Kerem Alacakmak
1 değerlendirme
22 Ocak 2020 tarihinde eklendi
Film çok kötü Şanlı zaferlerle dolu bir tarihimiz varken olmayan bi olay üzerinden gururlanmamızı kimse beklemesin Oyunculuklar çok kötü senaryo rezil Tarkan filmi açın izleyin daha güzel veya rastgele bir diriliş Ertuğrul bölümü açın emin olun daha çok keyif alırsınız İzlemeyin demiyorum ama mükemmel harika gibi yorumları anlamış değilim
Öncelikle filmden tarihi gerçekleri anlatmasını falan beklemiyorum. Zaten ülkemizde mümkün değil yapımcıları linç ederler. Ancak günümüz sinemasında karakter olmadan da film izlenmiyor. Tüm karakterler ya melek ya şeytan arası yok. En azından teknik olarak daha iyi olabilirdi. Diriliş dizi seti daha güzeldi bunu ya farklı bir yerde çekmişler. Ya da daha geniş plan çalıştıkları için kusurlar meydana çıkmış.
Türk olmak için Kelime-i Şahadet mi getiriliyor. Gerçekten Diriliş Ertuğrul'un herhangi bir kale fethi bile daha heyecanlı. Gittiğim Kocaeli n-city sinemasından mı kaynaklanıyor bilemem ama ışık o kadar azdı ki. Hiç bir detayı göremedim. Resmen içim karardı. Tarih filmlerinde Engin Altan DÜZYATAN'I ve ses tonunu tek geçerim. (diriliş Osman'a duyurulur. Burak özçivit değil engin Altan istiyoruz. Kenan imirzalıoğlu bile Burak tan bin kat daha iyi oynar. ) Kısacası olan 40 liramıza oldu. Ne adam akıllı tarih vardı ne görüntü nede tüylerimizi diken diken edecek bir ses sahnesi.
Film aşırı kilişe oyunculuk berbat çekim ortalama dizi seviyesinde gitmeyin paranıza yazık olur. Bazı sinema salonlarında indirimliymiş diye girmeyin 5 lira daha verin daha düzgün bi filme gidin. 10 üzerinden 2.5
Şahadet getirince türk olunuyormuş. Filmde böyle anlatılıyor. Osmanlı ile alakası yok. Türkler aklı ve yiğitliği ile kazanmıştır. Bu filmde hile ile kazandığı anlatılmış. Zaman kaybı
Filmde yorumlarda yazıldığı gibi efekt hareket vs gibi durumlar var. Ancak süper muhteşem tüylerim dçken diken diyenlerin gerçek osmanlı ve akıncıların kim olduğundan haberi yok sanırsam. Senaryo çak basit türkler değil de iki kişi üzerinden dönüyo. Özellikle türk olmak için kelime-i şehadet getirme sahnesi neyi amaçlamış çözemedim. Hayal kırıklığı