Tatlı Meleğim
3,3

Caner Aydın
Caner Aydın

6 Eylül 2026 tarihinde eklendi
spoiler: Tatlı Meleğim (1970) – 7/10 Yönetmen / Director: Mehmet Dinler Senaryo / Writer: Erdoğan Tünaş Oyuncular / Cast: Türkan Şoray, Ediz Hun, Münir Özkul, Süleyman Turan, Suzan Avcı, Nubar Terziyan TR: İyi yıldızların bir arada olduğu klasik bir Yeşilçam filmi. Türkan Şoray, Ediz Hun, Münir Özkul, Süleyman Turan, Suzan Avcı, Nubar Terziyan... Kadro zaten tek başına filmi seyrettiriyor. Hikâye tam bir Yeşilçam tozpembeliği. Leyla'nın dış görünüşü yüzünden küçümsenmesi, ardından değişip bambaşka biri olarak ortaya çıkması ve Murat'ın bu kez ona âşık olması üzerine kuruluyor. Bugünden bakınca bir kadının değerinin görünüşündeki değişime bu kadar bağlanması rahatsız edici tabii. Ama film bunu dönemin romantik komedi anlayışı içinde oldukça hafif ve eğlenceli anlatıyor. Münir Özkul ile Süleyman Turan filmi daha da keyifli hale getiriyor. Nubar Terziyan'ı görmek de her zamanki gibi güzel. Suzan Avcı da kadronun başka bir tanıdık yüzü. Çok farklı veya derin bir hikâye değil; tesadüfleri, aşkı, kıskançlığı ve sonunda her şeyin yoluna girmesiyle klasik, tozpembe bir Yeşilçam dünyası. Güçlü kadrosuyla keyifli gidiyor. 7/10. #TatlıMeleğim #TürkanŞoray #EdizHun #MünirÖzkul #SüleymanTuran #SuzanAvcı #NubarTerziyan #MehmetDinler #Yeşilçam #1970ler #TürkSineması
Engin Yüksel
Engin Yüksel