Yine bir Tim Burton ve yine bir şaheser..Konu- karakter bütünlüğü, müzikler, görsellik herşey çok dozunda çok güzeldi. Tim Burton'un hayal dünyasının genişliğine her zaman hayran olucam sanırım.Kendine has bu tarzıyla zaten kötü bir film çıkartma olasılığı oldukça düşük :)
filmi izlerken Tim Burton.a olan hayranlığım bi kez daha arttı film tek kelimeyle süper müzikleri zaten filmin başlamasıyla dilinizden düşmüyor filmin 1993 yılında çekilmesi beni dahada şaşırttı herkese tavsiye ediyorum
al işte. yeni izlediğim için pişman olduğum filmlerden biri daha. bilgisayar animasyonuyla diil, stop-motion'la yapılmış gerçek bir film olduğunu görünce de nası bi emek harcanmıştır bu filme hayret ediyor insan.. özellikle jack karakteri ve helloween kasabasının atmosferi harika!! gotik art budur! fantazi budur! 10/10
Harika bir müzikal. Şu an bile giriş şarkısını mırıldanıyorum. Pumkin king’in ilk belirdiği sahnenin grotesk dramatikliği, hüzünlü mezarlık sahnelerinde Jack’e ayak uyduran helezon tepecik, ayrı ayrı karakterler (özellikle ölü anne rolündeki şişman kadın), 'Whos this' derken uyanan Santa yardımcısı...falan harika yaaa. Neden izlemiyeceksiniz ki? Sizi engelleyen nedir?
Orjinal karakterleri,akla zarar senaryosu ve harikulade soundtrackiyle unutulmaz bir animasyon,stop motion tekniğinin sınırlarını zorlamasını sağlam senaryoyla birleştirmeyi başarmış olan filmin DVDsinin içinde Tim Burton`ın yayınlanmayan iki kısa filminin olduğunu da söylemeden geçmeyeyim,çok eğlenceli uçuk bir yapım,kaçmaz.Saygılar.
Bu animasyona iğrenç diyenler beğenmeyenler gitsin kendi yaşlarına göre anca bebeklerin izlediği eğitici çizgi filmler seyretsinler.Bu animasyon Sinema tarihindeki ilk uzun metraj Stop Motion filmidir tabi bunu anlayaman insanlar ve film hakkında atıp tutanların bunu anlamalarını beklemiyorum.Onlar kendi basit dünyalarını sıradanlaşmış insanlar hayalden kurgudan ne anlarlar.Tim Burtona teşekkürler böyle bi animasyon yarattığı için 10/10
mükemmel mükemmle mükemmel... kesinlikle harika ve müthiş. Bir animasyon hastası olark kesinlikle bayıldım filmin türkiye'de türkçe altyazılısını bulabilen yegane kişilerden biriyim. Filmi biraz geç bulabildim ama izledikten sonra tim burtona birkezdaha hayran oldum şarkılar mükemmel özellikle what's this çok eğlenceli izledikten sonra bir kaç gün etrafta what's this die dolaşıp billeti bayılltı o kadar yani :P