Gelmiş geçmiş yapılan en iyi korku filmidir.Üstüne yok.33 yıl olmuş ondan daha iyisi yapılamadı. (Oscar tarihinde "En İyi Film"e aday olan tek korku filmidir.
...Zamaninin en cesur filmlerinden biri olan "The Exorcist', her defasinda yapilan "tum zamanlarin en iyi korku filmleri" listesinde genellikle ilk beste kacinilmaz olarak yer alir. Hikayesine cok ciddi bir sekilde yaklasan film, William Friedkin'in cogu planda etkisini fazlasiyla belli eden mukemmelliyetciligi (kimi sahnelerde Ellen Burstyn'in yuzundeki aci ifadesinin gercek oldugunu hatirlatirim) ile sinema tarihinin en urpertici filmlerinden biri kuskusuz. Regan'in icine seytan girmesiyle baslayan degisimi tum detaylariyla ve aceleye getirmeden agir anlatimiyla bize sunan Friedkin, oyuncularindan aldigi performansla da hedefi tam 12'den vurmustu. 10 dalda Oscar odulleri'ne aday olan yapim, "en iyi uyarlama senaryo" ve "en iyi ses" dallarinda odulu kucaklamisti. Kuskusuz sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri, bir sey anlatmaya gerek yok, caresiz izlenmesi gereken bir klasik. O urpertici muzigi ise kulaklarinizdan uzun sure cikmayacak...(9/10)
herhalde filmin çekildiği o zamanlar adını korku sinemasınınen iyilerine yazdırmıştır..teknolojinin ilerlediği bu dönemde bile insan ürkerek izliyorsa o zamanlar nasıldır Allah bilir..çok güzeldi,izlenmeye değer
bu filmleri kim kategoriliyor? arşive girip, "korku" türüne tıkladığımda ve puana göre listele dediğimde ilk 3 sayfada the exorcisti göremeyince çok şaşırdım. sonra aram ayaptım ve filmin haliyle 8.7 puan aldığını gördüm. ama korku türünde değil gerilim türünde görülüyor! korku sinemasının baş yapıtlarından birini gerilim türünde listelemek ilginç geldi bana.
film dalında eniyi film denecek kadar kaliteli izleyeli çok oluyor ama filmin bi sahnesi arkadaşımı çok etkilemiş küçük kızn odasının penceresinden bi gölge geçiyordu bana haftalarca,gözümü pencereden alamıyorum demişti :) korku filmi izlemek isteyen varsa gitsin bu filmi alsın korkacaktır.
Şeytan'ın çekirdeğğini kapsayan düşünce yazarın aklına 1950 yılında geldi.Sonraki yirmi yıl boyunca bu konuda yazılmış İngilizce kitapları oludu.Freud ve Junk gibi ünlü psikologların,konuyla ilgili yazarların araştırmalarını inceledi.Konunun tarihçesine de eğildi:Huxley'i okudu.Bilimde ve teknolojide sağlanan bunca ilerlemeye karşın,şeytanın ruhu zaptetmesi biçiminde adlandırılan psikopatolojik belirtilere bilimsel bir açıklık getirilemediğini hayretle gördü.Bunun üzerine The Exorcist'i yazmaya karar verdi.The Exorcist,filmi ve romanı bütün dünyada olay yaratan en büyük şaheserdir..
Bu filmi komik bulanlara anlam veremiyorum 73 te o zamanın şartlarına göre nererdeyse kusursuz vede BAŞYAPIT... ayrıca filmin müziği şimdiye kadar dinlediğim en iyi film müziklerinden biri
benim için dünyanın en iyi ikinci filmi olan the exorcist özellikle yılına göre yapılan nefis makyaj ve nefis atmosferle sinema tarihine geçmiş bir film.izlemeyenler varsa bence zaman kaybediyolar.devam filmleri bu film kadar iyi değiller söylemiş olayim...
Korku filmlerinin çoğunun konusu aynı hepsinde de izleyici ölümle korkutulmaya çalışılıyor. Örneğin kurban bir odada yanlızdır garip bir ses duyar her zaman olduğu gibi bu sesi merak eder sesin geldiği yöne doğru ilerler ani verilen seslerle korkar ve sonunda feci şekilde öldürülür. Bence bu yöntem artık eskidi, yeni yöntemler geliştirilmeli. Oysa ki Exorcist çok farklı bir yöntemle çekilmiş. İçine şeytan giren küçük kızın yapabileceği kötülükler anlatılıyor. Üstelik bu filmde Jason Miller, Max Von Sydow ve Ellen Burstyn gibi usta oyuncular var. Filmin çekildiği yılı da göz önünde bulundurursak (1973) bu film gerçekten de gelmiş geçmiş en güzel korku filmi. Ayrıca bu film 2 oscar aldı. Oscar alan başka bir korku filmi hatırlayamıyorum. Bİldiğiniz oscarlı korku filmi varsa yazın da izleyelim.
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.