve koşulsuz sevginin bütün duyguların önüne geçtiğini gösteren enfes bir Tim Burton filmi Edward Makaseller bence.
öncelikle bu filmi bulmak zor çok aradım raslantıyla buldum izleidm bugün :), johnny burda çok farklı bir karakterle karşımıza çıkıyor ama yine bu rölünde hakkını çok güzel bir şekilde veriyor. film farklı ve güzel bunun 2-3- de çekilebilirdi. izleyenler üzerinde mutlak bir etkisi var. bir izleyen bir daha hiç unutmuyordur eminim. izlemenizi tavsiye ederim. ;)
wuuuuuuu süpperr bi filmmm daha johnny'denn!!!!!!!!! (: (: gerçekten bu filmi izleyipde etkilenmemek mümkün deildr heralde;o ne güzelliktir ya!!! daha bu filmde johnnyciim oyunculuunu kanıtlamış bnce;ayrıca aykırı rollerin,farklı karakterlerin ve tim burton'ın ''has adamı''oluşunu ispat etmiş!!! ;) kesınlıkle favoriler arasında;johnny'i sevipde izlemeyen varsa hmn hmn bulup izlemeli;şiddetle tavsie... :)
Bu filmi izledikten sonra Johnny Depp'in her rolün üstünden kolaylıkla ve başarıyla çıktığını anladım adama uzaylıyı oyna dee wallahi bi uzaylıdan daha iyi oynar :)) neyse film çok sevimli ve güzeldi herkeze tavsiye ederim izleyin pişman olmazsınız...!!!9/10