Mert H
1.606 değerlendirmeler
12 Şubat 2020 tarihinde eklendi
Filmin senaryosunda çeşitli kopukluklar yer alıyor. Olay örgüsündeki kopukluların yanı sıra çok fazla gereksiz sahne de var. Filmin süresi bu haliyle çok uzun olsa da dans gösterileri ya da dini ritüellerin gösterilmesi yerine olayları görebilseydik daha akıcı ve sıkmayan bir film olurdu. Açık konuşmak gerekirse beklentilerimi karşıladı. Filmin adı çok iddialı olsa da "Türkler" olan belirtilen topluluk, bir grup akıncıdan fazlası değil. Ortalamanın üzerinde, izlenebilir bir film.
Girişi güzel müzikleri güzel konusu da güzel ama 2 saatlik filmde en az 20-30 dakika boş sahneler var. O sahnelerde sıkıldım işin açıkçası onun yanı sıra tarihimizi anlatmanın yanı sıra oyunculuklar da iyiydi ama dediğim gibi boş sahnelerden dolayı özellikle ilk yarıda belli bir kısım bayağı durağındı konu güzeldi ama senaryo da güçlü olabilirdi. Mehmet Bozdağ'dan daha iyi bir film çıkabilirdi. İyi film ama daha iyi olabilirdi. Birde tarihi filmlerde ve dizilerde aşk sahnelerinden bıktık artık lütfen olmasın ya ne olur olmasın. Fetih 1453, Türkler Geliyor hep aşık ve yardımcı olan kadın figürü var bence izleyici bunu istemiyor tarih filmlerinde ve dizilerinde onun için puanım 3.5/5 kötü diyemem ama muhteşem de diyemem ortalamanın biraz üzerinde bir filmdi. Ben Mehmet Bozdağ'dan daha iyi bir film ve daha güçlü bir senaryo bekliyordum.
Film güzeldi, çok güzel değildi. 4.3 puan verilmiş ortalama burada. Biraz abartı olmuş. Filmden güzel duygularla ayrılıyorsunuz. Gençlere özellikle izletilmeli. Eleştirilecek yönleri de var tabi. Dilerim daha iyilerini de çekerler.
Filmin iki farklı sahnesinde müslüman yerine Türk kelimesi kullanıldı. Türk olmak istiyorum dedi Kelime-i şehadet getirdi mesela ne alakaydı acaba amaç neydi burda???? Kasıtlı yapılmış belli ki. Müslümanlık başka birşey Türklük başka birşey